Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Czy ktoś z was używa NOVIT

jak w temacie, proszę o opinnie

odpowiedzi: 9 21 lat temu

mononukleoza

witam wszystkich! w maju miałam mono, w lipcu wszystko było ok, a w pazdzierniku zaczeły mi sie powiekszac wezły chłonne szyji i zostały do dzis. Chodze do hematologa, ale pani doktor dopiero teraz zl...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

Jeszcze raz o PET

ZZ IIIB. W leczeniu zastosowano: 3 x CHOP, 5 x ABVD teraz przygotowania do przeszczepu szpiku. Mam pytanie, czy naciskac lekarza na badanie PET? On sam powiedział ze może pózniej, po przeszczepie i pr...

odpowiedzi: 21 21 lat temu

Artykuł w "Polityce" o chorobie i ciąży

W najnowszej "Polityce artykuł o ciąży w czasie choroby - m.in. spory fragment o ziarnicy - historia Katarzyny, która zaszła w ciążę 2 lata po leczeniu i Marty, która zachorowała w trakcie ciąży, prze...

odpowiedzi: 7 21 lat temu

zdrowi a chorzy

Kochani! Chcę się z Wami podzielić taką oto refleksją. Niedawno odwiedziła mnie koleżanka z czasów studiów. Nie widziałyśmy się wiele lat.Dowiedziała się, że zachorowałam na zz i postanowiła mnie odwi...

odpowiedzi: 28 21 lat temu

Wasz sposob na poprawe samopoczucia

Jaka macie recepre w dobre samopoczucie.1. Moja - rozmawiac z ludzmi- wygadac sie! Nawet nie przypuszczalem ze jestem 'zwierzeciem stadnym' :). 2. Pojechac do lasu (chyba na lato). Mam takie jedno mie...

odpowiedzi: 21 21 lat temu

jak wygląda życie po

Cześć!:)Co jakiś czas zaglądam na stronkę, ale teraz zdobyłam się na odwagę i piszę. Proszę o info jakie jest życie po. Pewnie to niemądre, ale jestem w połwie drogi i tak jakoś wydaje mi się, że ta d...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

Koniec leczenia :)

Dzisiaj dostałam wypis ze szpitala (tydzień po wyjściu z niego ;)... napisali cytuje: "Powiększonych węzłów chłonnych wzdłuż mięśnia m-o-s, przymostkowo oraz nadobojczykowo nie stwierdza się" :D a tak...

odpowiedzi: 13 21 lat temu

jak czesto PET?

jak czesto mozna wykonywac badanie PET? co ile miesiecy?

odpowiedzi: 11 21 lat temu

Pobranie szpiku kostengo

HejMam wielkie obawy i ogrania mnie równie wielki strach przed pobraniem szpiku kostnego.Chciałabym żeby odezwały się osoby, które już to przeszły i w miarę możliwości opisały cały zabieg.Jakie zniecz...

odpowiedzi: 12 21 lat temu

Dentysta sadysta.

Hej!Czy w czasie chemioerapii i radioterapii mozna chodzic do dentysty? :) Oczywiscie 'wypada' upzedzic, ze jest sie w czasie leczenia ? :>Pozdrawiam!

odpowiedzi: 11 21 lat temu

moje pierwsze kroki:Rituxan, czy cos takiego.

Jejku, właśnie wróciłam ze szpitala.Wczoraj mój mąz zaczął chemie.Podobno Rituxan czy jakis taki lek. Troszku było ciężko, ale narazie bez wymiotów i takich tam.Czekaja go 4 cykle chemi.Guz został wyc...

odpowiedzi: 12 21 lat temu

Wit. B

Czy po skonczonym leczeniu mozna przyjmowac leki, ktore zawierają wit. B ??

odpowiedzi: 7 21 lat temu

Badania kontrolne po 4 kursie

Mam pytanie: w jaki sposób oceniana jest remisja po 4 kursach? Tzn - jaki stopień remisji oznacza, że leczenie przebiega prawidłowo? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.

odpowiedzi: 10 21 lat temu

CHŁONIAK hODGKINA typ ZWŁÓKNIENIE GUZKOWE

Witam!MOja przyjaciolka otrzymala wlasnie diagnoze:CHŁONIAK HODGKINA typ ZWŁÓKNIENIE GUZKOWE NS1 IHC CD 30 (+) cd 20 (-) CD 3(-). Lekarz ktory dawal jej wynik, powiedzial ze to sie nie zalicza do ziar...

odpowiedzi: 1 21 lat temu