Ogólne
badania guza grasicy
chciałabym się dowiedzieć co to są badania PET i jakie mają zastosowanie?możecie mi podpowiedzieć?
leczenie ziarnicy-jak długo?
Ile trwa leczenie ziarnicy w poszczególnych stadiach ?Bardzo mnie to ciekawi proszę więc napiszcie jakie stadium leczyliscie i jaki czas to trwało.Pozdr
Wznowa ziarnicy
Słyszałam ze wznowa ziarnicy po 5 latach jest juz traktowana jako nowe zachorowanie , ze ta magiczna granica 5 lat dotyczy wiekszosci nowotworów.Czy to prawda? Jak wygląda leczenie drugiego rzutu zia...
Ziarnica zmienila Twoje Zycie?
Mam (mozna powiedziec ze mialem ?) ziarnice IIB dowiedzialem sie ze to to, chyba dokladnie rok temu....jestem juz po chemii ostatnią dostalem w koncu lutego .....8a = 8 b nie dostalem tylko dlatego z...
kolejne pytania dotyczące sposobów leczenia
Mam kolejną serie pytań.Pewnie są pogmatwane ale prosze sprobujcie mi pomoc.Na ile pewne są rokowania przy stadium IIA czy zdarza sie ze ludzie z niego nie wychodzą?Czy wielkosc guzów i ich umiejscowi...
Co się z nami dzieje?
Przeczytałam ostatnio książkę "Zagadki zdrowia", Josefa Jonasa (Agencja Wydawnicza "Comes").Zacytowano tam część listu Pliniusza do Maksima:" Niedawno niemoc pewnego mojego przyjaciela uświadomiła mi,...
ziarnica - pytania
Kilka tygodni temu dowiedziałem się ze ktos bliski mi jest chory na ziarnicę bezskutecznie szukałem jakis informacji na temat choroby az wkoncu trafiłem na tą strone.To tutaj znalazłem odpowiedzi na w...
Co bedzie dalej?
Witam.Lecze sie na ZZ II NS CS IIIB (guz w sródpiersiu 6cm)- poczatkowo dostałam 3 kursy CHOP- odpowiedz oraganiznu była bardzo dobra, lekarz postanowił zmienic schemat leczenia na ABVD- 6 cykli po cz...
pet ct
Hejak! ni chce nikogo martwić ale ten PET-CT wcale nie jest taki cudowny. Poniewaz milam to badanie w lutym i powiedzialo mi tyle samo co zwykłe TK, czyli ze moze to być wznowa ale nie koniecznie :((....
jak gdyby nigdy nic
Czy wyobrażacie sobie taką sytuację że można by było przejść przez to wszytko a mimo to nie poczuć się ani przez chwilę zagrożonym? Wiedzieć o wszystkim i co to może znaczyć a mimo to żyć w taki...
alkohol w leczeniu
Witam mam pytanie jak się ma sprawa picia alkoholu podczas leczenia ziarnicy.Oficjalnie słyszałem że jest to nie tolerowane ,sam osobiście kiedy piłem alkohol przed diagnozą odczuwałem silny ból węzłó...
ziarnica zbiera żniwo...
Za kazdym razem gdy dowiaduję sie o smierci chorego na ziarnice(co dzieje sie za posrednictwem tej strony) ogarnia mnie odczucie nie do opisania.Tak było i tym razem gdy wchodząc na sajta Baldiego prz...
sok z NONI
jestem w trakcie chemioterapii. dostałam propozycję zakupu soku z "cudownej rośliny " NONI czy ktoś posiada wiadomości na ten temat??? czy to rzeczywiście może pomóc przy stosowaniu chemioterapii??? p...
Spotkanie ziarniaków
Witam wszystkich .Posiadam tą choróbke zdiagnozowaną od końca wakacji zeszłego roku ,diagnoza to NSI w III stadium z płucami.Teraz przyjechałem do akademii w Gdańsku na dalsze leczenie jestem po chemi...
Żyć dalej
Witam.Mam na imię Jacek. Także muszę się męczyć z ziarnicą. Pierwszy raz zachorowałem pod koniec 94. Chemia , radioterapia. Ciężko było. W 98 powrót . Tym razem tylko radioterapia. Po tych zabiegach o...