Ogólne
Zaczynamy leczenie...
Po raz kolejny studiuję forum, i zastanawiam się nad jedną sprawą. Otórz na forum CHEMIOTERAPIA znalazłam kilka wypowiedzi,że po pierwszych wlewach można juz zauważyć znaczne zmniejszenie powiększonyc...
klucia pomiedzy zebrami
witam wszystkich!kochani jestem juz po8cyklach abvd.ostatni 16wlew mialam trzy tyg.temu!wczoraj udalo sie zrobic tk-dostaly sie do zyly.jedna reka spalona w nadgarstku(a zglaszalam ze boli wlew-wg pie...
spotkania
Czy są spotkania osób, które chorowały lub chorują na ziarnice złosliwą
tak się cieszę...
tak się ciesze, że moge to wreszcie napisać, moja mama w remisji, po 8 ABVD obyło sie bez naświetlań. To również dzięki Wam, kochane ziarniaczki, szybko się pozbieraliśmy i mieliśmy siłę walczyć, jesz...
niepozbierana
No normalnie, niepozbierana jestem. Bo tak się durnemu człowiekowi wydaje, że jak usłyszy to cudowne słowo- remisja- to świat zaraz stanie się lepsiejszy. Tak się jakoś... Nie umiem się chyba przystos...
takie tam....
Kiedys pisałam, że jestem 20 lat po ZZ. Ale "świrek" pozostaje na zawsze. Jakiś miesiąc temu zaczęło się swędzenie. Oczywiście pierwsza myśl - ZZ. Tym bardziej, że nigdy nie reagowałam alergicznie na...
Ciąża po ziarnicy
W 2001 roku zdiagnozowano u mnie ziarnicę. Potem leczenie ABVD i radioterapia. Pełna remisia maj 2002r. Teraz bardzo chcielibyśmy mieć dziecko, jednak nie ukrywam że martwię się o zdrowie maleństwa. O...
historia mojej choroby
Witam!Nazywam się Ania.Mam 16 lat.We wrześniu 2004 roku zachorowałam na ziarnicę złośliwą:typ NS I(stopień III B ).Moja choroba zaczęła objawiać się suchym i odrywajacym kaszlem.Chodziłam od lekarza d...
Czy ktoś z "ozdrowieńców" był w sanatorium?
Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was był po remisji choroby w jakimś sanatorium? Jeśli tak, to gdzie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wlansie zaczynam Leczenie<help>
Witam mam 22 lata miesiac temu powiedzieli mi ze mam Ziarnice zlosliwa NS II .Jestem juz po pierwszym wlewie. Leczyl sie moze ktos w POZNANIAU w Szpitalu Cegielskiego prosil bym o opinie jesli to mozl...
NERWY-normane podczas leczenia??
Chcialam sie dowiedziec czy to jest normalne ze ludzie ktorzy choruja na ziarnice robia sie nerwowi i bardzo nieszczesliwi?mam chlopaka (chorego)ktory nad wszystkim sie szybko wkurza i nic mu niepasu...
Czy po leczeniu powinien być tomograf??
Witam, moja żona po leczeniu nie miała zadnego poważnego badani typu USG, TOMOGRAF(proponowany termin tomografu marzec 2007 rok). Zaczełęm sie martwić czy są to oszczedności w budrzecie Państwa czy ni...
afty!!! afty!!!
Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się aft w jamie ustnej? Moja koleżanka jest w trakcie chemioterapii i nie może się ich pozbyć. Pamiętam, podczas mojego leczenia / przeszczepu podawano...
Decyzja w sprawie leczenia
Witam wszystkich! Chciałabym podzielić się wiadomością,która mnie zszokowała.W CO w Warszawie leczy się moja przyjaciółka.Jak się okazało (kilka miesięcy temu) ma nawrót ziarnicy.Jest moim zdaniem szc...
pojawienie się blizn...co to oznacza?
Hej!Mam do was pytanie.Kilka dni temu gdy byłam w szpitalu na kontroli miałam rtg klatki piersoiwej.Wszystko byłoby dobrze gdyby nie jedna rzecz:na zdjęciu pojawiły się blizny(tak nazwała to lekarka w...