Ogólne
wyleczona
Witam wszystkich bardzo serdecznie!mam 21 lat i tez walczylam z choraba Ziarnica tak jak wy!najwazniejsze jest to zeby byc silnym i sie nie poddawac tylko walczyc do konca:Zycze powodzenia i szybkiego...
Ranking ośrodków-gdzie znaleźć?
Wyczytałam gdzieś, że znajduje się tu na tym forum wątek dotyczący rankingu ośrodków, gdzie można zdiagnozować czy to zz.Chodzi mi o dobrego lekarza.Pomóżcie
tomograf komputerowy
WitamCzy istnieje mozliwosc zrobienia tomografu komputerowegoprywatnie ??? (najbardziej by mnie interesowal dolny slask)Normalnie to trzeba miec skierowanie..tylko ze ja mam z tym problem... do hemato...
skończone leczenie i WKU
Witam!Zdiagnozowano u mnie we wrzesniu zeszlego roku ziarnice zlosliwa II st. Leczenie jakich wiele: 6 razy bea copp (zdaje sie, ze tak sie to pisze), po czwartym zbiorka do auto pbsct, w marcu przesz...
Wspomnienie...
Jutro jest I rocznica śmierci Heli..Już rok minął odkąd odeszła..a ja mam dalej wyrzuty sumienia, że zrobiłam dla niej za mało. Wspomnijcie ją w swoich sercach, bo warto pamiętać o kochanych i niezapo...
atmosfera na forum
Długo siedziałam cicho, ale juz nie mogę...Od jakiegoś czasu zauważyłam dziwną tendencję.Ludzie, którzy wypowiadają się na forum sa coraz bardziej atakowani, upominani... Zbywani sarkazmem i złośliwoś...
PREMIERA :)
To mój debiut na forum. Od pewnego czasu odwiedzam tę stronkę, czytam, obserwuję i śledzę ;) No i czas najwyższy coś napiasć bo od niedawna jestem "użytkownikiem" strony :) Chciałam bardzo, bardzo,...
znowu bardzo wysokie OB - 105 !!!
Witam wszystkich Ziarniaczków! Jak zwykle zwracam się do Was o poradę, nie wiem może jakieś słowa otuchy ;)otóż sytuacja jest dla nas trochę niepokojąca, ponieważ ostatnie badania krwi nie są zbyt zad...
bezpłatne badania markerów
Dzisiaj we Wrocławiu na Muchoborskiej 18, od 15.30 do 17.00 bezpłatne badania markerów nowotworowych.
mała regresja po 6 cyklu
Witam, powiedzcie mi czy normalne jak mówią lekarze ze po 3 cyklach chemi guz zmniejszył się z 15x10 na 8,2x4,2, a po kolejnych 3 cyklach zmniejszył się tylko 0,5 cm i ma wymiar 7,7x3,8. bylismy w szo...
Leczenie a kontrole
Nie wiecie, czy można leczyc się w jednym ośrodku, a kontrolować w innym? Ewentualnie, jak to można załatwic? Nie mam ochoty wydawac swoich pieniędzy na badania, a moje kontrole sprowadzają sie do spr...
szczepionka przeciw grypie
Kalendarzowa jesień już zawitała. Co prawda pogoda nas na razie rozpieszcza wyższymi temperaturami i słoneczkiem, ale pewnie za jakiś czas za oknem będzie mniej ciekawie. Co się z tym wiąże, to przez...
czy ktos z Was mial medianoskopie?
prosze o informacje czy ten zabieg jest bardzo obciazajacy?czytalem ntt duzo w internecie, ale najlepiej jest wiedziec to z pierwszej reki.dziekuje.
Swędzenie
Chciałabym spytać jak to jest z tym swędzeniem skóry. Czy wystepuje na calym ciele czy tylko w konkretnych miejscach? I czy może to wyglądać jak wysypka?
BAC-szkodliwe?
Witam.Spotkałam się z opinią że biopsji cienkoigłowej nie powinno się wykonywać jeśli chodzi o diagnostykę węzłów chłonnych,jeśli podejrzewamy chłoniaka.Nie chodzi tu o to, że wyniki mogą być mylne (c...