Ogólne
obraz RTG
Witam~!Chciałbym wiedzieć jak wygląda powiększony węzeł chłonny śródpiersia na zdieciu RTG klatki piersiowej??
Podwyższona temperatura przy ziarnicy w remisji.
Jestem ponad pięć lat po zakończeniu leczenia 6xabvd +coop + radioterapia 36 z boostem na guz śródpiersia 40. Otóż problem jest taki, żę mimo, iż nie mam wznowy choroby (ostatnia kontrola nic nie wyka...
pytania
BIAŁACZKA OSTRA SZPIKOWA WCZEŚNIEJ ZIARNICA po przeszczepie szpiku (allo) kilka pytań. Co tzn że jest 20 płytek i 2 leukocyty? Gorączka 38C , wkłucie centralne,zaparcia, dziś lewatywa, codziennie poda...
Lesio i zez
Witam, chcialam napisac kilka slow o mojej chemioterapii...zaczne od tego ze lecze sie w USA..na chemioterapie do podobno dobrego zakladu dostalam sie po znajomosci...tu tez tak to sie odbywa czasami....
Metny mocz
Witam, czy ktos mial metny mocz w trakcie leczenia i po zakonczonym leczeniu? Mam juz taki od okolo 10 miesiecy lekarz mowi ze za malo pije...a pije duzo!! wiec o co chodzi?
Plytki - wzrost
ostatnie badanie wykazalo, ze plytki krwi wzrosly z 296 na 320, czyli to jest dobry znak. Hemoglobina lekko spadla, ale nieznacznie, eszta w normie. Mysle, ze to znaczy - wyniki ok??
bol klatce piersiowej po chemii i w trakcie
Witam, mam takie pytanie, gdzies po 8 chemii zaczely sie bole klatki piersiowej tak pod mostkiem, podobne do tych co mialam na poczatku przed chemia, jestem juz tydzien po ostatniej chemii i bole nada...
najlepsze ośrodki
Witam!Mam podejrzenie zz CS III czekam na wyniki trepanobiopsji, TK jamy brzusznej i biopsji powtórnej węzła chłonnego z szyi. Już wiem, że będzie chemioterapia i naświetlanie. Jestem na początku tej...
CT a przeszczep
Dostałam wyniki badan pocztą ,a czekam na decyzje o przeszczepie no i zwątpiłam,jak Wy to widzicie? Oto opis"Poprzednie badanie z lutego 07.Stan po naświetlaniu śródpiersia, wzdłuż przyśrodkowych c...
może tak a może nie...
Witam, drodzy forumowicze mam do was pytanie: czy następujące objawy:1. bladość2. krwawienia z nosa i dziąseł3. powiększone węzły chłonne pod pachą4. siniaki 5. ciągłe przeziębienia i ogólne osłabieni...
jakie to jest leczenie??
W związku z tym, ze nie jestem osobą pelnoletnia wszystkie informacje na temat mojego leczenia przekazywane sa mojej mamie, mimo iz prosze lekarke by informowala mnie o wszystkim...mama natomiast na m...
czekanie na wynik
Mam na imię Gabrysia, 28 lat, Kraków. Dopiero zaczynałabym swoją przygodę o ile można nazwać to przygodą z Ziarnicą. Lekarz po masie badań stwierdził, że wszystko wskazuje na złośliwca, ale trzeba cze...
Pytanie gdybanie...
Czytam o nawrotach ZZ, o nowotworach wtórnych które po latach dopadają osoby w remisji ZZ...ta strona jest dowodem na to ze są takze przypadki gdzie ludzie funkcjonują dobrze bez nawrotów wiele lat po...
remisja
ale jestem sczesliwa mam remisje całkowita po 8 chemiacha mialam 4 stopień ciesze sie niesamowicie to jakiś cud ale chemie biore do końca tak lekarz zdecydował
płodność kobiet po zz
Proszę, napiszcie jak jest z płodnością u kobiet po przebytej zz?? Czy i kiedy wraca ona po przebytym leczeniu? piszecie, że u mężczyzn przed leczeniem pobiera się nasienie do banku spermy - a jak jes...