Ogólne
Od diagnozy po terapię - jak to wszystko wygląda?
Nie zdiagnozowano u mnie jeszcze ZZ. Ale uważam, że biopsja węzła, którą mam jutro to tylko formalność, która "postawi kropkę nad i" i określi typ ZZ. Znaczny odchył w rozmazie krwi. Znacznie powiększ...
NS 1 i 2 różnica?
Witam. Mam wreszcie wyniki hispatu. Rozpoznanie NS-G2. Stąd moje pytanie. Czy to "2" to dużo gorzej niż "1"? W poniedziałek mam komplet badań, ale niepokoi mnie to 2. Czy z Waszych doświadczeń wynika...
jak rozpoznac ze to wlasnie zz a nie zwykła infekcja
w lisopadzie powiekszyl mi sie wezeł szyjny ale przechodzilam wtedy zapalenie oskrzeli wezel po ok 1,5 miesiaca wsysnał sie teraz znow jestem troche podziebiona i znow wyczuwam ten cholerny wezeł jest...
A propos soków nomi i innych kuracji
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8053828,Siedem_lat_wiezienia_dla_wytworcy_pseudo_leku_na_raka.html
pet
Witam wszystkich . Mam pytanko jestem po 12 chemii i nie długo mam Peta czy ktoś miał jakieś skutki uboczne po nim.. Dzięki za każdą odpowiedz ... Pzdrawiam
PET-grasica
Mam do Was ogromną prośbe,skończyłam chemię,a na kontrolnym pecie: obecnosc miernie aktywnej metabolicznie masy tkankowej w śródpiersiu przednim mogącej odpowiadac grasicy (suv 1.9 i 2.0) do wczesnej...
Alkohol,ale rozsądnie - tak czy nie??
Słuchajcie, mam dylemat. W większości materiałach o chemioterapii czytam, że sporadyczny alkohol w rozsądnych ilościach jest dozwolony. Tylko piwo albo wino.Jakie są Wasze opinie i praktyki w tej kwes...
Dobry ginekolog w Krakowie?
Witam,Mam pytanie o dobrego i sprawdzonego ginekologa w Krakowie.Oczywiście mowa o takim, który zajmuje się kobietami po leczeniu ZZ (lub innym onkologicznym schorzeniu).Proszę o ewentualne namiary na...
Kryteria i stadia zz
Już wiem. To NS I. Podłamałam się, bo to III stadium. Objawów ogólnych nadal brak (szczęśliwie).Mój onkolog pocieszał mnie jednak, że jedno stadium III drugiemu nie równe, bo ja mam poniżej przepony o...
Remisja!
Dzis potwierdzono calkowita remisje. Po 8 miesiacach wyczerpujacego leczenia Moj Kochany Braciszek jest w remisji. Dziekuje za wszystkie porady i wsparcie....Kazdy kolejny dzien jest darem. Chyba s...
Wezly na twarzy
Witam, czy ktos z was mial powiekszone wezly na twarzy? Ja od tygodnia mam guzka na policzku powyzej lini ust...boej sie ze to nawrot...
Kortyzon/nadnercza
Mieliście badania na poziom kortyzolu po chemii?Ja dostałam skierowanie od endokrynologa ale laboratoria niezbyt chętnie robią te badania w warunkach domowych.Zastanawiam się czy onkolog może zlecić z...
wyniki
DZIŚ ODEBRAŁEM WYNIKI I NIKT NIE UDZIELIŁ MI INFORMACJI,SKIEROWANO MNIE DO ONKOLOGA.WIZYTE MAM 30 CZERWCA.DO TEGO CZAU ZWARJUJE.PROSZE O INTERPRETACJE MOJEGO WYNIKU HISTO.DOMYŚLAM SIĘ CO MI JEST,ALE W...
Zapytanie
Witam, przepraszam jesli kolejny raz otwieram watek ktory isteniej ale przyznam szczerze ze nie sledzilam tego forum i nie umiem sie po nim poruszac. Otoz mam zapytanie... od okolo 3 miesiecy mam niez...
pytanie
Mam pytanie czy ktokolwiek miał podczas chemii taką sytuację, że wyskoczyły nowe węzły?? Od kilku dni mam na szyi nowy węzełek, którego nie było wcześniej...