Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Instytut Hematologii w Warszawie

Uwaga zz leczący w klinice hemotologii!Instytut został przeniesiony z ul.Chocimskiej na Gandhi 14 ,za CO onkologii.Idzie się jakimś parkingiem ,robi duże koło lub łącznikiem na 1 piętrze CO {szpital}...

odpowiedzi: 1 19 lat temu

jak to jest z objawami

Cześć,Zastanawia mnie jedno: jak piszecie w kilku wątkach 100% rozpoznanie dokonuje się na podstawie pobranego węzła.Czasami pojawiają się informacje o występowniu objawów ogólnych. No ale skoro objaw...

odpowiedzi: 1 19 lat temu

prosze o pomoc

wczoraj okazalo sie ze moja mama ma ziarnice zlosliwa.ona ma 53 lata,i ma zaatakowane wezly i pluca ,czy ktos moze mi powiedziec jaka jest szansa wyleczenia tego?czy jest wogole taka szynsa? bardzo si...

odpowiedzi: 10 19 lat temu

NOCNE POTY ?

Witam, mam pytanie odnośnie nocnych potów przy ziarnicy: czy takie nocen pocenie to pocenie się przez całą noc? czy np jak się obudzę w nocy o 3 rano i jestem mocno spocona i wtedy zmienię koszulkę i...

odpowiedzi: 6 19 lat temu

Guzek na tarczycy

Czy spotkaliście sie z przypadkiem, żeby po leczeniu na tarczycy pojawil sie guzek? Ja właśnie takie 1-centymetrowe coś mam, tylko trudno powiedziać, czy bylo rok temu (przed leczeniem), czy pojawiło...

odpowiedzi: 4 19 lat temu

wiem

CzescPozdrowienia dla wszystkich.bylam dzis w gdansku i mowiac krotko-dostosowalam sie do waszych rad-wyjasnilam wszystko.porozmawialam sobie z moimi lekarzami.i co?obydwaj sa zgodni co do dalszego po...

odpowiedzi: 17 19 lat temu

Vascuport - bye, bye....

Dzisiaj usunieto mi vascuport. Powód - bakterie, kazdorazowe płukanie (a trzeba to robić raz w miesiącu) powodowało nagły wzrost temperatury (nawet do 40C), czasami dreszcze. Ponieważ czeka mnie jeszc...

odpowiedzi: 18 19 lat temu

Bezpłatna infolinia o chłoniakach

Dzisiaj podczas pobytu w CO-I w Warszawie wpadała mi w rece ulotka o następujacej treści:Bezpłatna informacyjna linia telefoniczna o chorobach rozrostowych układu chłonnego (chłoniaki)Na pytania odpow...

odpowiedzi: 3 19 lat temu

objawy zz - jak to bylo u was?

W imieniu moim i zapewne wszystkich odwiedzajacych te strone mam prosbe czy moglibyscie (mam na mysli uczestnikow forum;) napisac jakie mieliscie objawy zz, po jakim czasie otrzymaliscie diagnoze, ilu...

odpowiedzi: 26 19 lat temu

opalanie po leczeniu

Mam do was kilka pytań.Niedawno zakończyłam leczenie zz.Ile czasu musi upłynąć od leczenia(chemi i naświetlań)bym mogła się opalać.Słyszałam że 5 lat,ale nie wiem czy to prawda?!

odpowiedzi: 18 19 lat temu

Ból głowy?

Mam problem,byc może to tylko moje przewrażliwienie bo odkąd jestem w remisji to każą dolegliwosc wiąże z ZZ ale warto zapytac:czy możliwe jest że po leczeniu jestem bardziej wrażliwa na zmiany pogody...

odpowiedzi: 8 19 lat temu

Objaw Raynauda

Od przeszczepu w zimę palce rąk robią mi się najpierw zimne później białe (krew nie dopływa). Przypuszczalnie jest to objawa Raynauda czy ktos ma ten sam problem? Czy idzie tą chorobę całkowicie wylec...

co dalej...

Mój Tata za miesiąc będzie miał ostatnią chemioterapię. Lekarze powiedzieli mu, że muszą się zastanowić jak będzie wyglądało dalsze leczenie. Jestem ciekawa czy każdy pacjent po chemii ma od razu przy...

odpowiedzi: 2 19 lat temu

podwyższony ALAT

Witam wszystkich, mój mąz miał dostać dziś 3 chemię ale okazało sie, że ALat ma 150, przy tk wyszło , że wątroba jest powiększona ale lekarze stwierdzili że nie jest zajęta. Co to może oznaczać. martw...

poalkoholowe bóle węzłów-kiedy???

Mam pytanie, proszę napisać kiedy te bóle przy ziarnicy się odczuwa po wypiciu alkoholu; zaraz po wypiciu, na drugi dzień, przez kilka następnych dni ?????? Czy bolą ogólnie wszystkie węzły - czy tylk...

odpowiedzi: 5 19 lat temu