Ogólne
po drugim autoprzeszczepie!!!
Witam serdecznie. Zaglądam na forum juz od dawna , odkąd zaczęłam chorować. Obecnie jestem po 2óch autologicznych przeszczepach, chemiach:ABVD, ESHAP, Endoxan, ICE, BEECOP i oczywiście dwóch mega a na...
Rozmaz krwi
Witam z powodu powiększonych węzłów chłonnych musiałem zrobić badanie krwi, wszystko mam w normie tylko w rozmazie coś jest nie tak.Limfocyty 57% norma [od 25 do 45]%Neutrocyty 35% norma [od 50 do 70]...
leczenie wspierające po autoprzeszczepie
cześć, oczekuję na drugie auto. Wiem, że po nim można/powinno zastosować leczenie wspierające uzupełniające - przerabialiście to ?Czytałem wątki o interferonie, czy macie jakies nowe info z ośrodków (...
Jak wcześnie nawrót po przeszczepie???
Jakoś nikt nie znalazł się na forum , kto by odpowiedział o nawrocie po drugim przeszczepie- może znajdę pomoc co do pytania :Jak wcześnie po przeszczepie autologicznym może nastąpić nawrót ziarnicy?...
Limfocyty
Witajcie!Wiem że moje pojawienie się wzbudziło powszechny popłoch śród Wielkostopowiczów niemniej zaryzykuję jeszcze jedno pytanie...Jak wyglądała u Was liczba limfocytów przy zdjagnozowaniu ZZ? Wiel...
jak szybko sie powieksza?
Hej, szybkie pytanie. Ostatnio bylam u lekarza z guzkiem na szyi w okolicach wezlow chlonnych. Uslyszalam ze za maly na skan/biopsje i mam go monitorowac i jak sie wiekszy zrobi to w te pedy mam wraca...
Oddam 2 ampułki granocytu
Po chemioterapii zostały mi dwie ampułki granocytu na lepszą pracę szpiku kostnego. Chętnie je oddam osobie, która takie zastrzyki musi sobie robić, gdyż mi nie są już potrzebne :)
nawrót
witam,mam pytanie czy ktoś z Was miał nawrót ziarnicy? jesli tak to jak wyląda leczenie po takim nawrocie? jestem rok po leczeniu i właśnie dowiedziałam sie o nawrocie :(
Leczenie w Anglii
Cześć, mam pytanie czy ktoś leczył się na zz w Anglii, albo zna kogos kto przez to tu przechodzi lub przechodzil? Chcialabym wiedziec jak to tu wyglada.Dodam ze mam zaczac leczenie w przyszly czwartek...
Hemoliza po chemioterapii
Witam, jak niektorym wiadomo z mojego pola walki dostałem chemie Gemzer + Vepezit była nadzieja ze pomoze nowy lek bo poprzednie leczenie nie odniosło skutku. Po tygodniu zaczeły sie szopki z krwia, b...
9 latek z powiększonymi węzłami
Witam,Jestem mamą 9 latka, który od trzech miesięcy ma powiększone węzły w okolicy szyi, przez ten czas niechorował i nie przechodził żadnej infekcji(bynajmniej nie zauważyliśmy tego) Troszkę się niep...
Wyniki TK - watroba i opłucna
WitajcieJak już pisałam, czekam nadal na wyniki PET które mają określić stadium choroby, na razie mam wyniki TK:TK klatki piersiowej z kontrastem miejscowym 17133 Podano Ultravist 60ml- bez powikłań T...
Witam
Cześć, mam na imię Sylwia i właśnie od czwartku stram sie pogodzić z faktem,że jestem chora na ziarnice.Mieszkam w Anglii i też tutaj będę się leczyć więc jeżeli ktokolwiek ma jakieś wiadomości lub do...
Opis z badania PET
Witam po kilku latach i proszę o poradę. Moja siostra w 2006 r. przeszła przeszczep autologiczny po leczeniu zz II stopnia (zajęte były węzły chłonne szyi) Co roczny Pet wykazywał utrzymywanie się rem...
polpasiec
Witam, czy półpasiec może oznaczać nawrót choroby?