Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

szczepionki

Autor: hela • 09.11.2004 10:25 • 5 odpowiedzi

hela

09.11.2004 10:25

Odpowiedz
Witajcie Kochani Wojownicy!!!!
czy ktoś zna odpowiedz na pytanko: czy osobom po zakonczonym leczeniu ziarnicy wolno sie szczepic: a) przeciwko grypie b)przeciwko wirusowemu zapaleniu watroby?
czy są jakies konkretne okresy zakazu robienia tych szczepień?
dzieki z gory za info
pozdrawiam wszytkich cieplutko w ten brrrrrrrrrrr chłodny dzień

beata

09.11.2004 12:30

Odpowiedz
witaj,nasza p.dr powiedziała,że po zakończonym leczeniu (ok 3 tyg) pod warunkiem,że wyniki będą dobre-Domi może przyjąć szczepionkę(akurat w Jej przypadku chodzi o wirusowe zapalenie wątroby - III dawka), wyniki jednak siadły i narazie o szczepieniu nie ma mowy.
pozdrawiam ciepełko
beata

MARTA

29.11.2004 17:50

Odpowiedz
ZZ lecze w USA. Przed 9 wlewem dostalam szczepionke przeciw grypie.Nie mialam komplikacji.
Pozdrawiam

Kasia

29.11.2004 20:51

Odpowiedz

2004-11-09 11:25... hela napisał(a):

Witajcie Kochani Wojownicy!!!!

czy ktoś zna odpowiedz na pytanko: czy osobom po zakonczonym leczeniu ziarnicy wolno sie szczepic: a) przeciwko grypie b)przeciwko wirusowemu zapaleniu watroby?

czy są jakies konkretne okresy zakazu robienia tych szczepień?

dzieki z gory za info

pozdrawiam wszytkich cieplutko w ten brrrrrrrrrrr chłodny dzień

Mi lekarka powiedziała po skończonym leczeniu, żeby na razie się nie szczepić ( na grypę, nie wiem jak z innymi szczepieniami), wydaje mi się, że warto o to się spytać swojego lekarza bo z tego co widzę to są różne opinie na ten temat.

Pozdrawiam

hela

30.11.2004 08:45

Odpowiedz

2004-11-29 18:50... MARTA napisał(a):

ZZ lecze w USA. Przed 9 wlewem dostalam szczepionke przeciw grypie.Nie mialam komplikacji.

Pozdrawiam

Droga Marto,

czy moglabys napisac wiecej na temat tego jak lekarze radza sobie z zz w USA???jaki schemat leczenia jest stosowany w twoim wypadku???i przyznam szczerze, ze jestes pierwszą osoba, od ktorej usłyszałam ze dostala szczepionke w trakcie chemii...chyba wiec wszytko jednak zależy od lekarza ktory nas prowadzi i nie ma w tym względzie jakis ogolnych wytycznych...

pozdrawiam i czekam na wiesci:)))

MARTA

01.12.2004 16:21

Odpowiedz

cZESC! Dwa tygodnie temu mialam ostatnia chemie. ZZ mialam w stadium IIIA. Dostalam 8 cykli. Szczepionke mialam przy 14 wlewie. Jezeli chcesz dowiedziec sie wiecej to moj nr GG 249 59 48