Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Kolejne wyniki PET

witam wszystkich właśnie dostałam wynik kolejnego Peta. węzły wszystkie ok, ale cyt:wzmożony metabolizm w tkance tłuszczowej brunatnej SUV 3.8czy ktoś z Was może wie co to za cholerstwo? martwic się ?...

odpowiedzi: 4 15 lat temu

NOCNE POCENIE

Witam wszystkich i serdecznie proszę o rade, jestem 5 miesięcy po ostatniej chemii-chłoniak grudkowy- i znowu zaczynam się pocić w nocy, wyniki krwi wszystkie w normie. Czy ktoś z was miał taką sytua...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Czy ktos moze ma podobnie

Witam wszystkich na forum chcialabym sie spytac tylko mialam robione kilka razy usg wezlow morfolgia dobra tylko ob35 zostala mi wykonana biopsja wezla wyciel go w calosci wynik wyszedl ze to jest odc...

odpowiedzi: 10 15 lat temu

Wynik PET - ???Masakra???

Witam, doczekałem się w końcu wyniku PETa - pierwszego w moim życiu no i jest masakra (chyba), ale zacznijmy od początku:1997r. - Rozpoznanie LGM mal. sclerosis nodularis IIBIO GLIWICE1997-1998r. MOPP...

odpowiedzi: 21 15 lat temu

powiekszone wezły na szyi

witam mam pytanie od jakis dwoch miesiecy mam powiekszone wezły chłonne na szyi. Sa one małe jednak nie poddaja sie leczeniu antybiotykami. Nie przebyłam zadnej infekcji w ostatnim czasie. Mam teraz i...

spadek leukocytów

Witam. Mam takie pytanie, ponad 2 tygodnie temu zakończyłam chemioterapie ABVD. Teraz czekam na PET, prawdopodobnie bedę miała jeszcze naświetlania, ale ostatecznie ma zdecydować PET. Dzisiaj zrobiłam...

odpowiedzi: 5 15 lat temu

Proszę o interpretacje

W okolicy kątów żuchwy owalne węzły chłonne o zachowanej budowie, po stronie prawej max 4 X 11mm, po stronie lewej max 4 X 15mm. Kilka drobnych węzłów chłonnych w okolicy naczyń szyjnych. W okolicy ką...

odpowiedzi: 15 15 lat temu

wynik TK przy ziarnicy

Witajcie! Od ok.2 tygodni lekarze podejrzewają ziarnicę lub chloniaka. Trafiłam do lekarza internisty z "kulkami" na wezłach chłonnych ponizej zuchwy. Najpierw, ok. 8 miesiecy temu byla jedna mala kul...

odpowiedzi: 7 15 lat temu

do netooperki

U mnie morfologia wyszła dobrze tylko leukocyty zanizone na szyi dwa miesiace temu wyszły mi dwa węzły chłonne miały one wielkośc ok 1cm po dwoch antybiotykacg zmalaly ale nadal sa nie bola mnie wezły...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

ziarnica?

Mam pytanie czy ziarnice mozna miec mimo dobrej morfologi? i czy moze byc tak ze mozna miec ziarnice atekst po antybiotyku wezły chłonne sie wchlona(choc nie do konca)

potrzebny dobry immunolog/hematolog

Witajcie,jutro startuje z drugim autoprzeszczepem w Poznaniu.Po wyjściu ze szpitala chciałbym wzmocnić swój organizm. Może jakaś szczepionkę ? Potrzebuję rady b.dobrego fachowca. Jest taki jeden w mie...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

częsta czkawka

CześćTrzy miesięce tamu zakończyliśmy z synem leczenie zz. Dwa miesiące temu PET i tomograf potwierdził całkowitą remisję. Od jakiegoś miesiąca syn ma niemal codziennie czkawkę, czasami dwa razy dzien...

powtórne leczenie

jutro znowu zaczynam leczenie po nawrocie.Jakoś nie umiem się w tym odnaleźć i z tym pogodzić. Nie mam ani siły ani motywacji do walki. Przeraża mnie następne pół roku i boje sie że nigdy nie spełnie...

Wyczuwalne węzły chłonne nadobojczykowe

Cześć od kilku dni wyczuwam maleńkie kuleczki w okolicy obojczyka. Jestem półtora roku w remisji ziarnicy. Dodam,że przez pół roku odchudzałam się i schudłąm jakieś 25 kg. Byłam u 2 radiologów na usg...

powiekszone wezly chlonne

Witam moj problem polega na tym ze od 2mc mam powiekszone trzy wezły na sszyi i jeden pod pacha. miesiac temu bylam u lekarza i dostałam antybiotyk. Wezly sie zmniejszyły ale nie zeszły i w dodatku za...