Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

radioterapia a ryzyko nowych nowotworów

Cześć,od dawna śledzę to forum. Rok temu zdiagnozowano u mnie ziarnicę. Całkowita remisja w trakcie chemii, aktualnie jestem przed radioterapią, która ma zmniejszyć ryzyko nawrotu w przyszłości. Moje...

odpowiedzi: 2 16 lat temu

Pytanie do kobietek

Wiem, że było kilka wątków na temat miesiączek ale dotyczyły one zaniku krwawienia.Ja mam inny problem, od początku leczenia (czyli od połowy listopada) miałam tylko 2 miesiączki ale były one bardzo o...

W ciągu jakiego czasu "urosły" Wam węzły chłonne

Nie chce wyjść na panikare, ale czekam właśnie na wyniki wycinka węzła chłonnego, na które skierował mnie hematolog. Chciałam zapytać o tą "kulke nad obojczykiem", bo widze, że właśnie ten powiększony...

odpowiedzi: 6 16 lat temu

Czy sam tomograf wystarczy?

Miałam zaplanowanych 6 kursów RCHOP, zostały mi jeszcze 2.Ponieważ bardzo źle znoszę leczenie lekarz zadecydował o odstawieniu Doksorubicyny i tym samym dostaję słabszą chemię.Lekarz wspomniał, że w m...

odpowiedzi: 8 16 lat temu

Kiedy powinna ruszyć radio?

Witajcie! 15 grudnia zakończyłam 6 kurs ABVD. Przed leczeniem miałam robiony 1-szy PET - wykazał "bulky" z czego zdawałm sobie sprawę bo był widoczny na RTG 12cmx9cm. Po 2 kursach miałam drugi PET wyk...

odpowiedzi: 6 16 lat temu

chłoniak Hodgkina

witam, jestem chory, lecze sie od marca 2009/po usunięciu węzła pachy / zostałem skierowany na ul. roentgena, potwierdzenie badań, chemioterapia 4 kursy, radioterapia miesiąc, 2 x badania PET na począ...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

IGEV NFZ refunduje czy nie? Ktoś wie??

Po ostatniej konsultacji z profesorem Englertem w centrali studiów Hodgkin Uniwersytetu w Kolonii, zalecono mi by skontaktować się z najbliższym Instytutem Hematologii i Transplantacji szpiku, celem...

odpowiedzi: 12 16 lat temu

bolący żołądek

witam. w poniedziałek miałam drugą chemie do dziś czułam się dobrze ale dziś zaczął boleć mnie żołądek skręca mnie z bólu i przy tym zalewają mnie poty czy można coś kupic na żołądek co może pomóc

odpowiedzi: 4 16 lat temu

Czy jest możliwe żeby ziarnica była powodem poronień

Cześć na ziarnice zachorowałam w grudniu 2008 roku. Nie miałam żadnych typowych objawów dla ziarnicy oprócz węzła, który pojawił mi się nad lewym obojczykiem.W 2004 roku miałam poronienie było to w 10...

granocyte

Konowały,specjaliści czy faszyści???

Heja.Chcialabym,aby w tym watku wypowiedzialy sie osoby, ktore w wyniku bledow lekarskich "wyhodowaly sobie nasza złosnicę".Jesli ktos miał przypadek,ze lekarz pierwszego kontaktu zignorowal objawy og...

odpowiedzi: 19 16 lat temu

powiększone węzły przy infekcji. już 7 lat po leczeniu

cześćjestem już 7 lat po leczeniu.czy jeżeli macie ostrą infekcję gardła lub grypa itd powiększają Wam się węzły na szyi ??? mi się czasami tak zdarza. dodatkowo bolą. są twarde. trochę mnie to niepok...

odpowiedzi: 1 16 lat temu

usg (nie tych) węzłów

mam takie pytanie: czy w przypadku ziarnicy usg wykazuje wszystkie węzły hypoechogeniczne?chodzi o to, że ja mam powiększone węzły pod pachą natomiast lekarz wymacał jeszcze na szyi (ja go nie czuję r...

odpowiedzi: 3 16 lat temu

Wynik PET po leczeniu BEACOPP

Witam,bardzo prosze o probe interpretacji badania PET. Wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien i juz umieram z niecierpliwosci. Jestem po 2,5 cyklach ABVD i po 6 BEACOPPU (w wiekszosci eskalowanego)....

odpowiedzi: 7 16 lat temu

CZY MOŻNA ODCHUDZAĆ SIĘ PO LECZENIU ZIARNICY

Cześć mam takie pytanko przeszłam leczenie ziarnicy schematem ABVD jest już wszystko ok. Jestem już 8 miesięcy w remisji całkowitej tylko została mi nadwaga już przed leczeniem byłam przy kości a po l...

odpowiedzi: 4 16 lat temu