Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

AMII

Amii jak fajnie, że jesteś znowu na forum;)Jak twoje samopoczucie?

odpowiedzi: 1 15 lat temu

TK klatki piersiowej

Witam proszę mi powiedzieć czy TK klatki piersiowej, w celu wyłapania powiększonych węzłów chłonnych w śródpiersiu robi się z kontrastem czy bez? Oraz jaki jest koszt takiego badania?? będę wdzięczny...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

smutna

Witam. Guza na szyi wyczułam w trakcie ciąży (w trzecim msc-u)Ale nic z tym nie robiłam.Poprostu myślałam że powiekszył mi sie węzeł chłonny od kaszlu. 19 czerwca 2007 urodziłam zdrowego synka(3950)Po...

odpowiedzi: 4 15 lat temu

wola walki czyni CUDA!!!

Hej!Moja przyjaciółka ma za sobą piekło, przez które przechodzi(ło) pewnie większość czytelników tej strony bądź ich bliskich, a których losy śledzę na stronie Baldiego od kilku lat.Trafiło jej się pr...

To trzeba przeczytać!!!

Kochani polecam wspaniały tekścik dobego reżysera na temat życia z chorobą. Według mnie wspaniały tekst. Każdy absoltnie każdy powinien go przeczytać. Wnioskuje o wspisanie na liste lektur.http://wybo...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

tomografia HRCT miarodajne?

Witam . mam pytanie : CZY BADANIE HRCT klatki piersiowej pokaże ewentualne zmiany ziarnicze? np. wznowę choroby ?

pytanie o trepanobiopsję

Na podstawie biopsji węzła podżuchwowego u mojego syna stwierdzono chłoniaka Hodgkina -typ NLPH (postać guzkowa z przewagą limfocytów). Ponieważ diagnoza nie była jednoznaczna czekamy na PET. W między...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Czy można przejść przez chemię bez wymiotów?

Wiem, że u każdego jest to indywidualne.Interesuje mnie tylko, czy w Waszym przypadku bądź u znajomych, były przypadki przechodzenia przez kolejne wlewy bez wymiotów? Czy jest to jednak regułą?Ja jest...

odpowiedzi: 11 15 lat temu

USG mały problem

Witam, byłem na usg jamy brzusznej i taki opis: Płynu w jamie brzusznej nie stwierdza się. W obu pachwinach poj. węzły w granicach 1cm. Wątroba jednorodna 13cm. Trzustka bz. Śledziona jednorodna 9,3cm...

autoprzeszczep

Witam wszystkich.. mam pytanko mam ZZ . Miałam 12 wlewów ABVDPo 12 robiłam PET wynik całowita remisja. Pani doktur dała mi jeszcze 4 wlewy czyli 2 kuracje. Potem mam isc do lekarza i dowiedziec sie...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

błędna diagnoza? proszę o pomoc!

Baldi, może Ty mi trochę rozjaśnisz sytuację.. Moja przygoda z ziarnicą żaczęła się 2mies temu. powiekszył mi sie wezeł podrzuchwowy lewy, dostalam mase skierowań do specjalistów : laryngolog, stomato...

odpowiedzi: 9 15 lat temu

Ubezpieczenie

Witam czy ktoś z was myślał o ubezpieczeniu się na życie i czy jest to możliwe po naszej przebytej chorobie.Może ktoś z was pracuje w ubezpieczeniach na życie i wie jak to zrobić.Ponieważ byłam w 2 si...

poszukuję osoby o nicku "kaśka"!!!!

kaśka- jeśli możesz dać mi namiar na siebie , telefon, gg albo meil będę wdzięczna.

uczulenie po PET

hej! mam do Was pytanie. Czy ktoś z Was miał uczulenie po wstrzyknięciu izotopu promieniotwórczego przy wykonywaniu badania PET?

CHAT

Drogi adminie, może by tak zrobić CHAT do rozmów w czasie rzeczywistym??

odpowiedzi: 1 15 lat temu