Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

kosmetyczka

Autor: Ewolak • 21.12.2006 09:28 • 8 odpowiedzi

Ewolak

21.12.2006 09:28

Odpowiedz
Witajcie Panie i Panowie.
Moje pytanie brzmi następująco: chcę iść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy i usuwanie prosaków (kurzych łapek). Kosmetyczka nie widzi przeciwskazań, ale ja wolę się upewnić. Będę dzwonić do lekarza dziasiaj, jednak zależy mi również na Waszej opinii.

P.S. Szukałan na forum, żeby nie tworzyć nowego wątku, ale nić nie znalazłam na ten temat.

Ewolak

21.12.2006 14:33

Odpowiedz
Będę dzwonić do lekarza dziasiaj, jednak zależy mi również na Waszej opinii.

Dzwoniłam do lekarza. Nie ma przeciwskazań. Lekarz powiedział tylko, że powinna to być sprawdzona kosmetyczka, która pracuje sterylnie, dlatego żeby nie doprowadzić do żadnej infekcji. a tak to nie ma sprawy. Wydaje mi się, że jesli chodzi o tę sterylność, to nawet gdybym nie chorowała to zwracałabym na to uwagę.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
tekst

Hunter

21.12.2006 16:05

Odpowiedz

O 15:33, dnia 2006-12-21 Ewolak napisał(-a):

Dzwoniłam do lekarza. Nie ma przeciwskazań. Lekarz powiedział tylko, że powinna to być sprawdzona kosmetyczka, która pracuje sterylnie, dlatego żeby nie doprowadzić do żadnej infekcji. a tak to nie ma sprawy. Wydaje mi się, że jesli chodzi o tę sterylność, to nawet gdybym nie chorowała to zwracałabym na to uwagę.

tekst

No jasne ze nie ma żadnych przeciwskazan mozesz takze śmiało malowac włosy , paznokcie , twarz lub co tylko chcesz;-)

czego sie nie zaleca ?- solary , masaży limfatycznych i zabiegów fizjoterapeutycznych.

Magga

21.12.2006 22:01

Odpowiedz

O 17:05, dnia 2006-12-21 Hunter napisał(-a):

O 15:33, dnia 2006-12-21 Ewolak napisał(-a):

tekst

No jasne ze nie ma żadnych przeciwskazan mozesz takze śmiało malowac włosy , paznokcie , twarz lub co tylko chcesz;-)

czego sie nie zaleca ?- solary , masaży limfatycznych i zabiegów fizjoterapeutycznych.

no nie do konca, masaż limfatyczny owszem tylko nie za mocny i raczej wykonywany przez masażystę a nie maszynę, nie poleca się endermologii...

to samo o ile wiem tyczy się fizjoterapii, nie każdy zabieg jest zabroniony

o solarze nic nie wiem bo jak widać na załaczonym obrazku, tak kwestia mnie ewidentnie nie dotyczy:)

pozdro

Asica

22.12.2006 00:41

Odpowiedz

czego sie nie zaleca ?- solary ,

do niczego nie namawiam ;) nic nie powiem

ziajka

22.12.2006 08:16

Odpowiedz

O 15:33, dnia 2006-12-21 Ewolak napisał(-a): Nie ma przeciwskazań. Lekarz powiedział tylko, że powinna to być sprawdzona kosmetyczka, która pracuje sterylnie, dlatego żeby nie doprowadzić do żadnej infekcji.

może po prostu bezpieczniej iść na oczyszczenie do lekarza dermatologa? osobiście na punkcie higieny jestem przewrażliwiona i kosmetyczkom średnio ufam.

Magga

22.12.2006 13:08

Odpowiedz

O 01:41, dnia 2006-12-22 Asica napisał(-a):

czego sie nie zaleca ?- solary ,

do niczego nie namawiam ;) nic nie powiem

Ewolak

22.12.2006 18:06

Odpowiedz

może po prostu bezpieczniej iść na oczyszczenie do lekarza dermatologa? osobiście na punkcie higieny jestem przewrażliwiona i kosmetyczkom średnio ufam.

No tak. Ale czy dermatolog robi zabiegi oczyszczające, masaże i czy usuwa prosaki?

ziajka

22.12.2006 22:50

Odpowiedz

O 19:06, dnia 2006-12-22 Ewolak napisał(-a): No tak. Ale czy dermatolog robi zabiegi oczyszczające, masaże i czy usuwa prosaki?

co do masaży to raczej wątpię, ale zabiegi oczyszczające robią na pewno. sama chodzę na podobne zabiegi do lekarza. musisz poszukać odpowiedniego salonu w swoim mieście. jeśli jesteś z warszawy to mogę Ci polecić takie miejsce.

ale tak nota bene to oczyszczania twarzy już się unika. stosuje się w to miejsce raczej mikrodermabrazję i peelingi chemiczne. są zdecydowanie bardziej higieniczne i bezpieczne.