Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Cokolwiek wiesz

Autor: iza • 20.01.2005 22:33 • 11 odpowiedzi

iza

20.01.2005 22:33

Odpowiedz
Wczoraj dowiedziałam się od męża że siedmioletnie dziecko jego kolegi z pracy jest chore na ziarnicę.Czując się bezradna w tej sytuacji moje kroki skierowałam tu.Czy ktoś
był lub jest w takiej sytuacji może coś doradzić,dać jakieś ziarno nadzieji-rodzice chłopca są załamani lekarze dają małemu tylko 20% szans na przeżycie.Nie rozumiem tego tym bardziej że przeczytałam na waszych stronach przedział wieku zaczyna się od 15 roku życia.Niemniej jeżeli masz co kolwiek do powiedzenia w podobnym przypadku napisz.dziękuje

fazi

21.01.2005 03:05

Odpowiedz

2005-01-20 23:33... iza napisał(a):

Wczoraj dowiedziałam się od męża że siedmioletnie dziecko jego kolegi z pracy jest chore na ziarnicę.Czując się bezradna w tej sytuacji moje kroki skierowałam tu.Czy ktoś

był lub jest w takiej sytuacji może coś doradzić,dać jakieś ziarno nadzieji-rodzice chłopca są załamani lekarze dają małemu tylko 20% szans na przeżycie.Nie rozumiem tego tym bardziej że przeczytałam na waszych stronach przedział wieku zaczyna się od 15 roku życia.Niemniej jeżeli masz co kolwiek do powiedzenia w podobnym przypadku napisz.dziękuje

najważniejsze to wybrać odpowiedniego fachowca w tej chorobie konkretnego i doświadczonego,a reszta potoczy się pomyślnie.

beata

21.01.2005 09:31

Odpowiedz
jestem tego samego zdania-przede wszystkim dobry specjalista:jest zamieszczony rankig ośrodkow leczących ziarnice-kilka wątków niżej-przejrzyj sobie
wiem,że łatwo powiedzieć-"nie panikuj"..ale każdy z nas przechodził te wszystkie fazy świadomości choroby jaka dotknęła nas lub naszych bliskich i wiem też,ze wszystko jest jest do przeskoczenia...ale na to trzeba czasu...duzo czasu-ziarnica złośliwa-wbrew swojej groźnie brzmiącej nazwie,jest jednym z lepiej leczących się nowtworów-to opinia specjalisty, którą usłyszałam kiedy dowiedzialam się,że moja córka jest chora na ZZ...
pozdrawiam

Iwona

21.01.2005 10:03

Odpowiedz

Jeżeli chodzi o dzeci to bardzo dobry ośrodek leczenia nowotworów jest we Wrocławiu przy Bujwida.

iza

21.01.2005 11:48

Odpowiedz

2005-01-21 11:03... Iwona napisał(a):

Jeżeli chodzi o dzeci to bardzo dobry ośrodek leczenia nowotworów jest we Wrocławiu przy Bujwida.

Dzięki dzięki dzięki z radością to wszystko przekaże

grandman

21.01.2005 15:21

Odpowiedz
skontaktuj sie jesli mozesz z dr. Wojciechem Jurczykiem
z CM UJ w Krakowie (Klinika Hematologii), nie wiem czy leczy dzieci, ale od niego dowiesz sie duzo, i jest naprawdę dobrym specjalistą w tej dziedzinie. Ponizej adres www kliniki:

http://www.cm-uj.krakow.pl/hematologia/

pozdrawiam!

koot

21.01.2005 15:35

Odpowiedz

2005-01-21 16:21... grandman napisał(a):

skontaktuj sie jesli mozesz z dr. Wojciechem Jurczykiem

Dla scislosci: dr med. Wojciech JURCZAK :)

Pozdrawiam!

grandman

21.01.2005 18:17

Odpowiedz
no oczywiscie z dr med. W. Jurczakiem - przepraszam za błąd pisowni :)

pozdrawiam KooTq:)

magda

04.02.2005 09:38

Odpowiedz

2005-01-21 19:17... grandman napisał(a):

no oczywiscie z dr med. W. Jurczakiem - przepraszam za błąd pisowni :)

pozdrawiam KooTq:)

czy ktokolwiek leczyl sie lub slyszal cokolwiek o prof.Komarnickim/hematolog/poznan

Bede wdzieczna za jakies opinie. badzcie szczerzy, to dla mnie bardzo wazne.

pozdr.

aniarg

04.02.2005 11:56

Odpowiedz

czy ktokolwiek leczyl sie lub slyszal cokolwiek o prof.Komarnickim/hematolog/poznan

Bede wdzieczna za jakies opinie. badzcie szczerzy, to dla mnie bardzo wazne.

BALDI BEZ NAZWISK PISZĘ !!!!!!!!!!

NO WIĘC JA tego pana znam, byłam u niego na wizycie, i leczyłam się w klinice tam gdzie on jest ordynatorem, specjalista wysokiej klasy, wie co robi, na oddziale on o wszystkim decyduje i zatwierdza (leczenie, postępowanie) a także ogląda wszystkie próbki pod mikroskopem, sam , więc mam wrażenie że bardzo poważnie podchodzi do swojej pracy, i jest dobrym specjalistą, wyciągnął już wiele osób z różnych chorób , mnie tez:)))))))))), więcej na priv jak chcesz, GG:5072018

PaWell

05.02.2005 00:24

Odpowiedz

Wczoraj dowiedziałam się od męża że siedmioletnie dziecko jego kolegi z pracy jest chore na ziarnicę..Niemniej jeżeli masz co kolwiek do powiedzenia w podobnym przypadku napisz.dziękuje

http://www.leukemia.mastineum.pl/index2.htm

Joaśka

08.02.2005 20:03

Odpowiedz

2005-02-05 01:24... PaWell napisał(a):

Wczoraj dowiedziałam się od męża że siedmioletnie dziecko jego kolegi z pracy jest chore na ziarnicę..Niemniej jeżeli masz co kolwiek do powiedzenia w podobnym przypadku napisz.dziękuje

O przypadkach - masz wiele do poczytania na stronie Baldiego. To doskonałe kompendium wiedzy. Jeżeli chodzi o leczenie - Szczecin, Unii Lubelskiej- szpital im Św. Mikołaja. mamy przetrenowane - wynik pozytywny :)