Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik PET CT

Autor: JAREK71 • 22.03.2010 16:50 • 3 odpowiedzi

JAREK71

22.03.2010 16:50

Odpowiedz
Witam mam pytanie w opisie peta mam wzmożony metabolizm w
migdałach suw=5,0 w prawym lewy suw=4,5 ponadto akywne
metabolicznie wezły szyjne górne do 9mm suw=1,8 postronie
prawej 1,7 po lewej wezły o charakterze odczynowym wezły klatki przytchawiczny górny 11*9mm,dolny 11*7mm,przytchawiczne dolne 11*6mm,okna aortalno-płucnego
do 12*7mm,wezły nie wykazują wzmożonego meta.reszta ok
nadal utrzymuje se całowita odpowiedz na zatosowane leczenie (CR)Moje pytanie co oznacza wzkaznik SUW i jego wielkość. Pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedż.Jarek

baldi

22.03.2010 18:17

Odpowiedz

O 17:50, dnia 2010-03-22 JAREK71 napisał(-a):

co oznacza wzkaznik SUW

nie "suw", ale

SUV

. bylo juz o tym czym to jest.

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=szukaj&fraza=suv

rainbow

23.03.2010 10:01

Odpowiedz

prawej 1,7 po lewej wezły o charakterze odczynowym wezły klatki przytchawiczny górny 11*9mm,dolny 11*7mm,przytchawiczne dolne 11*6mm,okna aortalno-płucnego

nadal utrzymuje se całowita odpowiedz na zatosowane leczenie (CR)Moje pytanie co oznacza wzkaznik SUW i jego wielkość. Pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedż.Jarek

do lekarza z interpretacją wyników. jestem przerażona jak można prosić o interpretację tak ważnych wyników ludzi na forum (sama miałam takie dziwne popędy czasami). a jeszcze bardziej zdziwiony tym jak chętnie niektórzy udzielają odpowiedzi na takie zapytania. czasami wysokie wskaźniki mogą nie oznaczać nic złego w pewnych okolicznościach. do lekarza kolego, do lekarza

rainbow

23.03.2010 10:11

Odpowiedz

O 11:01, dnia 2010-03-23 Rainbow napisał(-a):

do lekarza z interpretacją wyników. jestem przerażona jak można prosić o interpretację tak ważnych wyników ludzi na forum (sama miałam takie dziwne popędy czasami). a jeszcze bardziej zdziwiony tym jak chętnie niektórzy udzielają odpowiedzi na takie zapytania. czasami wysokie wskaźniki mogą nie oznaczać nic złego w pewnych okolicznościach. do lekarza kolego, do lekarza

i jeszcze jedno: z powyższego wynika jakbym była mężczyzną:) a tak nie jest. :) popełniłam w tekście błąd gramatyczny.

i jeszcze drugie :)moja wypowiedź zabrzmiała jakbym twierdziła że masz biec do lekarza bo wyniki są złe. absolutnie tak nie jest. zupełnie NIE WIEM co oznaczają Twoje wyniki. bo lekarzem nie jestem. masz iść do lekarza bo tylko Twój lekarz ma prawo interpretować wyniki badań PET. wiem że ciężko tak czekać i najłatwiej zapytać na forum tematycznym, ale nie o diagnozy lub wyniki badań!!!. na forum można wspierać się nazwajem, pomarudzić, podzielić się dobrymi rzeczami, zapytać o dobrego lekarza i inne rady, ale leczymy się u LEKARZA a nie w doktor google, wikipedii z różnych definicji lub na forum.