Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

bialaczka - krew pepowinowa

bialaczka - krew pepowinowaposzukuje wszelkich info i historii osob, ktore zdecydowaly sie na drugie dziecko, a ono mialo uratowac pierwsze !!tusia_1987@o2.pl

odpowiedzi: 1 21 lat temu

schemat kontroli na naszej stronce...

witam,właściwie moje pytanie kieruję do Baldiego ale może i ktoś jeszcze zna odpowiedź: skąd drogi Baldi masz informacje o takim rozkładzie czasowym badań kontrolnych, jaki zamiescileś na stronce? czy...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

Zmiana diagnozy

Moje kochanie ma 15 cm guza z naciekiem na płuco w śródpiersiu. Po torakotomii (podejrzewano torbiel) w szpitalu WAM na Szaserów w Warszawie pobrano wycinek i orzeczono ziarnicę MC IVB i leczenie - 6...

odpowiedzi: 8 21 lat temu

nocne poty - czy to nawrót?

Witam,Po niecałym roku od leczenia ziarnicy złośliwej (ABVD + radioterapia), rozpoczeła się od kliku dni seria nocnych potów (przez 4 dni). Nie wiem dokładnie co może być przyczyną, ale podkreślam nie...

odpowiedzi: 1 21 lat temu

badania kontrolne

Właśnie jestem po badaniach kontrolnych. Chociaż minął tydzień nie mogę złapać równowagi. Wprawdzie wyniki są w zasadzie OK, ale ostatnie badanie, czyli mammografia kosztowało mnie dużo nerwów. Do Wro...

odpowiedzi: 10 21 lat temu

badania scyntygraficzne???

Jestem zainteresowana badaniem scyntygraficznym:na czym polega?jestem po chemii i po radioterapii, czy podlegam temu badaniu???czy ono jest na skierowanie i od kogo mogę uzyskać???ewentualnie jakieś d...

odpowiedzi: 2 21 lat temu

limity na leczenie chorób nowotworowych

Właśnie usłyszałam w "Wiadomościach" o nowych oszczędnościach w służbie zdrowia. Mówiono o liście nowotworów, których leczenie będzie refundowane, inne nie. Czy zz znajduje się na tej liście?

odpowiedzi: 2 21 lat temu

aż się nie chce wierzyć że to koniec

dzisiaj byłam w szpitalu i pan profesor zadecydował ze to to koniec jestem "zdrowa" to znaczy wiadomo w remisji, po roku leczenia zz IVA udało się. doczekałam się tego dnia. to niesamowite uczucie.

odpowiedzi: 9 21 lat temu

Jak wzomcnić żyły??

Czy znacie jakieś dobre metody wzmocnienia żył?? bo mnie portu nie założyli bo tylko 6 cykli mam... zostały mi jeszcze 2 chemie (1 raz szpital (5dni) i 1 raz poradnia(2 wlewy))... teraz mam przerwe i...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

nawrót

Jestem pół roku od zakończenia leczenia. Znowu czuję dziwnie miejsce, gdzie kiedyś miałam powiększone węzły. Jak u Was objawiał się nawrót choroby?

odpowiedzi: 6 21 lat temu

Gdzie leczyć ziarnicę we Wrocławiu?

Moja 24 letnia dziewczyna ma ziarnicę MC IVB. Aktualnie leczy się w Klinice Hematologii WAM na Szaserów w Warszawie, ale chce wrócić do Wrocławia i leczyć się tu. W grę wchodzą zdaje się Centrum Onkol...

odpowiedzi: 4 21 lat temu

ziarnica i chora tarczyca

hej jestem na tej fantastyzznej stronce czwarty raz:))) ale piszę pierwszy. Mam 24 lata a ziarnicę(IIb/IVB)wykryto u mnie w lipcu 2003. W styczniu tego roku skończyłam chemioterpię(12 ABVD)-ufff:) do...

odpowiedzi: 5 21 lat temu

Pytanie do osób w remsji

Mam pytanie do osób ktore są juz oficjalnie w remsji.Czy macie jakies pozostalosci tzn mase wezlową i ewentualnie jakiej wielkosci sa te zwlóknienia?

odpowiedzi: 6 21 lat temu

Białaczka w czasie trwania leczenia

WitamU mojego kolegi 5 miesiecy temu wykryto ziarnice zlosliwa.Od lipca zaczal brac chemie i naswietlania, wczoraj po powrocie do szkoly dowiedzialem sie, ze wykryto u niego bialaczke. W zwiazku z tym...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

SENS ISTNIENIA TEGO POSTU

Moi Drodzy! Codziennie zastanawiam się, czy to ma sens, że Od rana, kiedy tylko wstanę, ruszam do komputeta, żeby zobaczyć co nowego w WIELKIEJ STOPIE? Czasami informacje tu zamieszczane pocieszają m...

odpowiedzi: 13 21 lat temu