Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

obraz pet

witam mam pytanie , dostałam wynik pet i tam gdzie sie obawiali ze cos siedzi to nic nie znalezli, to bardzo fajnie ale znalezli niewielki wychwyt glukozy zupełnie gdzie indziej i napisali ze moze to...

odpowiedzi: 1 21 lat temu

łapówki

ciekawi mnie czy tam gdzie sie leczyliscie/leczycie powszechne jest dawanie kopert?bo ja mam dosc smutne wspomnienia...

odpowiedzi: 13 21 lat temu

Nowa ale doświadczona...przez zycie.

Napiszę tylko pare słów podziękowania za ta strone do Mistrza Stopy.Szczerze mówiąć niedawno na nią trafiłam ale bardzo mnie podniosła w serduszku, chyba głównie dlatego że poczułam sie mniej osamotni...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

Moje opowiadanie ;-)

Witam wszystkichDo tej chwili byłem tylko biernym uczestnikiem forum, ale poniewaz chce wprowadzić na forum troche pozytywnej wibracji, postanowilem opisac swoja historie.Ziarnice wykryto u mnie na pr...

odpowiedzi: 11 21 lat temu

czworki jestescie tam?

witam czytam tę stronę i bardzo mało widzę ludzi którzy maja stadium IV . odezwijcie sie. czy komus udalo sie uzyskac remisje całkowitą. bo już tracę nadzieję. oprócz georginy z poznania.

odpowiedzi: 21 21 lat temu

nocne poty

Czy nocne poty swidcza o nawrocie ziarnicy? Jestem tez lekko przeziebiona ale juz od tygodnia bardzo zle sypiam i w dzien mam 37,5 stopnia. a może to tylko stres? Ostatnio zaczełam sie gimnatsykowac i...

odpowiedzi: 2 21 lat temu

Feralny rocznik 79?

Cześć! Wlasnie dostalem karteczke z wynikiem... lymphogranulomatosis maligna - sclerosis nodular :( Patrzac na strone 'Ozdrowiency' widze ze duzo jest tam rocznika 1979... jakis feralny chyba... Mam p...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

Jak pomóc w stanie załamania psychicznego chorego na ziarnicę?

Moi Drodzy, Nie wiem jak zacząć, otóż moja siostra jest chora, zdiagnozowano tą chorobę na początku lipca. Jako IV stopień choroby,są liczne przerzuty. Obecnie jest po drugiej chemii. Jej stan psychic...

odpowiedzi: 7 21 lat temu

a co z naszą psyche?

Kochanijestem obecnie od 10 miesiecy w remisji, choc tak do konca ciagle w to nie moge uwierzyc, ciagle boje sie ze przy nastepnej kontroli cos znow wykryją. mam 24 lata, w tym roku powinnam skonczyc...

odpowiedzi: 1 21 lat temu

Pomóżcie

Mam prośbę o przetłumaczenie tego wprosty sposób oraz w miarę możliwości sposby leczenia, rokowaniawyleczenia, zagrożenia z tego wynikające. ROZPOZNANIE:Lymphoma malignum III A (C82) BADANIE IMMUNOHI...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

załatwienie petu

PET trzeba załatwić prywatnie w Bydgoszczy w Szpitalu wyrażając chęć na pokrycie kosztów, możliwość zwrotu połowy przez NFOZ

odpowiedzi: 6 21 lat temu

znaczenie diety

Moj lekarz twierdzi ze powinnam jesc wszystko bez ograniczen ,uwaza ze dieta nie ma tu wiekszego znaczenia.Od lat jednak wiadomo ze to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie.Jakie jest wasze zdanie na powy...

odpowiedzi: 12 21 lat temu

za mało badań?

Podczas 7 miesięcy leczenia wysokie OB.Przerwy w braniu chemi i brak zainteresowania lekarzy.Dzisiaj zmiany Sledziona,kości i dalej chemia konwencjonalna i przeszczep.I co tu mówić o wynikach.Nie wiem...

odpowiedzi: 8 21 lat temu

swąd skóry towarzyszący ziarnicy???

witam!!!jestem w trakcie chemii, poczułam dziwne swędzenie ciała, które dotąd było mi obce.czy ktoś z WAS to przechodził???wiem,że to może być objawem ziarnicy, ale w trakcie końcowych kuracji chemii...

odpowiedzi: 7 21 lat temu

koszt PETU

koszt Petu ok. 9000zł 100% 4500 odda ewentualnie NFOZ

odpowiedzi: 5 21 lat temu