Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

objawy przy nawrocie

Autor: hela • 18.02.2005 11:22 • 3 odpowiedzi

hela

18.02.2005 11:22

Odpowiedz
z gory Baldi wybacz, ze dzis tak duzo mnie na forum...ale wszytko nabralo tempa...w pon ide na wyciecie wezla szyjnego, ktory pojawil sie niedawno-niewuczywalny palpacyjnie tylko na usg(do 20mm)obok mojego guza na tarczycy:/
jest jednak podejrzenie nawrotu..
poza tym mam pytanie: czy ktos z Was mial takie objawy...biegunka, ucisk w klatce,klopoty z przelykaniem, dretwienie ciala od dolu ku gorze lacznie z przelykiem i tchawica, co jakis czas drgawki w nocy i zlewanie potem, slabosc rak i nog:/
z tym zmagam sie od jakis 3 tyg...nie mam temp., morfologia ok tylko plytki 135..zaden lekarz nie kojarzy co to:/ niedlugo wyjde na wariatke a ja czuje sie coraz gorzej..tylko ten 1 wezel jest....i tylko na tym mozna sie oprzec...

gaia

18.02.2005 14:28

Odpowiedz

dretwienie ciala i straszne drgawki w nocy i tego nie idzie powstrzymac spie w swetrze pod 2 kolderkami i kocem i trzesne sie cala i tak cala noc i nie mam sil zeby wstac albo zawolac kogos nie wiem co z tym robic a jak jestem na dworze i temperaturka lekko ponizej zera to placze placze z bolu nie wiem co sie dzieje z lapkami nie czuje ich ni emoge ruszac, dlugo zastanawiaja sie juz nad tym nawrotem u Ciebie Helu :(

Asica

19.02.2005 00:01

Odpowiedz

2005-02-18 12:22... hela napisał(a):

poza tym mam pytanie: czy ktos z Was mial takie objawy...biegunka, ucisk w klatce,klopoty z przelykaniem, dretwienie ciala od dolu ku gorze lacznie z przelykiem i tchawica, co jakis czas drgawki w nocy i zlewanie potem, slabosc rak i nog:/

nie mam temp., morfologia ok tylko plytki 135..zaden lekarz nie kojarzy co to:/

Nawrotu nie mialam,ale nocne poty sie pojawily rok przed wykryciem u mnie zz. Pamietam, ze lekarka na "takim jakby wywiadzie" mnie pytala o ucisk w klatce i czy nie mam klopotow z przelykaniem i oddychaniem,bo to mogloby znaczyc, ze mocno sa zajete narzady odpowiedzialne za te funkcje.

A tomografu nie zrobily Ci te "glupki"?Tylko usg?U mnie morfologia tez byla ok, dopiero biopsja wszystko rozstrzygnela :/ Ale moze w Twoim przypadku to jakas wieksza infekcja i oby tak bylo.

Zdrowka zycze

hela

19.02.2005 09:56

Odpowiedz

2005-02-19 01:01... Asica napisał(a):

Nawrotu nie mialam,ale nocne poty sie pojawily rok przed wykryciem u mnie zz. Pamietam, ze lekarka na "takim jakby wywiadzie" mnie pytala o ucisk w klatce i czy nie mam klopotow z przelykaniem i oddychaniem,bo to mogloby znaczyc, ze mocno sa zajete narzady odpowiedzialne za te funkcje.

A tomografu nie zrobily Ci te "glupki"?Tylko usg?U mnie morfologia tez byla ok, dopiero biopsja wszystko rozstrzygnela :/ Ale moze w Twoim przypadku to jakas wieksza infekcja i oby tak bylo.

Zdrowka zycze

tomografie klatki i szyi mialam w pazdzierniku-w srodpiersiu nic nie bylo a na szyi- ten guz na tarczycy i pare malych wezlow do 10mm, potem w grudniu zrobili mi scyntygrafie i tez wynik ujemny, tylko po scynty mialm usg tej szyi i tam byl guz tej samej wielkosci i jeden wiekszy wezel, zrobili z niego BAC i wyszly tylko elementy morfotyczne pobudzonego wezla-czyli nic, dostalam wiec skierowanie na PET ale nadal czekam bo promesy juz w tym roku nie funkcjonuja ratuje nas tylko podpisanie umowy a to jest w toku...

jak w pon pojechalam z tym objawami do hematologa no to stwierdzil ze klinicznych objawow ziarnicy nie ma wiec ewentualnie mozna ten wezel wyciac...dzis czuje sie jeszcze gorzej-jestem slaba i mam uczulcie takiego omdlenia rak i nog-jakby odmawialy mi posluszenstwa...jak mi w pon wytna tego wezla to i tak na wyniki bede czekac 2-3 tyg. a w tym czasie co robic?:/ bede jezdzic do hematologa dopoki mnie stamtad nie wywala:/...caly czas jestem pod kontrola a jest gorzej:/

pozdrawiam