Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Zgaga

Mezowi bardzo dokucza zgaga. Nasilila sie jeszcze bardziej przy chemioterapii, czy macie jaklies sposoby aby ja zmniejszyc, albo calkiem sie jej pozbyc/ jezeli jest to w ogole mozliwe/. Pozdrawiam.......

odpowiedzi: 6 18 lat temu

zycze Wam......

WNowym Roku zycze Wam wszystkim duzo zdrowia, pogody ducha i wszystkiego co najlepsze.

odpowiedzi: 2 18 lat temu

problemy z oddychaniem

Witam kochani dawno nie pisałam ale prawie codzinnie tu zaglądam . Mój mąż 24 września miał przeszczep i wszystko dobrze szło . Ale od tygodnia jest chory lekarze usłyszeli jakies szmery nad drzewem o...

odpowiedzi: 4 18 lat temu

Czym się charakteryzują węzły przy ZZ?

Pytanie mam takie.Czym charakteryzują sie powiekszone węzły przy ZZ poza tym ze tworzą pakiety?Są ruchome a może nie?I czy Wy bedący w remisji wyczuwacie cos nad obojczykiem czy juz zupełnie nic?

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Co wy na to?

Mam taki problem, juz sama nie wiem co o tym myslec i co robic.Chemioterapie skonczylam 12 wrzesnia, i od tamtem pory nic sie nie dzieje. W ŚCO ordynatorka na koniec leczenie powiedziała,ze jej zdanie...

odpowiedzi: 25 18 lat temu

Żyłki...

Hejka, chciałam sie tylko spytać... Po podaniu chemii mnie srtasznie bolą żyły:-( Czasem mi trudno utrzymać szklankę z herbatą. Macie jakiś sposób, jak ból zmniejszyć? Mam się lepiej spytać lekarza?

odpowiedzi: 7 18 lat temu

życie po leczeniu...

Cześć Wam jestem tutaj w sumie nowa :-)choć już dawno chciałam się zalogować ale jakoś tak zwlekałam.A wiec mam 17 lat chorowałam na Ziarnice Złośliwa , 30 grudnia minie rok od czasu kiedy pierwszy ra...

odpowiedzi: 7 18 lat temu

Preparat białka łatwo przyswajalnego.

Zlecono mi kupienie preparatu białka łatwo przyswajalnego (watroba slabo syntetyzuje aminokwasy) - co kupić? lekarz nie wskazał mi zadnego konkretnego preparatu, w aptece też nie udzielono mi zadowal...

Swiad skory..

Od tamtego tygodnia swedzi mnie skora w roznych czesciach ciala, nie jest to jakis straszny swiad ale co troche musze sie drapac,mialem robiona morfologie krwi w styczniu tego roku, wyniki byly super,...

odpowiedzi: 20 18 lat temu

PET na Śląsku

Czytaliście? Podobno jest PET w Gliwicach, ja uwazam, ze to super, moze bedzie troche lepiej z diagnostyką Polski poludniowej

odpowiedzi: 16 18 lat temu

Używki

Mam pytanie. Czy po/w trakcie leczenia paliliscie papierowsy, piliscie alkohol? Czy to sa rzeczy zupelnie zakazane czy tez nie?

odpowiedzi: 5 18 lat temu

czy ziarnica boli?

Witam!mam pytanko. dość często spotykam na forum info że "ziarnica nie boli". czy to faktycznie prawda? nie do końca chodzi mi o ból spowodowany w sposób bezpośredni przez tą chorobę. wiadomo że w nie...

odpowiedzi: 11 18 lat temu

bedzie in vitro za darmo?

wczoraj nasza nowa minister zdrowia powiedziała, ze chcialaby, zeby panstwo fundowalo zabiegi in vitro.ciekawe czy rownoznaczne jest to ze stwierdzeniem, ze wykona ona ku temu jakies kroki? ;-)

Boje sie ze to nawrot

Hej ostatnio przeżyłem bardzo dużo stresu. Moja dziewczyna rzuciła mnie po 4.5 roku bycia razem(a planowaliśmy zaręczyny w święta),a ja jestem obecnie w UK gdzie wyjechałem zarabiać na nasza przyszłoś...

odpowiedzi: 6 18 lat temu

Mała klatka

Witam wszystkich mam 19 lat i jestem w remisji ziarnicy już od 15. Mam do was drodzy użytkownicy tego forum małe pytanko. Problem mój dotyczy małej klatki piersiowej byłem na badaniu a lekarka powiedz...

odpowiedzi: 3 18 lat temu