Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy ktoś z was używa NOVIT

Autor: Andrzej z Gdyni • 03.06.2004 18:14 • 9 odpowiedzi

Andrzej z Gdyni

03.06.2004 18:14

Odpowiedz

jak w temacie, proszę o opinnie

Anula

09.06.2004 17:02

Odpowiedz

2004-06-03 20:14... Andrzej z Gdyni napisał(a):

jak w temacie, proszę o opinnie

Będąc początkującą chorą udało mi się dotrzeć do profesora Nowackiego i zakupić ów "cudowny" Nowit. Niestety po tygodniowym zażywaniu bardzo zmniejszyła się liczba płytek krwi. Inne wyniki nie polepszyły się (miałam za mało białych krwinek). Nie wierzę w ten "szary proszek"!

georgina z poznania

14.06.2004 22:23

Odpowiedz
o novicie to nie słyszałam, ale jeszcze w trakcie chemii zaczęłam brać zastrzyki ISCADOR i biorę do dziś - a to juz dwa lata. to lek homeopatyczny.

gosia

16.06.2004 20:06

Odpowiedz

2004-06-15 00:23... georgina z poznania napisał(a):

o novicie to nie słyszałam, ale jeszcze w trakcie chemii zaczęłam brać zastrzyki ISCADOR i biorę do dziś - a to juz dwa lata. to lek homeopatyczny.

Czy też masz ziarnicę? Kto Ci poradził ten lek? Skąd wziąć informacje na temat tego leku? Czy są jakieś przeciwskazania?

georgina z poznania

17.06.2004 14:17

Odpowiedz
tak, miałam ziarnicę IVB.po 8 ABVD miałam remisję całkowitą, która utrzymuje się od 2 lat.ISCADOR zapisła mi profesor-hematolog, choć z tego, co wiem, część lekarzy nie uznaje tego leku za skuteczny (tak samo jak lekceważą znaczenie diety w leczeniu i zdrowieniu).ISCADOR to roztwór do zastrzyków podskórnych (w ramię, w nogę lub w brzuch - tam, gdzie sporo tkanki tłuszczowej).zastrzyków jest 7 w opakowaniu,w rosnących stężeniach, i podaje się: poniedziałek,środa,piątek, poniedziałek, środa, piątek, poniedziałek i następuje przerwa do końca tygodnia.potem znów podawanie w te same dni i 4 tygodnie przerwy.ISCADOR występuje w serii 0, serii I i serii II,w każdej serii bierze się po 3 opakowania, czyli 21 zastrzyków.Seria 0 i I dostępne są w niektórych polskich aptekach na receptę.niestety, seria II nie jest dopuszczona w Polsce, więc najprościej kupować w Niemczech, gdzie są honorowane polskie recepty (mi nawet oddali w niemieckiej aptece receptę).drugie "niestety" dotyczy ceny, która podskoczyła po tym, jak Niemcy przeszli na euro: ostatnio dałam 125 euro za 3 opakownia (21 ampułek) ISCADOR seria II.cena trochę się waha, zależnie od numeru serii (im niższa seria, tym taniej, bo tym niższe jest stężenie właściwego leku).
jest określony cykl, jak długo bierze się po kolei serię 0, I, II.po pewnym czasie bierze się już tylko serię II.lek można stosować już w trakcie chemii i brać możliwie długo - dwa lata to takie minimum.ampułki są malutkie (1 ml), zastrzyk nie boli, sporadycznie lekko piecze przy podawaniu.prawidłową reakcją, szczególnie w początkowym okresie wstrzykiwania leku, jest zaczerwienienie i lekki obrzęk (taki malinowy placek), który jednak dość szybko schodzi i absolutnie nie boli tak, jak potrafi boleć ręka po chemii, ale tak, jak boli mały siniak.warto nauczyć się robić sobie zastrzyki samodzielnie, np. w nogę, bo szukanie pielęgniarki np. na wakacjach za granicą bywa kłopotliwe.inforamcje z ulotki od leku załączam w wątku ISCADOR.
Pozdrawiam!

grzes

03.01.2005 10:36

Odpowiedz

Duży błąd- ISCADOR nie jest lekiem homeopatycznym!!!

Ewa

03.01.2005 13:21

Odpowiedz

Od czego zależy że lek ten lekarz zapisuje bądź nie. Mojej Kasi nic lekarka nie wspominała o nim.

Lupa Nigra

03.01.2005 16:19

Odpowiedz

mnie nic nie zapisali... a ni nic nie mowili o takich specyfikach, ktore polepszaja wyniki krwi...

milcia

04.01.2005 11:46

Odpowiedz
swojego czasu bralam novit i nie uwazam tego za jakis cudowny specyfik badania poprawialy mi sie stopniowo po zakonczeniu leczenia i tyle... ludzie nie wierzcie w takie rzeczy to tylko glupie wydawanie kasy a ma takie samo dzialanie jak przyslowiowy plasterek na zadrapaniu u dziecka...

Anna

07.02.2005 22:53

Odpowiedz

2004-06-16 22:06... gosia napisał(a):

Czy też masz ziarnicę? Kto Ci poradził ten lek? Skąd wziąć informacje na temat tego leku? Czy są jakieś przeciwskazania?

idz na strone internetowa, tam pisze wszastko o iscador

www.rozanski.henryk.gower.pl/viscum.htm