Ogólne
Gruba szyja a badanie węzłów????
Hej,Słuchajcie, jak to jest z tymi węzłami w przypadku gdy ktoś ma grubą szyję?:) To może głupie pytanie ale mężczyźni zazwyczaj mają grubsze szyje i ciężej ocenić powiększone węzły....Pytam bo mój c...
GUZEK/KULKA POD SKÓRĄ,NAD KOŚCIĄ OBOJCZYKOWA.
Witam.Otóz 1,5 tygodnia temu rano obudziłem sie z bólem lewej strony (obojczyk)myślałem,że może żle spałem.w ciągu dnia jeszcze pobolewał ale dało sie o tym zapomniec(czasami nie czułem.na drugi dzien...
sok z buraków i inne mity
Witam. Z kilku źródeł usłyszałem, że ludzie piją sok z buraków 'na poprawę krwi' przy chemioterapii. Komentarz lekarza, któremu raczej bardziej wierzę niż przypadkowym ludziom, to śmiech i westchnieni...
PET (wynik)
Właśnie dostałem wyniki z badania PET,ale nic z tego nie rozumiem.Proszę o pomoc.TWARZOCZASZKA I SZYJA.W lewej okolicy podżuchwowej, do przodu od ślinianki podżuchwowej węzeł chłonny o śr. ok 11 mm i...
powikłania
kto spotkał sie z późnymi powikłaniami kardiologicznymi(kardiomiopatia) po chemioterapiach i naswietlaniach
PET
Jestem po leczeniu, przeszłam chemioterapię i radioterapię. Na koniec lekarz zlecił mi tomografię, która wyszła pozytywnie. Co zrobić, żeby zlecił mi PET? Czułabym sie pewniejsza, bo to podobno o wiel...
turnus rehabilitacyjny/sanatorium
witam wszystkich! proszę powiedzcie czy ktoś z Was starał się o przyznanie np. przez ZUS turnusu rehabilitacyjnego lub czegoś podobnego po zakończeniu leczenia ziarnicy? jeśli tak to w jakich ośrodkac...
niepokojące objawy
dziwnie czuje sie piszac tu na forum, myslac w ogole o tej chorobie, ale mam do Was pytanie. byc moze nic mi nie jest. mam 23 lata. cos zaczelo sie dziac jakis miesiac temu. mialam dosc silny bol brz...
Afryka
Witam Was. Zakładam ten wątek żeby tym co walczą dodać otuchy, że naprawdę wszytko może się skończyć dobrze. Właśnie wróciłam z miesięcznej podróży po Maroko. Jestem zdrowa, na miejscu czułam się supe...
odparzenie czy półpasiec
Mam pytanie jestem tydzień po chemii 4 beckopp,w trakcie pobytu w szpitalu miałam opryszczke jamy ustnej .dostawałam jakieś leki.Już w szpitalu zauważyłam że pod piersią miałam zaczerwienienie lecz...
wybór szpitala
napiczcie mi jak to jest z leczeniem?czy leczy sie tylko w swoim województwie. czy mozna sobie wybrac szpital np:z sąsiedniego woj.czasami mozna tutaj tak przeczytać.jak to działa?.jezeli ktos chce to...
Powiekszony guz przy radio (po chemii)
ELo wszystkim forumowiczommam do was jedno bardzo wazne dla mnie tynaie,czy ktomus z was miedzy chemia a radioterapia powiekszyl sie guz ktory ma byc naswietlany?ze mna jest niestety tak ze dzien prze...
współczynnik ki-67
Witam. Czy wie ktoś, jak interpretować wartość współczynnika proliferacji ki-67 w badaniu hist-pat ? Nie mogę nic w necie na ten temat znaleźć. Wiadomo - czym większa wartość tego parametru, tym gorze...
Ziarniaki jestem z wami
Dopiero niedawno odnalazlam w necie strone o ziarnicy i jestem z tego powodu bardzo zadowolona.Sama naleze do "klubu ziarnicy" od dobrych 7 lat.Choroba pojawila sie gdy bylam nastolatka.Udalo mi sie j...
brat
Hej Ziarniaczki!Piszę trochę zmartowiona bo mojemu 14-letniemu bratu wyskoczył spory węzeł chłonny na szyi, z tyłu w okolicach karku.Niby nie ma sie czego bać bo go boli i nie ma przy tym żadnych obja...