2005-02-19 01:01... Asica napisał(a):
Nawrotu nie mialam,ale nocne poty sie pojawily rok przed wykryciem u mnie zz. Pamietam, ze lekarka na "takim jakby wywiadzie" mnie pytala o ucisk w klatce i czy nie mam klopotow z przelykaniem i oddychaniem,bo to mogloby znaczyc, ze mocno sa zajete narzady odpowiedzialne za te funkcje.
A tomografu nie zrobily Ci te "glupki"?Tylko usg?U mnie morfologia tez byla ok, dopiero biopsja wszystko rozstrzygnela :/ Ale moze w Twoim przypadku to jakas wieksza infekcja i oby tak bylo.
Zdrowka zycze
tomografie klatki i szyi mialam w pazdzierniku-w srodpiersiu nic nie bylo a na szyi- ten guz na tarczycy i pare malych wezlow do 10mm, potem w grudniu zrobili mi scyntygrafie i tez wynik ujemny, tylko po scynty mialm usg tej szyi i tam byl guz tej samej wielkosci i jeden wiekszy wezel, zrobili z niego BAC i wyszly tylko elementy morfotyczne pobudzonego wezla-czyli nic, dostalam wiec skierowanie na PET ale nadal czekam bo promesy juz w tym roku nie funkcjonuja ratuje nas tylko podpisanie umowy a to jest w toku...
jak w pon pojechalam z tym objawami do hematologa no to stwierdzil ze klinicznych objawow ziarnicy nie ma wiec ewentualnie mozna ten wezel wyciac...dzis czuje sie jeszcze gorzej-jestem slaba i mam uczulcie takiego omdlenia rak i nog-jakby odmawialy mi posluszenstwa...jak mi w pon wytna tego wezla to i tak na wyniki bede czekac 2-3 tyg. a w tym czasie co robic?:/ bede jezdzic do hematologa dopoki mnie stamtad nie wywala:/...caly czas jestem pod kontrola a jest gorzej:/
pozdrawiam