Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wyczuwalne węzły chłonne nadobojczykowe

Autor: monika26x • 21.09.2010 12:04 • 4 odpowiedzi

monika26x

21.09.2010 12:04

Odpowiedz

Cześć od kilku dni wyczuwam maleńkie kuleczki w okolicy obojczyka. Jestem półtora roku w remisji ziarnicy. Dodam,że przez pół roku odchudzałam się i schudłąm jakieś 25 kg. Byłam u 2 radiologów na usg i oczywiście są małe węzełki, ale radiolodzy zapewniają mnie, że są bardzo małe mają do 7 mm i są łagodne nie ma w nich zmian patologicznych. Moja pani onkolog powiedziała, że nie widzi tu nic niepokojącego, ale musze je obserwować czy nie rosną. Węzły po leczeniu mi zostały być może miałam je cały czas tylko miałam więcej masy i ich po prostu nie czułam. Jestem ciekawa waszej opinii co wy o tym sądzicie. Bardzo proszę o opinie.

Amii

21.09.2010 12:45

Odpowiedz

O 14:04, dnia 2010-09-21 Monika26x napisał(-a):

Cześć od kilku dni wyczuwam maleńkie kuleczki w okolicy obojczyka. Jestem półtora roku w remisji ziarnicy. Dodam,że przez pół roku odchudzałam się i schudłąm jakieś 25 kg. Byłam u 2 radiologów na usg i oczywiście są małe węzełki, ale radiolodzy zapewniają mnie, że są bardzo małe mają do 7 mm i są łagodne nie ma w nich zmian patologicznych. Moja pani onkolog powiedziała, że nie widzi tu nic niepokojącego, ale musze je obserwować czy nie rosną. Węzły po leczeniu mi zostały być może miałam je cały czas tylko miałam więcej masy i ich po prostu nie czułam. Jestem ciekawa waszej opinii co wy o tym sądzicie. Bardzo proszę o opinie.

Wiesz, najprawdopodobniej to zwłókniałe węzełki, nieaktywne. Zostaną już takie. Jeśli któryś zacząłby rosnąć, to wtedy idź do onkologa.

monika26x

21.09.2010 12:51

Odpowiedz

Radiolog powiedział,że są czynne ale mają normalną budowę a największy ma chyba 5 mm i są łagodne. Martwi mnie to, że ich nie czułam a tera je czuje wpadłąm po prostu w jakiś obłęd. Nie mam na nic ochoty po prostu tragedia.

monika26x

21.09.2010 12:57

Odpowiedz

Czy to znowu wróciło? W jakim okresie węzeł może urosnąć?

Asowa

21.09.2010 13:37

Odpowiedz

O 14:57, dnia 2010-09-21 monika26x napisał(-a):

Czy to znowu wróciło? W jakim okresie węzeł może urosnąć?

Monika, myślę, że jest tak jak piszesz.

Wcześniej przy swojej tuszy tych węzłów nie wyczuwałaś.

Jeśli radiolog i onkolog mówią, że jest ok to zaufaj im...

I obserwuj te węzełki.

A na marginesie, gratuluję sukcesu w zgubieniu zbędnych kilogramów;)