Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

obraz RTG

Witam~!Chciałbym wiedzieć jak wygląda powiększony węzeł chłonny śródpiersia na zdieciu RTG klatki piersiowej??

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Podwyższona temperatura przy ziarnicy w remisji.

Jestem ponad pięć lat po zakończeniu leczenia 6xabvd +coop + radioterapia 36 z boostem na guz śródpiersia 40. Otóż problem jest taki, żę mimo, iż nie mam wznowy choroby (ostatnia kontrola nic nie wyka...

odpowiedzi: 4 18 lat temu

pytania

BIAŁACZKA OSTRA SZPIKOWA WCZEŚNIEJ ZIARNICA po przeszczepie szpiku (allo) kilka pytań. Co tzn że jest 20 płytek i 2 leukocyty? Gorączka 38C , wkłucie centralne,zaparcia, dziś lewatywa, codziennie poda...

odpowiedzi: 10 18 lat temu

Lesio i zez

Witam, chcialam napisac kilka slow o mojej chemioterapii...zaczne od tego ze lecze sie w USA..na chemioterapie do podobno dobrego zakladu dostalam sie po znajomosci...tu tez tak to sie odbywa czasami....

odpowiedzi: 6 18 lat temu

Metny mocz

Witam, czy ktos mial metny mocz w trakcie leczenia i po zakonczonym leczeniu? Mam juz taki od okolo 10 miesiecy lekarz mowi ze za malo pije...a pije duzo!! wiec o co chodzi?

odpowiedzi: 3 18 lat temu

Plytki - wzrost

ostatnie badanie wykazalo, ze plytki krwi wzrosly z 296 na 320, czyli to jest dobry znak. Hemoglobina lekko spadla, ale nieznacznie, eszta w normie. Mysle, ze to znaczy - wyniki ok??

odpowiedzi: 4 18 lat temu

bol klatce piersiowej po chemii i w trakcie

Witam, mam takie pytanie, gdzies po 8 chemii zaczely sie bole klatki piersiowej tak pod mostkiem, podobne do tych co mialam na poczatku przed chemia, jestem juz tydzien po ostatniej chemii i bole nada...

odpowiedzi: 19 18 lat temu

najlepsze ośrodki

Witam!Mam podejrzenie zz CS III czekam na wyniki trepanobiopsji, TK jamy brzusznej i biopsji powtórnej węzła chłonnego z szyi. Już wiem, że będzie chemioterapia i naświetlanie. Jestem na początku tej...

odpowiedzi: 3 18 lat temu

CT a przeszczep

Dostałam wyniki badan pocztą ,a czekam na decyzje o przeszczepie no i zwątpiłam,jak Wy to widzicie? Oto opis"Poprzednie badanie z lutego 07.Stan po naświetlaniu śródpiersia, wzdłuż przyśrodkowych c...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

może tak a może nie...

Witam, drodzy forumowicze mam do was pytanie: czy następujące objawy:1. bladość2. krwawienia z nosa i dziąseł3. powiększone węzły chłonne pod pachą4. siniaki 5. ciągłe przeziębienia i ogólne osłabieni...

jakie to jest leczenie??

W związku z tym, ze nie jestem osobą pelnoletnia wszystkie informacje na temat mojego leczenia przekazywane sa mojej mamie, mimo iz prosze lekarke by informowala mnie o wszystkim...mama natomiast na m...

czekanie na wynik

Mam na imię Gabrysia, 28 lat, Kraków. Dopiero zaczynałabym swoją przygodę o ile można nazwać to przygodą z Ziarnicą. Lekarz po masie badań stwierdził, że wszystko wskazuje na złośliwca, ale trzeba cze...

odpowiedzi: 9 18 lat temu

Pytanie gdybanie...

Czytam o nawrotach ZZ, o nowotworach wtórnych które po latach dopadają osoby w remisji ZZ...ta strona jest dowodem na to ze są takze przypadki gdzie ludzie funkcjonują dobrze bez nawrotów wiele lat po...

odpowiedzi: 12 18 lat temu

remisja

ale jestem sczesliwa mam remisje całkowita po 8 chemiacha mialam 4 stopień ciesze sie niesamowicie to jakiś cud ale chemie biore do końca tak lekarz zdecydował

odpowiedzi: 18 18 lat temu

płodność kobiet po zz

Proszę, napiszcie jak jest z płodnością u kobiet po przebytej zz?? Czy i kiedy wraca ona po przebytym leczeniu? piszecie, że u mężczyzn przed leczeniem pobiera się nasienie do banku spermy - a jak jes...

odpowiedzi: 10 18 lat temu