Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zapalenie płuc w trakcie remisji

Autor: Ziazia • 28.12.2006 14:35 • 3 odpowiedzi

Ziazia

28.12.2006 14:35

Odpowiedz

Witam wszystkich Ziarniaczków i tradycyjnie zwracam sie do Was z wielką prośbą o podzielenie się Waszymi doświadczeniami jeżeli chodzi o leczenie różengo rodzaju infekcji, gryp, łącznie z zapaleniem płuc. Od czerwca tego roku siostra jest w remisji i oprócz leczenia tarczycy wszystko jak narazie jest ok, aż po dziś dzień w którym to dowiedziała sie od lekarza internisty ze ma zapalenie płuc (no nie dziwne że w końcu ją coś złapało skoro w domu cała rodzinka chora) już tydzień temu zaczął sie kaszel, temperaturka i w końcu siostra pod namowami całej rodziny wybrała sie do lekarza. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was przechodził zapalenie płuc w trakcie remisji i czy może to mieć jakiś wpływ na ewentualny powrót "złośnicy"??? Bardzo proszę Was o jakąkolwiek odpowiedź, a korzystając z okazji życzę wszystkim dosiego roku i szampańskiej zabawy Sylwestrowej!!! Pozdrawiam :)

Wtajemniczona

28.12.2006 15:55

Odpowiedz
Mój Ozdrowieniec (nie chorował co prawda na ziarnicę lecz na chłoniaka limfoblastycznego śródpiersia) miał zapalenie płuc kilka miesięcy po osiągnięciu remisji,a potem ponownie kilka miesięcy po autoprzeszczepie. Dziś odebraliśmy wyniki z TK - 8 miesięcy po auto-PBSCT brak powiększonych węzłów chłonnych (i Bogu niech będą dzięki!).
Bardzo dobrze, że siostra wybrała się do lekarza i podda się antybiotykoterapii.

Zoisyte

28.12.2006 21:04

Odpowiedz

O 15:35, dnia 2006-12-28 Ziazia napisał(-a):

Witam wszystkich Ziarniaczków i tradycyjnie zwracam sie do Was z wielką prośbą o podzielenie się Waszymi doświadczeniami jeżeli chodzi o leczenie różengo rodzaju infekcji, gryp, łącznie z zapaleniem płuc. Od czerwca tego roku siostra jest w remisji i oprócz leczenia tarczycy wszystko jak narazie jest ok, aż po dziś dzień w którym to dowiedziała sie od lekarza internisty ze ma zapalenie płuc (no nie dziwne że w końcu ją coś złapało skoro w domu cała rodzinka chora) już tydzień temu zaczął sie kaszel, temperaturka i w końcu siostra pod namowami całej rodziny wybrała sie do lekarza. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was przechodził zapalenie płuc w trakcie remisji i czy może to mieć jakiś wpływ na ewentualny powrót "złośnicy"??? Bardzo proszę Was o jakąkolwiek odpowiedź, a korzystając z okazji życzę wszystkim dosiego roku i szampańskiej zabawy Sylwestrowej!!! Pozdrawiam :)

Zapalenie płuc to dosyć poważna infekcja.

Jednak szybko i porządnie leczona nie ma żadnego wpływu na nawrót ZZ.

Domin

29.12.2006 19:19

Odpowiedz

Mnie zapelenie płuc dopadło w sierpniu, cztery miesiące od zakończonego leczenia. Skończyło się na szczęście tylko na antybiotyku i wszystko wróciło do normy po 2-3 tygodniach.