Ogólne
AMII
Amii jak fajnie, że jesteś znowu na forum;)Jak twoje samopoczucie?
TK klatki piersiowej
Witam proszę mi powiedzieć czy TK klatki piersiowej, w celu wyłapania powiększonych węzłów chłonnych w śródpiersiu robi się z kontrastem czy bez? Oraz jaki jest koszt takiego badania?? będę wdzięczny...
smutna
Witam. Guza na szyi wyczułam w trakcie ciąży (w trzecim msc-u)Ale nic z tym nie robiłam.Poprostu myślałam że powiekszył mi sie węzeł chłonny od kaszlu. 19 czerwca 2007 urodziłam zdrowego synka(3950)Po...
wola walki czyni CUDA!!!
Hej!Moja przyjaciółka ma za sobą piekło, przez które przechodzi(ło) pewnie większość czytelników tej strony bądź ich bliskich, a których losy śledzę na stronie Baldiego od kilku lat.Trafiło jej się pr...
To trzeba przeczytać!!!
Kochani polecam wspaniały tekścik dobego reżysera na temat życia z chorobą. Według mnie wspaniały tekst. Każdy absoltnie każdy powinien go przeczytać. Wnioskuje o wspisanie na liste lektur.http://wybo...
tomografia HRCT miarodajne?
Witam . mam pytanie : CZY BADANIE HRCT klatki piersiowej pokaże ewentualne zmiany ziarnicze? np. wznowę choroby ?
pytanie o trepanobiopsję
Na podstawie biopsji węzła podżuchwowego u mojego syna stwierdzono chłoniaka Hodgkina -typ NLPH (postać guzkowa z przewagą limfocytów). Ponieważ diagnoza nie była jednoznaczna czekamy na PET. W między...
Czy można przejść przez chemię bez wymiotów?
Wiem, że u każdego jest to indywidualne.Interesuje mnie tylko, czy w Waszym przypadku bądź u znajomych, były przypadki przechodzenia przez kolejne wlewy bez wymiotów? Czy jest to jednak regułą?Ja jest...
USG mały problem
Witam, byłem na usg jamy brzusznej i taki opis: Płynu w jamie brzusznej nie stwierdza się. W obu pachwinach poj. węzły w granicach 1cm. Wątroba jednorodna 13cm. Trzustka bz. Śledziona jednorodna 9,3cm...
autoprzeszczep
Witam wszystkich.. mam pytanko mam ZZ . Miałam 12 wlewów ABVDPo 12 robiłam PET wynik całowita remisja. Pani doktur dała mi jeszcze 4 wlewy czyli 2 kuracje. Potem mam isc do lekarza i dowiedziec sie...
błędna diagnoza? proszę o pomoc!
Baldi, może Ty mi trochę rozjaśnisz sytuację.. Moja przygoda z ziarnicą żaczęła się 2mies temu. powiekszył mi sie wezeł podrzuchwowy lewy, dostalam mase skierowań do specjalistów : laryngolog, stomato...
Ubezpieczenie
Witam czy ktoś z was myślał o ubezpieczeniu się na życie i czy jest to możliwe po naszej przebytej chorobie.Może ktoś z was pracuje w ubezpieczeniach na życie i wie jak to zrobić.Ponieważ byłam w 2 si...
poszukuję osoby o nicku "kaśka"!!!!
kaśka- jeśli możesz dać mi namiar na siebie , telefon, gg albo meil będę wdzięczna.
uczulenie po PET
hej! mam do Was pytanie. Czy ktoś z Was miał uczulenie po wstrzyknięciu izotopu promieniotwórczego przy wykonywaniu badania PET?
CHAT
Drogi adminie, może by tak zrobić CHAT do rozmów w czasie rzeczywistym??