Ogólne
diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Witam.Miło, że jest ta strona. Mam nadzieję, że zechcecie mi pomóc dzieląc się swoimi doświadczeniami z okresu diagnozy zz. Jestem w trakcie diagnostyki w jednym z ośrodków warszawskich. Jestem już na...
znów się powiększają ?
Witam,Miesiąc temu skończyłem leczenie, miałem NSI CSIIA i dostałem 6 kursów chemii ABVD. Po zakończeniu leczenia miałem pobierany szpik i wykonane TK. Wyniki miałem w piątek - okazały się być bardzo...
Niepokojące objawy? proszę o radę
Witam,Jestem nieco zaniepokojony moim stanem zdrowia, ponieważ od ponad dwóch miesięcy utrzymuje mi się podwyższona temperatura i mam bóle głowy. Przeszedłem najrozmaitsze badania, tomografię głowy, m...
Takie sobie refleksje
Czy zz zmienia ludzi? Tuż po chorobie byłam przekonana, ze zacznę inaczej podchodzić do zycia. Mniej strsu, przejmowania się głupstwami. To myślenie skonczylo się, odkąd wrócilam do pracy. Znów biegam...
Czy mozna zoperowac zwloknienia?
Tak sie wlasnie zastanawiam. Czy jesli po leczeniu chemia , radio ect PET wykaze ze pozostaly np. dwa zwloknienia ( ktore nie sa koniezcnie bardzo male) czy mozna je wyciac? Po co maja tam byc? Beda t...
Czy Wasze węzły były widoczne?
Heloł.Mam pytanie szczególnie do mężczyzn chorych na ziarnicę.Czy Wasze chore i powiększone węzły były widoczne gołym okiem przy rozpoznaniu choroby? Bo u kobiet to inna sprawa bo mają małe i chude sz...
juz w domu
ja czyli moj maz jest juz w domu, wyszedl w czwartek, nastepny wlew ma 11 grudnia, czuje sie dobrze, ma apetyt i mowi, ze bedzie teraz duzo jadl, bo gdy juz nie bedzie mogl, to sobie przypomni chociaz...
jestem z wami
Czesc pozdrawiam wszystkie ziarniaki, od 9m-c mój maz też na to sie leczy, obecnie jest po 7 pełnych kuracjach ABVD badanie kontrolne są bardzo dobre, jeszcze jedna kuracja i PET no i decyzja co dalej...
Pytanie na temat objawów
Mem pytanie dotyczące stwierdzenia, że po spożyciu alkoholu u chorych na ziarnicę występują bóle węzłów chłonnych. Dlaczego tak się dzieje? W jaki sposób alkohol etylowy wpływa na węzły chłonne? Z gór...
decyzja leczenia
mezowi podano dwie opcje lecenia:" mocne uderzenie" silna dawka chemii pod oslona przeszczepu szpiku oraz standardowe, czyli 2, 3 cykle chemioterapii, a pozniej naswietlania. a w koncowym efekcie, co...
Włosy
Wczoraj poznałam troje ludzi leczących się od marca na ziarnice III i IV stopień ziarnicy,wiecie co wszyscy mieli włosy i nie wymiotowali po żadnej chemii.Tak nam było wesoło jak czekaliśmy na podanie...
pierwszy dzien pobytu mojego meza w szpitalu
bylo dlugo i nerwowo. Czekalismy ponad trzy godziny po to aby pan doktor zapytal sie tylko - "czy jest pan przygotowany do przyjecia?". Potem rejestracja, przebieranie sie w dresik i jazda na 4 pietro...
moj strach, czyli zony, tez jest wielki
moj strach przed ponownym leczeniem mojego meza jest coraz wiekszy.A jak on sam sie czuje, tego nikt nie wie. To nie tak mialo byc, ile razy sami zadawaliscie sobie takie pytanie i co, trzeba stawic c...
guz na dloni
Witam was.U Nikoli na dłoni pojawił sie drobny twardy guzek ok 5mm.Troche sie przestraszylam.Ale zastanawiam sie czy to nie jest jakaś narośl po wenflonie?Chociaz Nikola miała chemie podawaną przez we...
dzieki za wsparcie
dzieki za wsparcie i podniesienie na duchu. jestesmy teraz wystraszeni, a potem gdy bedzie juz leczenie to przystapimy do walki, trzymamy sie razem i wspieramy razem, sa i osoby ktore nam w tym pomaga...