Ogólne
Co dalej robic?
PO 13 wlewach ABVD nadal rozsiane zmiany ogniskowe pluc... wizyta w CO w Warszawie 22 kwietnia, Lekarz twierdzi, ze nalezy podac kolejna dawke ABVD. Pet nie byl wykonywany.Czy tomografia komputero...
Co robicie po leczeniu ?
Tak z ciekawości zapytam się co robicie po leczeniu. Stosujecie profilaktykę? Jakieś sposoby na usunięcie negatywnych skutków "leczenia" ?
Dziekuje!
Dziekuje tworcom strony www.ziarnica.pl oraz wszystkim uzytkownikom za wsparcie i pomoc, czesto drogocenna podpowiedz. Dzieki Wam walka staje sie duzo latwiejsza. Pozdrawiam wszystkich Ziarniakow.....
DOBRY hematolog z Warszawy
hej,bardzo potrzebuję namiary na dobrego hematologa z COI Warszawa. chciałabym skorzystać z wizyty prywatnej. chodzi mi o dobrego, naprawdę dobrego specjalistę. nie zależy mi na konsultacji sposobu le...
WITAM
Moj ukochany Braciszek(lat 26) zostal zdiagnozowany z ziarnica zlosliwa w 4 stadium. Zostal poddany chemioterapii ABVD. Leczenie przynioslo efekty, lecz zmiany nadal sa w oplucnej, pozostaly zmiany...
Dopadła mnie ta cholera
Miałam do was napisać już w lutym jednak miałam cichą nadzieje że z tą chorobą to pomyłka , odebrałam wyniki biopsji.Jestem już po pierwszej chemii jakoś poszło ale rokowania nie są za ciekawe. Ns III...
swędząca skóra
Cześć,jak radzicie sobie ze swędzącą skórą? Mnie to bardzo męczy - nieświadomie potrafię drapać się do krwii - po nogach, plecach, ramionach. Odbyłem przeróżne kuracje - chemie + przeszczepy, naświetl...
całkowita remisja po beacopp
Witam,Mam do Was następujące pytanie i prośbę. Wiem, że są na forum takie osoby, które po dwóch pierwszych kursach beacopp i kontrolnym pecie uzyskały całkowitą remisję. (Czytałam o tym jakiś czas tem...
Dziwne bóle.
Witam.Mam 31 lat. Od maja zeszłego roku ciągle boli mnie szyja, raz z prawej strony jakby mnie coś zawiało, raz z lewej, przechodzi na krótki czas, znowu atakuje. Zrobiłam się ostatnio chorowita, raz...
Tomografia / pytanie o ilość pow. węzłów
Słuchajcie, odebrałam tomografię dziś.Dobra wiadomość jest taka że same organy mam w porządku, co zresztą jest opisane. Natomiast ilość powiększonych węzłów w środku jest większa niż myślałam. Na USG...
Dina6
Hej . Przepraszam że pisze n tej stronie ale nie mam wyjścia . Mam prośbe do Diny zmieniłam numer gg 21861071 napisz bo nie mam twojego gg. A chciałam wiedziec co u Cibie . Właśnie miałam miec chemie...
Głodówka przed chemioterapią
Zobaczcie link - bardzo ciekawehttp://kopalniawiedzy.pl/chemioterapia-glodowka-post-cykl-skutki-uboczne-etopozyd-cytostatyk-Valter-Longo-4583.html
Wypadajace wlosy PO chemioterapii
WitamJestem 5 miesiecy po chemioterapii. Bylam przeszczesliwa jak okazalo sie, ze moje wlosy zaczynaja robic sie coraz gestsze, a brwi i rzes jest coraz wiecej. Byly tez bardzo mocne. Miesiac temu moj...
Chemioterapia kontra praca zawodowa?
Witajcie,mam pytanko w kontekście pracy zawodowej.Jakie są Wasze doświadczenia?Czy mam przygotowywać się na to, że w najgorszym wypadku całkowicie podczas chemioterapii wylecę z zawodu?Mam własną dzia...
mam nadzieję, że to "tylko" ziarnica
Po czerwcowym auto zostały dwa drobiazgi w śródpiersiu, radio nie pomogło, a wręcz nasiliły objawy > śledziona (2 duże i silne ogniska chorobowe pierwotnie zajęte), pare węzłów w brzuchu, śródpiersie...