Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

po drugim autoprzeszczepie!!!

Witam serdecznie. Zaglądam na forum juz od dawna , odkąd zaczęłam chorować. Obecnie jestem po 2óch autologicznych przeszczepach, chemiach:ABVD, ESHAP, Endoxan, ICE, BEECOP i oczywiście dwóch mega a na...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Rozmaz krwi

Witam z powodu powiększonych węzłów chłonnych musiałem zrobić badanie krwi, wszystko mam w normie tylko w rozmazie coś jest nie tak.Limfocyty 57% norma [od 25 do 45]%Neutrocyty 35% norma [od 50 do 70]...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

leczenie wspierające po autoprzeszczepie

cześć, oczekuję na drugie auto. Wiem, że po nim można/powinno zastosować leczenie wspierające uzupełniające - przerabialiście to ?Czytałem wątki o interferonie, czy macie jakies nowe info z ośrodków (...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

Jak wcześnie nawrót po przeszczepie???

Jakoś nikt nie znalazł się na forum , kto by odpowiedział o nawrocie po drugim przeszczepie- może znajdę pomoc co do pytania :Jak wcześnie po przeszczepie autologicznym może nastąpić nawrót ziarnicy?...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

Limfocyty

Witajcie!Wiem że moje pojawienie się wzbudziło powszechny popłoch śród Wielkostopowiczów niemniej zaryzykuję jeszcze jedno pytanie...Jak wyglądała u Was liczba limfocytów przy zdjagnozowaniu ZZ? Wiel...

odpowiedzi: 4 15 lat temu

jak szybko sie powieksza?

Hej, szybkie pytanie. Ostatnio bylam u lekarza z guzkiem na szyi w okolicach wezlow chlonnych. Uslyszalam ze za maly na skan/biopsje i mam go monitorowac i jak sie wiekszy zrobi to w te pedy mam wraca...

odpowiedzi: 3 15 lat temu

Oddam 2 ampułki granocytu

Po chemioterapii zostały mi dwie ampułki granocytu na lepszą pracę szpiku kostnego. Chętnie je oddam osobie, która takie zastrzyki musi sobie robić, gdyż mi nie są już potrzebne :)

nawrót

witam,mam pytanie czy ktoś z Was miał nawrót ziarnicy? jesli tak to jak wyląda leczenie po takim nawrocie? jestem rok po leczeniu i właśnie dowiedziałam sie o nawrocie :(

odpowiedzi: 14 15 lat temu

Leczenie w Anglii

Cześć, mam pytanie czy ktoś leczył się na zz w Anglii, albo zna kogos kto przez to tu przechodzi lub przechodzil? Chcialabym wiedziec jak to tu wyglada.Dodam ze mam zaczac leczenie w przyszly czwartek...

odpowiedzi: 6 15 lat temu

Hemoliza po chemioterapii

Witam, jak niektorym wiadomo z mojego pola walki dostałem chemie Gemzer + Vepezit była nadzieja ze pomoze nowy lek bo poprzednie leczenie nie odniosło skutku. Po tygodniu zaczeły sie szopki z krwia, b...

9 latek z powiększonymi węzłami

Witam,Jestem mamą 9 latka, który od trzech miesięcy ma powiększone węzły w okolicy szyi, przez ten czas niechorował i nie przechodził żadnej infekcji(bynajmniej nie zauważyliśmy tego) Troszkę się niep...

Wyniki TK - watroba i opłucna

WitajcieJak już pisałam, czekam nadal na wyniki PET które mają określić stadium choroby, na razie mam wyniki TK:TK klatki piersiowej z kontrastem miejscowym 17133 Podano Ultravist 60ml- bez powikłań T...

Witam

Cześć, mam na imię Sylwia i właśnie od czwartku stram sie pogodzić z faktem,że jestem chora na ziarnice.Mieszkam w Anglii i też tutaj będę się leczyć więc jeżeli ktokolwiek ma jakieś wiadomości lub do...

Opis z badania PET

Witam po kilku latach i proszę o poradę. Moja siostra w 2006 r. przeszła przeszczep autologiczny po leczeniu zz II stopnia (zajęte były węzły chłonne szyi) Co roczny Pet wykazywał utrzymywanie się rem...

odpowiedzi: 8 15 lat temu

polpasiec

Witam, czy półpasiec może oznaczać nawrót choroby?