Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Jak wzomcnić żyły??

Autor: Lupa Nigra • 13.10.2004 22:45 • 4 odpowiedzi

Lupa Nigra

13.10.2004 22:45

Odpowiedz
Czy znacie jakieś dobre metody wzmocnienia żył?? bo mnie portu nie założyli bo tylko 6 cykli mam... zostały mi jeszcze 2 chemie (1 raz szpital (5dni) i 1 raz poradnia(2 wlewy))... teraz mam przerwe i bede miec lampy... wiec chicialbym ten czes wykirzystac na wzomcnienie ich... Pozdrawiam Lupa Nigra
http://moje-zycie-choroba-ja.blog.onet.pl

hela

14.10.2004 12:46

Odpowiedz

2004-10-14 00:45... Lupa Nigra napisał(a):

Czy znacie jakieś dobre metody wzmocnienia żył?? bo mnie portu nie założyli bo tylko 6 cykli mam... zostały mi jeszcze 2 chemie (1 raz szpital (5dni) i 1 raz poradnia(2 wlewy))... teraz mam przerwe i bede miec lampy... wiec chicialbym ten czes wykirzystac na wzomcnienie ich... Pozdrawiam Lupa Nigra

http://moje-zycie-choroba-ja.blog.onet.pl

hej wszystkim

ja też mam ten sam problem - co zrobić by były one mocniejsze? jestem już co prawda 8 m-cy po chemii ale nadal żyły są kruche i ukryte więc każda morfologia jest problemem, nie wspomnę już o podaniu kontrastu do TK - prawie jakby ktoś robił na mnie dyplom z akupunktury (za 11 razem wreszcie się wkłuli:( no i od m-ca mam dziwne uczulenie w zgięciach łokci i żadna maść przepisana przez dermatologa nie pomogła.....

briggit

16.10.2004 16:48

Odpowiedz

2004-10-14 14:46... hela napisał(a):

2004-10-14 00:45... Lupa Nigra napisał(a):

Czy znacie jakieś dobre metody wzmocnienia żył??

Przyłączam się do tego pytania.......

Skończyłam z "chemią" dwa tygodnie temu ale ciągle puchną i bolą mnie łydki.Czasem ból jest dość dokuczliwy, muszę przystanąć albo usiąść, niekiedy czuję 'którędy przebiegają' żyły na całej długości nogi.Trochę to nieprzyjemne;) Może ktoś wie co mogłoby pomóc?

beata

19.10.2004 06:34

Odpowiedz
no to mamy podobny problem, u Domi w niedziele pojawila sie bordowo-sina prega na rece z widocznym obrzekiem i bolem.bylysmy wczoraj w klinice i okazalo sie, ze mamy "powenflonowe" i "pochemiczne" zapalenie zyl.Pani dr zalecila smarowac obolale miejsca Lotionem 1000 na zmiane z altacetem w zelu, ja zastosowalam dodatkowo oklady z kwasnego mleka- i obrzek sie zmniejszyl, zyly zrobily sie bledsze a i bol ustepuje
pozdrawiam

Kasia

22.10.2004 11:02

Odpowiedz

2004-10-19 08:34... beata napisał(a):

Pani dr zalecila smarowac obolale miejsca Lotionem 1000 na zmiane z altacetem w zelu, ja zastosowalam dodatkowo oklady z kwasnego mleka- i obrzek sie zmniejszyl, zyly zrobily sie bledsze a i bol ustepuje

pozdrawiam

Ja na zapalenie żył miałam zalecone stosowanie maści METINDOL-pomogło, może komuś również to pomoże, a na opuchliznę altacet.

Pozdrawiam