Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nadczynność tarczycy a leczenie ZZ !!!!!

Autor: madziula-ino • 11.03.2010 20:20 • 0 odpowiedzi

madziula-ino

11.03.2010 20:20

Odpowiedz
Witajcie!!!
Mama pytanie które spędza mi sen z powiek. Mam 27 lat od 15 roku zycia leczę się na nadczynność tarczycy, mam tam kilka guzków miałam biopsje i były one niezłosliwe. Ale i tu pojawia sie problem od października 2009 roku lecze sie na ziarnice schematem ABVD. Po 6 wlewie miałam robionego Peta i w nim świeciła mi tarczyca, żoładek i watroba. Niby lekarze stwierdzili że ta tarczyca to zawsze świeci bo wychwytuje jod tak samo jak wątroba ale ja nie moge przestać się bać. Teraz jestem po 9 wlewie i zauważyłam ze ta tarczyca mnie jakos tak boli i mam wrazenie jakby sie powiększyła.Bolą mnie tak jakby całe węzły chłonne na szyi przy tej tarczycy oraz gardło od strony tej tarczycy. Z lekarzem jeszcze pogadam, ale chciałabym pogadać z Wami. Poniewaz wiem że lepiej to nikt mnie nie zrozumie ani lepiej to nikt mi tego nie wytłumaczy. Boje się starsznie że te guzki moga stać sie złośliwe albo że ta chemia wywoła jakies innego nowotwora w innym miejscu. Strach jest okropny. Będę ogromnie wdzięczna za informacje czy ktoś miał podobna sytuacje. Licze na szybka odpowiedz. Pozdrawiam !!!teksttekstteksttekst