Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

wasze objawy ogolne

Czesc,Wlasnie dostalem oficjalna diagnoze - NSIIB.Jedynie guz w srodpiersiu 10 cm, bez zajecia szpiku lub innych organow. Guz troche duzy - ale coz zrobic - taki sie wychodowal :)Mam do Was pytanie o...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

moja remisja

Dzis oficjalnie zakonczyłam leczenie ZZ NS I CS IIA lekarz zbadał mnie manualnie i bazując na swym doswiadczeniu stwierdził ze mam remisje usłyszałam ze raczej nie ma potrzeby wykonywac TK i badan ob...

odpowiedzi: 1 21 lat temu

Bledy ktorych mozna bylo uniknac

Czesc,No coz - jestem nowy - i wyglada na to ze chyba tu troche kochani z Wami posiedze. Czytalem troche postow i mam ogolne pytanie do Was wszystkich:Patrzac z Waszej perspektywy (jako chory/lub wyle...

odpowiedzi: 2 21 lat temu

Lekarski bajer

CześćNagminnie spotykam się z upiększaniem stanu mojej choroby przez lekarzy. Mam ziarnicę 4b i lekarz powiedział, że mam 90% szans. Upiększają też sposoby leczenia np. chemia abvd została mi przedsta...

odpowiedzi: 21 21 lat temu

chciałam złożyć Wam życzenia....

Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję n...

odpowiedzi: 5 21 lat temu

choroba a przyjaciele

Pozdrawiam wszystkich cierpiacych i po przejsciach czyli po skonczonym leczeniu.Trzeba myslec pozytywnie i wszystko bedzie ok.Ludzie sa tylko ludzmi. Kiedy moja corka zachorowala to wszyscy sie od nie...

odpowiedzi: 13 21 lat temu

Alkohol a ziarnica

mam pytanie.czy ktoś z was podczas chemio lub radioterapii pił alkohol i czy rozmawiał o tym z lekarzem? Nie ukrywam,że po półrocznej przerwie mam ochotę napić sie piwka.

odpowiedzi: 7 21 lat temu

Czy tez macie takie wrazenie?

Czy rowniez macie wrazenie ze lekarze onkolodzy są bardzo bardzo wyniosli ?Ze uwazają sie za "bogow", wyrocznie, za niewiadomo co?Zawsze trafiam na takich lekarzy.Ich zachowanie doprowadza mnie do fur...

odpowiedzi: 2 21 lat temu

jakie mieliscie wyniki pet?

pytanie po prostu z ciekawości bo ja miałam nie jednoznaczny i dlatego pytam

odpowiedzi: 10 21 lat temu

Ktos z Was wie cos o nawrotach??

Jak jest z nawrotami ziarnicy czy dają sie skutecznie leczyć?Czy z nawrotu jest wyjsc ciezej?I jak sie objawia nawrot uaktywnieniem guzow w ich wczesniejszych miejscach???

odpowiedzi: 18 21 lat temu

Skonczylem leczenie:)

Hej.wlasnie skonczylem radioterapie i moja pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok:)wiem o tej stronce od dawna ale jakos nigdy nie mialem checi podzielic sie swoimi spostrzezeniami.teraz jakos ni...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

Jak można pomóc

Kochani! Dowiedziałem się że u mojego brata zdiagnozowano ziarnice. Podpowiedzcie proszę,na podstawie Waszych doświadczeń, w jaki sposób mogę mu pomóc?

odpowiedzi: 1 21 lat temu

szczepionki

Witajcie Kochani Wojownicy!!!!czy ktoś zna odpowiedz na pytanko: czy osobom po zakonczonym leczeniu ziarnicy wolno sie szczepic: a) przeciwko grypie b)przeciwko wirusowemu zapaleniu watroby?czy są jak...

odpowiedzi: 5 21 lat temu

Kontrola przebiegu leczenia

Po ilu kursach chemioterapii powinno być przeprowadzone badanie/badania (jakie? TK?) oceniające skuteczność leczenia i szybko cofania się guza? Moja chora ma mieć 6 kursów ABVD, jest po 3 wlewie, za t...

odpowiedzi: 10 21 lat temu

poród drugiego dziecka by ratować pierwsze

Jest już kilka przypadków wPolsce -leczenia chorego dziecka na białaczkę przeszczepem komórek macierzystych z krwi pepowinowej pobranej przy porodzie kolejnego dziecka- braciszka lub siostrzyczki. SU...

odpowiedzi: 6 21 lat temu