Ogólne
pet BYDGOSZCZ jak długo
mam skierowanie na PETA do Bydgoszczy czy wiecie jak długo trzeba czekac na badanie od dnia wysłania skierowania Czy sa kolejki
pytanie do wszystkich kochanych ziarniaków.
Jakie zdrowie mieliście na długo przed chorobą. Czy w dzieciństwie i później często chorowaliście np. angina, częste przeziebienia. czy byliście tzw. delikatnymi dziecmi. Czy może odwrotnie zdowie jak...
TALIDOMID
Witam, po powrocie do kliniki hematologii w Katowicach, przeszczep został odroczony. Pani profesor nie podobają się zbyt duże zmiany w śródpiersiu. Aby zmniejszyć zmiany zastosowano leczenie TALIDOMID...
PET
Witam ponownie wcześniej ze strzępkiem informacji. Dzisiaj już poinformowany prawie już. Ale zawsze jest to ale dzisiaj to PET, dostałem skierowanie do poznania w trybie pilnym w ten piatek a juz we w...
pytanie
witam mam 27 lat i właśnie dzis otrzymałem wyniki badania histopatologicznego mojego kolegi węzła ( 2 miesiące czekałem.. masakra) niby nie boli i nie mam żadnych z wymienionych objawów poza powiększo...
Gojenie się skóry podczas terapii?
Słuchajcie, dziwnie wolno goi mi się skóra po opryszkach albo większych syfach. Szczerze mówiąc, jak dla mnie nie goi się w ogóle. Np. po opryszczce pozostały mi plamki dokładnie w tych miejscach gdzi...
Warszawa - wybór ośrodka
Witam wszystkich,wszystko wskazuje na to, że (wbrew woli ;) ) dołączyłem do grona "ziarniaków" (kilku onkologów ma bardzo mocne podejrzenia, pobranie węzła, które wszystko wyjaśni mam mieć na początku...
Grzybica
Od jakiegoś czasu cierpie na problemy z układem pokarmowym ( bóle brzucha, gazy, wzdęcia , przelewanie , odbijanie) dodatkowo mam brzydko obłozony język , zaczełam szukać przyczyn i wygląda na to że m...
nawracająca wysypka po radio
Cześć.Jesteśmy z synkiem jakieś 2 miesiące po radio. Przy ostatnim MVPP przyplątało się zapalenie pęcherza no i antybiotyk. Po odtsaswieniu antybiotyku w miejscach naświetlania (nadobojcza, śródpiersi...
pytanie
Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedznawet lakoniczną . Czy badanie PET może byc niewpełni wiarygodne czy coś może przeoczyc i czy może coś wyolbrzymic. Wiem że interpretacją zajmuja sie odpowiednie...
bezradność
ponad m-c temu powiekszyl mi sie wezel chlonny po prawej str.szyi-czulam bo bolal. lek. rodzinny stwierdzil zap. migdalka i antybiotyk. sama zrobilam usg szyi-okazalo sie ze powiekszony jest do 1,8 mm...
zz po porodzie
Witam Mam 26 lat, ZZ zdiagnozowano u mnie 3 tyg. po urodzeniu córy. Tydzień po powrocie ze szpitala z małą powiększyły mi się węzły chłonne na szyi, potem była biopsja i diagnoza ZZ II B. Teraz jestem...
dobry onkolog/wa-wa
Witam Wszystkich!Czy mógłby ktoś z was dać na priv. namiary na dobrego onkologa-specjaliste od chłoniaków w Warszawie, do którego można by się było udać bez skierowania lub prywatnie? Mój mail w temac...
kwidzyn- pomorskie
szukam kogos z okolic do wspolnych pogadanek i zawarcia znajomosci czekam Andrzej 32lata po Autoprzeszczepie moje GG 106 809 26
dziwne uderzenia gorąca
Mam chyba nietypowe pytanie... Czy ktoś z was miał nagłe uderzenia gorąca w klatce piersiowej? Ja mam od jakiegoś czasu, pojawiają się w różnych momentach i są dosyć silne. Można poczuć wyraźną różnic...