Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Gruba szyja a badanie węzłów????

Hej,Słuchajcie, jak to jest z tymi węzłami w przypadku gdy ktoś ma grubą szyję?:) To może głupie pytanie ale mężczyźni zazwyczaj mają grubsze szyje i ciężej ocenić powiększone węzły....Pytam bo mój c...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

GUZEK/KULKA POD SKÓRĄ,NAD KOŚCIĄ OBOJCZYKOWA.

Witam.Otóz 1,5 tygodnia temu rano obudziłem sie z bólem lewej strony (obojczyk)myślałem,że może żle spałem.w ciągu dnia jeszcze pobolewał ale dało sie o tym zapomniec(czasami nie czułem.na drugi dzien...

odpowiedzi: 7 18 lat temu

sok z buraków i inne mity

Witam. Z kilku źródeł usłyszałem, że ludzie piją sok z buraków 'na poprawę krwi' przy chemioterapii. Komentarz lekarza, któremu raczej bardziej wierzę niż przypadkowym ludziom, to śmiech i westchnieni...

odpowiedzi: 8 18 lat temu

PET (wynik)

Właśnie dostałem wyniki z badania PET,ale nic z tego nie rozumiem.Proszę o pomoc.TWARZOCZASZKA I SZYJA.W lewej okolicy podżuchwowej, do przodu od ślinianki podżuchwowej węzeł chłonny o śr. ok 11 mm i...

odpowiedzi: 4 18 lat temu

powikłania

kto spotkał sie z późnymi powikłaniami kardiologicznymi(kardiomiopatia) po chemioterapiach i naswietlaniach

odpowiedzi: 0 18 lat temu

PET

Jestem po leczeniu, przeszłam chemioterapię i radioterapię. Na koniec lekarz zlecił mi tomografię, która wyszła pozytywnie. Co zrobić, żeby zlecił mi PET? Czułabym sie pewniejsza, bo to podobno o wiel...

odpowiedzi: 9 18 lat temu

turnus rehabilitacyjny/sanatorium

witam wszystkich! proszę powiedzcie czy ktoś z Was starał się o przyznanie np. przez ZUS turnusu rehabilitacyjnego lub czegoś podobnego po zakończeniu leczenia ziarnicy? jeśli tak to w jakich ośrodkac...

odpowiedzi: 3 18 lat temu

niepokojące objawy

dziwnie czuje sie piszac tu na forum, myslac w ogole o tej chorobie, ale mam do Was pytanie. byc moze nic mi nie jest. mam 23 lata. cos zaczelo sie dziac jakis miesiac temu. mialam dosc silny bol brz...

odpowiedzi: 4 18 lat temu

Afryka

Witam Was. Zakładam ten wątek żeby tym co walczą dodać otuchy, że naprawdę wszytko może się skończyć dobrze. Właśnie wróciłam z miesięcznej podróży po Maroko. Jestem zdrowa, na miejscu czułam się supe...

odparzenie czy półpasiec

Mam pytanie jestem tydzień po chemii 4 beckopp,w trakcie pobytu w szpitalu miałam opryszczke jamy ustnej .dostawałam jakieś leki.Już w szpitalu zauważyłam że pod piersią miałam zaczerwienienie lecz...

wybór szpitala

napiczcie mi jak to jest z leczeniem?czy leczy sie tylko w swoim województwie. czy mozna sobie wybrac szpital np:z sąsiedniego woj.czasami mozna tutaj tak przeczytać.jak to działa?.jezeli ktos chce to...

Powiekszony guz przy radio (po chemii)

ELo wszystkim forumowiczommam do was jedno bardzo wazne dla mnie tynaie,czy ktomus z was miedzy chemia a radioterapia powiekszyl sie guz ktory ma byc naswietlany?ze mna jest niestety tak ze dzien prze...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

współczynnik ki-67

Witam. Czy wie ktoś, jak interpretować wartość współczynnika proliferacji ki-67 w badaniu hist-pat ? Nie mogę nic w necie na ten temat znaleźć. Wiadomo - czym większa wartość tego parametru, tym gorze...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

Ziarniaki jestem z wami

Dopiero niedawno odnalazlam w necie strone o ziarnicy i jestem z tego powodu bardzo zadowolona.Sama naleze do "klubu ziarnicy" od dobrych 7 lat.Choroba pojawila sie gdy bylam nastolatka.Udalo mi sie j...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

brat

Hej Ziarniaczki!Piszę trochę zmartowiona bo mojemu 14-letniemu bratu wyskoczył spory węzeł chłonny na szyi, z tyłu w okolicach karku.Niby nie ma sie czego bać bo go boli i nie ma przy tym żadnych obja...