Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

powiekszone wezly chlonne

Autor: Aneta • 16.09.2010 14:25 • 2 odpowiedzi

Aneta

16.09.2010 14:25

Odpowiedz

Witam moj problem polega na tym ze od 2mc mam powiekszone trzy wezły na sszyi i jeden pod pacha. miesiac temu bylam u lekarza i dostałam antybiotyk. Wezly sie zmniejszyły ale nie zeszły i w dodatku zaczeły bolec. Mam przy tym jeszcze silne bole głowy i nie kiedy zawroty. Miałam robiona morfologie z rozmazem i wyniki wyszły dobre tylko liczba leukocytow jest zanizona. W tej chwili zaczełam drugi antybiotyk no i efekt dopiero sie okaze ale martwie sie tym

Asowa

17.09.2010 07:23

Odpowiedz

O 16:25, dnia 2010-09-16 Aneta napisał(-a):

Witam moj problem polega na tym ze od 2mc mam powiekszone trzy wezły na sszyi i jeden pod pacha. miesiac temu bylam u lekarza i dostałam antybiotyk. Wezly sie zmniejszyły ale nie zeszły i w dodatku zaczeły bolec. Mam przy tym jeszcze silne bole głowy i nie kiedy zawroty. Miałam robiona morfologie z rozmazem i wyniki wyszły dobre tylko liczba leukocytow jest zanizona. W tej chwili zaczełam drugi antybiotyk no i efekt dopiero sie okaze ale martwie sie tym

To się nie martw tylko zrób USG tych węzłów...

Amii

17.09.2010 15:47

Odpowiedz
Jeśli kolejny antybiotyk niewiele da, idź do dobrego onkologa. Badanie krwi czasem nie wykrywa chłoniaków.
Wizyta u onkologa i diagnostyka węzłów da jasność, czy masz się martwić ZZ czy może szukać innej przyczyny.