Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Koniec leczenia :)

Autor: Lupa Nigra • 29.12.2004 18:53 • 13 odpowiedzi

Lupa Nigra

29.12.2004 18:53

Odpowiedz

Dzisiaj dostałam wypis ze szpitala (tydzień po wyjściu z niego ;)... napisali cytuje: "Powiększonych węzłów chłonnych wzdłuż mięśnia m-o-s, przymostkowo oraz nadobojczykowo nie stwierdza się" :D a także "Pacjętka w remisji choroby zakończyła chemioterapie"... Mam nadzieje, że już nie zawitam na oddziale onkologicznym jako pacjent ;)

baldi

29.12.2004 19:52

Odpowiedz

2004-12-29 19:53... Lupa Nigra napisał(a):

"Pacjętka w remisji

mam nadzieje, ze napisali PACJENTKA :>

zycze zdrowia juz do konca samego !

przy okazji namawiam - nie tylko Ciebie ale i innych - do umieszczenia swojej fotki/danych w galerii i opisania wspomnien z okresu leczenia.

jeszcze raz - wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia!

hela

29.12.2004 19:59

Odpowiedz

Dzisiaj dostałam wypis ze szpitala (tydzień po wyjściu z niego ;)... napisali cytuje: "Powiększonych węzłów chłonnych wzdłuż mięśnia m-o-s, przymostkowo oraz nadobojczykowo nie stwierdza się" :D a także "Pacjętka w remisji choroby zakończyła chemioterapie"... Mam nadzieje, że już nie zawitam na oddziale onkologicznym jako pacjent ;)

a ja mam nadzieje, ze nigdy juz nie zawitasz na zadnym oddziale onkologicznym (ani jako pacjent ani jako nie-pacjent)!!!

jednym słowem :JUPI!!!! ten rok na prawde dobrze sie konczy:)))

chyle czola przed Wielkim Wojownikiem:)))

p.s

czekamy na Twoje miejsce w "Alei Gwiazd"

Lupa Nigra

30.12.2004 15:25

Odpowiedz

2004-12-29 20:52... Baldi napisał(a):

"Pacjętka w remisji

mam nadzieje, ze napisali PACJENTKA :>

zycze zdrowia juz do konca samego !

przy okazji namawiam - nie tylko Ciebie ale i innych - do umieszczenia swojej fotki/danych w galerii i opisania wspomnien z okresu leczenia.

jeszcze raz - wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia!

heheh... oczywiscie ze napisali dobrze ;) ale pare innych literowek w wypisi tez by sie znalazlo ;)

P.S. wyslalam do Ciebie i zdjecie i dane :) ale zapomnialam o gg... wiec to moj numer: 444892

Lupa Nigra

07.01.2005 17:03

Odpowiedz

a to dodatkowe dane ;) ZZ stopien IB leczone jak IIB... 6 ctkli chemii w tym 3 BDOPA i 3 MVPP + 9 naswietlan 15,3 Gry...

koot

07.01.2005 19:07

Odpowiedz

Gratuluje !! :)

Ja tez dzis bylem u lekarza, powiedzial mi ze mam rewelacyjny wynik TK, Bardzo duzy regres :))) Teraz konsultacja z radiologiem czy koniec juz chemii i ile naswietlan :)

Postanowilem wypic dzis 1 piwo od pol roku ;)

Twoje zdrowie !!

baldi

07.01.2005 19:16

Odpowiedz

2005-01-07 20:07... KooT napisał(a):

chory jestes :|

GOSIA

07.01.2005 19:43

Odpowiedz

2005-01-07 20:16... Baldi napisał(a):

2005-01-07 20:07... KooT napisał(a):

Ja dzisiaj skończyłam - radio. wynik remisja całkowita.... Pani Doktor pozwoliła mi pić alkohol(oczywiście w małych ilosciach). teraz pije pifo pierwszy raz od 8 miesięcy...

życze zdrowia...

koot

07.01.2005 22:26

Odpowiedz

2005-01-07 20:16... Baldi napisał(a):

No dzieki, nie musisz mi o tym przypominac.

BTW. Lekarz pozwolil...

małgo

07.01.2005 22:45

Odpowiedz

2005-01-07 20:43... GOSIA napisał(a):

Ja dzisiaj skończyłam - radio. wynik remisja całkowita.... Pani Doktor pozwoliła mi pić alkohol(oczywiście w małych ilosciach). teraz pije pifo pierwszy raz od 8 miesięcy...

życze zdrowia...

Podczas leczenia piłam alkohol w ilosciach śladowych, naczytałam sie o poalkoholowych bolach węzłow przy ziarnicy i zdarzało sie ze autentycznie czułam ten ból.

Kilka dni temu skonczyłam leczenie czuje sie wyzwolona:)wiem jednak ze juz nigdy nie zapale papierosa.

mila

10.01.2005 11:42

Odpowiedz

Witajcie

Prosze napiszcie moze ktos z Was mial komisje o rente i byl zuszony pisac odwolanie bo sie nie udalo. Wlasnie to mnie spotkalo. A uwazam ze nie jestem na silach pracowac.Napiszcie jak sie to robi oczywiscie z pozytywnym skutkiem .

pa.pa.pa

trzymajcie sie

121277

10.01.2005 12:25

Odpowiedz

2005-01-10 12:42... mila napisał(a):

Witajcie

Prosze napiszcie moze ktos z Was mial komisje o rente i byl zuszony pisac odwolanie bo sie nie udalo. Wlasnie to mnie spotkalo. A uwazam ze nie jestem na silach pracowac.Napiszcie jak sie to robi oczywiscie z pozytywnym skutkiem .

pa.pa.pa

trzymajcie sie

U nas było inaczej - Misiek stawał na komisję w sprawie przedłużenia okresu zasiłkowego, chciał po leczeniu wrócić do pracy. Na komisji stwierdzono, że po leczeniu Miśka czeka jeszcze rekonwalescencja i te dodatkowe 3 miesiace nic mu nie dadzą bo nie będzie na siłach wrócić do pracy. Do tego Pani doktor powiedziała, że Misiek ma zbyt uszkodzone serce, zeby pracować. Wniosek odrzuciła i kazała starać się o rentę rehabilitacyjną. Więc się staramy - papiery poszły prawie 2 miesiące temu i na razie nic:(

Lupa Nigra

27.01.2005 19:38

Odpowiedz

dzis bylam na USG... badanie wlasciwie sie nie odbylo... lekarz sie spieszyl i byl wkuty... a pani technik wypisala bzdury na wyniku badania... w konsekwencji musze jutro pojechac jeszcze raz [wsciekly] a w poniedzialek... zazadzila doktorka Tomografie :0 ... a ja nie chce [beksa]... ech...

Asica

28.01.2005 07:37

Odpowiedz

2005-01-10 12:42... mila napisał(a):

Z pozytywnym skutkiem da sie to zrobic, ale chyba dopiero po reformacji systemu prawnego :/ Dzis w naszym kraju pojecie sprawiedliwosci traci racje bytu. Pozostaje tylko kulawe prawo i jego ubodzy praktykanci. Zawsze moze sie znalezc jakis "przemily" lekarz biegly sadowy,ktory walnie Ci w czasie badania haslo: "Kobiety tez wyhoduja sobie raka piersi i pozniej roszcza sobie prawa do renty" :[

Pamietaj jednak o dwoch najwazniejszych sprawach:

1. Na odwolanie masz 14 dni od dnia doreczenia decyzji

2.Odwolujesz sie do organu wyzszej instancji za posrednictwem organu nizszej instancji