Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Termin Pet

dzis sie dowiedziałm że jednak bede miała Peta teraz w piatek w badaniu połówkowym TK po 8 chemiach wyszła remisja całkowita ale i ta sie strasznie stersuje

odpowiedzi: 11 18 lat temu

I co Wy na to?

W jednej z gazet przeczytałam coś ciekawego. Oto fragment: "Badacze z japońskiego RIKEN Instutute z sukcesem przeszczepili myszy sztuczny węzeł chłonny, który zaczął następnie produkować komórki układ...

odpowiedzi: 3 18 lat temu

Miałam ziarnicę.

Ja miałam bardzo wielkie swędzenie skóry,najbardziej ręce i nogi. Przeszło dopiero po 2 chemii, a miałam chemii 16.

odpowiedzi: 2 18 lat temu

Jakiej wielkości były Wasze węzły na szyi?

Wiem teoretycznie jaka wielkość powinna budzić podejrzenia (choć różne źródła też różnie podają ;) ), ale chciałabym wiedzieć z praktyki - taki wyciąg - jakiej wielkości węzły zaniepokoiły Was lub Was...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

co to może być....??????

u mojego Taty dwa lata temu wykryto ziarnicę. już ponad rok jest po chemii ostatnio na badaniach kontrolnych wyszło, że ma powiekszone węzły chłonne i śledzione. Miał tez wysokie OB ale okazuje się, ż...

Woda w płucach i chłoniak

WitamMoj Tata ma chore serce i chłoniaka. Przyczyną chłoniaka jest to, że śledziona jest bardzo powiększona, chłoniak jest w jamie brzusznej wzdłuż aorty.Tata jest po dwóch cyklach chemoterapii-ostatn...

decyzja o przeszczepie

Witammam pytanie kiedy lekarze podejmuja decyzje o autoprzeszczepie ??

odpowiedzi: 11 18 lat temu

aktywny brazowy tluszcz- pomocy!!!

Witam, badanie PET wykazalo m.in. aktywny brazowy tluszcz w okolicach obojczykow...co to znaczy? czy ktos wie? czy ktos wie jaka terapie stosuje sie gdy wystepuje pierwszy nawrot choroby po ABVD? czy...

Solarium??

Wiatm wszystkich..mam pytanie dotyczące solarium..jestem sześć lat po wyleczeniu ziarnicy - IIA...jade do Egiptu...w kwietniu więc bedę jeszce "biała jak kreda"..nie wiem czy się zdecydowac ale kusi m...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

węzły chłonne a tarczyca

Witam Was .Co moze oznaczac taki wynik usg węzłow chłonnych.W lewym płacie tarczycy guzek hypogeniczny 8x6mm w jego sasiedztwie dwa guzki 5x4mm,4x3mm normoechogeniczne z otoczkami bezechowymi.W prawym...

krzepliwosc krwi

Witajcie,czy problemy z krzepliwością krwi mogą mieć związek z ZZ czy to tylko sygnał, że z krwią coś jest nie tak??

Wyniki Pet

Witam Kochani , dostaliśmy dziś wyniki badania pomóżecie bo ze strachu nie wiem jakie są dobre czy złe:Twarzoczaszka:w obrębie nosogardła, po stronie prawej widoczny wzrost metabolizmu glikozy-SUV do...

odpowiedzi: 5 18 lat temu

puls serca

czy po chemioterapii zauwazyliscie u siebie przyspieszone puls? przy niskim cisnieniu, bicie serca to ok. 115 uderzen na minutę. czy to skutek uboczny chemii?czy w takim razie jest to przeciwwskazanie...

odpowiedzi: 5 18 lat temu

Toczen - Lupus

Witam, czy ktos sie spotkal ze po chemii zachorowal na lupus? toczen ukladowy? Moje objawy na to wskazuja

Kontrast w badaniu RTG/TK

Może troche banalne pytanie, ale ośmiele się je zadać :)Czy zmienione nowotworowo węzły chłonne w klatce piersiowejsą widoczne w obrazie RTG lub TK tylko po podaniu przed badaniem kontrastu, czy też "...

odpowiedzi: 1 18 lat temu