Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wasze objawy ogolne

Autor: ali • 31.12.2004 18:13 • 3 odpowiedzi

ali

31.12.2004 18:13

Odpowiedz
Czesc,

Wlasnie dostalem oficjalna diagnoze - NSIIB.
Jedynie guz w srodpiersiu 10 cm, bez zajecia szpiku lub innych organow. Guz troche duzy - ale coz zrobic - taki sie wychodowal :)

Mam do Was pytanie o objawy ogolne. Ja od jakis 3 tygodni mam 38C i chrypke. Troche mnie boli gardlo. Bola mnie wezly pachowe. Plucze gardlo ale na niewiele to sie zdaje.
Mowilem o tym lekarzowi, ale poradzial zeby nie brac nic - tylko paracetamol na zbicie temperatury. Boje sie ze jak to jest jakas infekcja to moze byc gorzej z niej wyjsc podczas chemii.

Jak bylo u Was? Przez jaki czas utrzymywala sie temperatura.
Czy bolalo Was gardlo? Jak sobie z tym poradziliscie?

Gosia

31.12.2004 23:17

Odpowiedz

2004-12-31 19:13... ali napisał(a):

Czesc,

Jedynie guz w srodpiersiu 10 cm, bez zajecia szpiku lub innych organow. Guz troche duzy - ale coz zrobic - taki sie wychodowal :)

Mam do Was pytanie o objawy ogolne. Ja od jakis 3 tygodni mam 38C i chrypke. Troche mnie boli gardlo. Bola mnie wezly pachowe. Plucze gardlo ale na niewiele to sie zdaje.

Mowilem o tym lekarzowi, ale poradzial zeby nie brac nic - tylko paracetamol na zbicie temperatury. Boje sie ze jak to jest jakas infekcja to moze byc gorzej z niej wyjsc podczas chemii.

Cześc. Ja też mam ziarnicę NS IIB.Moje objawy ogólne to niesamowity świąd skóry, temp. 37,5 38 i poty nocne. Ja wyhodowałam sobie guza wielkości 9,5 - 7,4 cm.Przeszłam już chemię i teraz kończę radioterapię. Co do infekcji to też miałam kilka i brałam też paracetamol albo antybiotyki( w szpitalu).Nie martw się, na pewno będzie dobrze, musi być!!!Powodzenia i wytrwałości w walce z chorobą oraz szybkiego powrotu do zdrowia.

ali

01.01.2005 18:45

Odpowiedz

2005-01-01 00:17... Gosia napisał(a):

2004-12-31 19:13... ali napisał(a):

Czesc,

Cześc. Ja też mam ziarnicę NS IIB.Moje objawy ogólne to niesamowity świąd skóry, temp. 37,5 38 i poty nocne. Ja wyhodowałam sobie guza wielkości 9,5 - 7,4 cm.Przeszłam już chemię i teraz kończę radioterapię. Co do infekcji to też miałam kilka i brałam też paracetamol albo antybiotyki( w szpitalu).Nie martw się, na pewno będzie dobrze, musi być!!!Powodzenia i wytrwałości w walce z chorobą oraz szybkiego powrotu do zdrowia.

Czesc Gosia,

Tak troche sie matrwie ta moja chrypka - na ale trzeba chyba zawierzyc fachowca. Ciesze sie ze u Ciebie wszysko idzie w dobrym kierunku.

Ja w czwartek przechodzilem kryzys, bo od 4 dni nie mialem wynikow mojego badania na HIV. Oczywiscie wiedzialem ze jezeli wynik jest ujemny to wyniki sa po 2 godzinach, a jak cos jest nie tak to trwa to pare dni.

Mozesz sobie wyobrazic co sie dzialo ze mna w czwartek rano jak sie dowiedzialem ze wynikow jeszcze nie ma. Byl internet, objawy ogolne - i nagla bladosc! Po prostu nie wierzylem ze moze mnie to dotknac! Zona mowila ze jak zobaczylem objawy ogolne to momentalnie zbladlem! W koncu nie wytrzymalismy i z zona pojechalismy do lekarza wyjasnic co z wynikami. Okazalo sie ze skierowanie sie gdzies zawieruszylo - coz kazdemu sie zdarza. Zrobilem badanie jeszcze raz i wszystko jest OK :). Oczywiscie nie naleze do zadnej z grup ryzyka i w ogole, no ale wiesz - podobno u fryzjera tez mozna sie zarazic.

Teraz kamien spadl mi z serca. Czasem mi sie wydaje ze jak nie wykonczy mnie zz do umre na zawal.

Czy mozesz mi napisac jak przechodzisz terapie i jak bylo z tymi przeziebieniami?

Pozdrowienia

fazi

08.01.2005 19:52

Odpowiedz

u mnie na początku było czeste zapalenie gardła póżniej powiększone węzły szyje następnie doszły nocne poty

teraz dokucza mi bardzo mocny świąd skóry.W przyszłym tygodniu badania i decyzja co dalej