Ogólne
20 lat po
proszę piszcie jak przeżyliście jak ta choroba wpłynęła na wasze życie
leczenie - jak dlugo
hey, to moj pierwszy post tutaj, w ostatni poniedzialek dowiedzialam sie ze jestem chora, ze czeka mnie leczenie i stad moje pytanie, ile takie leczenie trwalo u was???
chroniczne zmęczenie po leczeniu
Witam, jestem rok po autoprzeszczepie. Generalnie wszystko jest niby ok, badania kontrolne w porządku, ale niestety nie mogę jakoś odzyskać sił witalnych :) BARDZO szybko się męczę, niezależnie od ilo...
wyniki badania szpiku
Chciałam z Wami skonsultowac badanie szpiku po zakończeniu leczenia. W rozpoznaniu histopatologicznym stwierdzono: Utkania choroby zasadniczej nie stwierdzono, ale w dodatkowych badaniach immunohistoc...
Bole w okolicach kregoslupa
Witam, pisze do was z prosba o pomoc. Pisalam wczesniej pytania na temat solarium, na ktore moja mama z pewnoscia sie juz nie uda. Ale to niewazne. Chcialam zapytac o wasze doswiadczenia. Moja mama ma...
antykoncepcja
Witam wszystkich! Chcialam zapytac co mowia Wasi ginekolodzy i inni lekarze na temat antykoncepcji po leczeniu chemia i radio. 2 tygodnie temu skonczylam naswietlania. Wlasnie wrocilam od mojej pani l...
Strajki lekarzy, pielęgniarek..
gdy ja leczylem sie, to strajk pielegniarek objal mnie raz (na szczescie wtedy gdy byly strajki anestezjologow to jakos pomocy od nich nie potrzebowalem), ale CO-I stanelo na wysokosci zadania i nikt...
ile statystycznie pochłania ZZ ?
Witam wszystkich :) Jestem od roku w remisji ZZ i nie mam "zielonego pojęcia", gdzie mogłabym uzyskać informacje , które pokazywałyby ile osób ma nawrót ZZ....ile osób zmarło na ZZ :( oraz ile osób wy...
Dlaczego takie podejscie?
Skąd to olewcze ,luzne podejscie lekarzy w stosunku do chorych na ziarnice?Czy naprawde nie ma sie czym przejmowac , nalezy polożyc ch**a i zyc beztrosko ,jak sugeruje swoją postawą wiekszosc lekarzy?...
Prosze o rade
Witam,Jestem tu pierwszy raz i prosze o rade.Moja kolezanka ze szkoly ma ziarnice.Dowiedziala sie 1,5 lata temu i od razu zaczela sie leczyc.Ma guza w srodpiersiu.Po pierwszej chemii czula sie dobrze....
słońce
Dlaczego po chemii nie wolno wystawiać sie na słońce?W jakim czasie od zakończonej terapii chemią nie wolno tego robić?Może ktoś podzieli sie swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam.
Ziarnica i solarium
Witam, moja mama dowiedziala sie jakis miesiac temu, ze jest chora na ziarnice zlosliwa/chloniak. Przygotowuje sie teraz do pobytu w szpitalu i do chmioterapii. boi sie bardzo, ze bedzie wygladala jak...
szanse na przezycie
BLISKA MI OSOBA ZACHOROWALA NA ZIARNICE. MIALA OPERACJE WYCIECIA GUZA, POTEM CHEMIOTERAPIE, CALA MORDEGA TRWALA JAKIES 7 MIESIECY. WYDAWALO SIE, ZE WSZYSTKO JEST JUZ OK, ZE NOWOTWOR ZOSTAL COFNIETY. N...
kwietniowe "Zwierciadło"
Jeszcze od deski do deski nie przeczytałam ale polecam artukuł "Zmartwychwstali po raku" w kwietniowym "Zwierciadle".
przeziębienie
Witam wszystkich gorąco :)jestem 1,5 roku po wygranej z zz, jednak niepokoją mnie występujące średnio co 1,5 miesiąca przeziębienia;wyniki robię regularnie co 3 miesiące - długo czekałam za przybyciem...