Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Co sądzicie o hubie brzozowej

Autor: Andrzej z Gdyni • 30.05.2004 17:41 • 2 odpowiedzi

Andrzej z Gdyni

30.05.2004 17:41

Odpowiedz
Właśnie przechodzę chemioterapię na 4b i wpadła mi w ręce ulotka o hubie brzozowej promieniującej. Może coś mi powiecie więcej na ten temat.
Dzięki
Andrzej

121277

30.05.2004 20:38

Odpowiedz

2004-05-30 19:41... Andrzej z Gdyni napisał(a):

Właśnie przechodzę chemioterapię na 4b i wpadła mi w ręce ulotka o hubie brzozowej promieniującej. Może coś mi powiecie więcej na ten temat.

Dzięki

Andrzej

O hubie nie słyszałam, ale coś o wilcacorze tak. Ale bardzo różne opinie i nie zdecydowalismy się szukać potwierdzeń skuteczności w leczeniu nowotworu.

Czytałam też sporo o pokrzywie żegawce (takie malutkie zielsko co bardzo parzy - rośnie w ogródkach). Podobno pomaga zmniejszyć guzy i wspomaga leczenie. Ciężko ją kupić (próbuję 3 tydzień). Jest nietoksyczna i nie ma przeciwskazań do stosowania przy chemioterapii. Można pić i okładać powiększone węzły. misiek na razie pije zwykłą pokrzywę - też zdrowa i nie zaszkodzi. Szukam cały czas tamtej żegawki. trzeba się chyba wybrać na działkę, bo właśnie zaczyna się pojawiać.

georgina z poznania

14.06.2004 22:14

Odpowiedz
Witam!
o hubie też słyszałam, ale nawet nie zdążyłam się postarać o to, bo trafiłam na kogoś kto - dosłownie - postawil mnie na nogi. dostałam zioła do picia po zaparzeniu, nalewki, które w postaci kropelek pije się z wodą, tabletki ziołowe i dietka: czyli co jeść, żeby sobie pomóc, a czego nie jeść, by sobie nie zaszkodzić.Ważne!nie dostałam vilcacory, bo ją trzeba odstawić przed i po chemii, a ja miałam wlewy co 2 tyg.