Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Wynik PET CT

Witam mam pytanie w opisie peta mam wzmożony metabolizm w migdałach suw=5,0 w prawym lewy suw=4,5 ponadto akywne metabolicznie wezły szyjne górne do 9mm suw=1,8 postronie prawej 1,7 po lewej wezły o c...

odpowiedzi: 3 16 lat temu

biopsja

mam pytanie po wyrwaniu zeba w czwartek dziśiaj byłem na kontroli i zakarzenie powstało i przepisał mi antybiotyk clindamycin-mip 600 a w poniedziałek tj 28 marca mam mieć zabieg chirurgiczny biopsji...

odpowiedzi: 2 16 lat temu

Jak sklasyfikować rodzaj ziarnicy?

Witajcie,jestem kilka dni po diagnozie.Dużo czytam i staram się nabyć jak najwięcej wiedzy na temat ziarnicy.Jednak nie dogrzebałam się skąd mogę poznać pełną klasyfikację swojej choroby.Widzę u Was n...

najpiękniejsze słowa

U mnie: "brak obecnie wskazań do leczenia" w sensie, że zaleczona a nie beznadziejny przypadek:)A jak było u Was?

odpowiedzi: 16 16 lat temu

Witam

Witam wszystkich. Od dłuższego czasu wchodzę na tą stronę, ale jak dotąd nie miałam odwagi pisać. Dziś się zdecydowałam w sumie nie wiedząc co mnie skłoniło tak nagle. Nie będę zadawać pytań, bo przec...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

nodular sclerosis classical

Udało się w końcu po badaniu prywatnym zdiagnozować mojego węzła: nodular sclerosis classical Hodkin Lymphoma IIB,już jestem po trepanobiopsji, 25 marca pierwsza chemia ...Boję się:(

Pojawił się węzeł w okolicy trzustki

Witajcie,zaniepokoił mnie wynik usg, zastanawiam się co to może być?otóż jestem 8lat po leczeniu ziarnicy i na kontrolnym usg j brzusznej wyszło, że w okolicy ogona trzustki mam pojedyńczy węzeł chłon...

odpowiedzi: 6 16 lat temu

błędy naszych lekarzy

Cześć,otwieram ten wątek moją historią, aby uczulić nas wszystkich na ten problem. Zdarza się, że lekarze popełniają błędy.Rok temu w kwietniu zdiagnozowano u mnie ziarnicę NS w stopniu II A. Zacząłem...

powiększone węzły, ślinianki lub migdałki???

Witam. Ostatnio borykam się z problemem guzków na szyi. od dłuższego czasu wyczuwałam guzek pod żuchwą z prawej strony a teraz czuje też symetrycznie z lewej strony. W marcu miałam PET i wynik był dob...

"guzek" na szyi

Witam serdecznie,wiem, ze sporo jest tego typu tematow i wiele z nich przeczytalam, ale mimo wszystko chcialabym prosic o rade, opinie. Postaram sie krotko i zwiezle. Zaczelo sie ok stycznia tego roku...

odpowiedzi: 0 16 lat temu

Przepustki ze szpitala

Witam, chciałbym abyście podzielili się informacją na temat przepustek w Waszych szpitalach. Jak to jest z tymi przepustkami? Ja leże w klinice hematologii w Katowicach już prawie trzeci tydzień. Niec...

odpowiedzi: 10 16 lat temu

nadczynność tarczycy a leczenie ZZ !!!!!

Witajcie!!!Mama pytanie które spędza mi sen z powiek. Mam 27 lat od 15 roku zycia leczę się na nadczynność tarczycy, mam tam kilka guzków miałam biopsje i były one niezłosliwe. Ale i tu pojawia sie pr...

odpowiedzi: 0 16 lat temu

Mój dylemat..

Mam pewien problem i nie wiem co zrobić.. Od kwietnia 2009 roku walczę z ziarnicą II B. Dostałam 8 kursów ABVD i po zakończeniu tych wlewów miałam zrobionego PETa. Lekarz chciał zobaczyć ile jeszcze t...

odpowiedzi: 4 16 lat temu

wyniki badań

Witam,Chciałam zapytać ile czasu czeka się na wyniki wycinka i szpiku? tak średnio, kilka dni? tydzień? I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa, ja wiem że nie jesteście lekarzami ale może ktoś z Was bę...

odpowiedzi: 13 14 lat temu

splenektomia

hej,pytanie do osób po zabiegu usunięcia śledziony w trakcie leczenia ZZ. Proszę o info n/t Waszych doświadczeń w tej materii, oczywiście w kontekscie walki z chorobą.