Ogólne
leczenie Wrocław-DCO czy Pasteura?
HejaDziś oficjalnie dołączyłam do rodziny Ziarniaków ;) Jestem pod opieką DCO, tzn tam miałam hispat. ale mam pytanie (nigdzie nie znalazłam na nie odpowiedzi na forum) czy leczyć się właśnie w DCO, c...
PET
Otoz chodzi o to ze rozpoznano u mnie ziarnice NS II mialem zajete wezly w srodpiersiu i szyjne, leczenie skonczylem w polowie pazdziernika, 2 tygodnie temu odebralem wynik PET i o to co tam jest nap...
sine pręgi na ciele przy abvd pomocy!!!
hej mam pytanie czy komus podczas chemii wyskoczyly sine pregi na ciele???ja wczoraj po kapieli zauwazylam na swoich lopatkach sine pregi takie jakby ktos mnie "mocno podrapal" o czym to moze swiadczy...
Wynik PET/CT
Witam Jestem po 6 cyklu ABVD i dziś odebrałem wynik PET/CT proszę o pomoc w interpretacji.Choroba była zdiagnozowana w węzłach chłonnych szczególnie szyjnych(największe po lewej stronie)Zobrazowano:GŁ...
Chemioterapia w tabletkach?
Czy ktoś z Was słyszał o podawaniu chemii w tabletkach zamiast w kroplówce? Od czego zależy? Czy przypadkiem nie jest to łagodniejsza forma?Pozdr,INES
"Centralne wkłucie" / podawanie chemii
Co to jest centralne wkłucie?... ja słyszałam że wkłucie do jakiejś żyły głównej.czyli alternatywa dla tych którym kończą się żyły, ale chemię trzeba nadal podawać.Gdzie ta żyła jest? Czy to boli? itd...
wznowa?
czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat przypadku zachorowania na inny nowotwór po paru latach od wyleczenia ziarnicy?np.nowotwór piersi u kobiet,nowotwór płuc.pozdrawiam i z góry dziękuje.
Biopsja cienkoigłowa - bezpieczna czy może spowodowac szybsze uzłośliwienie?
WitamZastanawiam się czy wybrac się na biopsję cienkoigłową, pomimo że mówicie że nie daje 100% pewności. Mam od roku węzeł karkowy ok 8x4 mm. Powiększa się przy chorobach i potem wraca do tych wymiar...
Silownia trening vibro
Wlasnie zaczelam chodzic na silownie bo mam ,,pare nadprogramowych kilogramow”;) w remisji jestem 2,5 roku. Pan na silowni zaproponowal mi trening vibro ale wczesniej mialam sie z tym zapoznac i dowi...
niestety po 12 chemiach - PROGRESJA :-((
Witajcie !!!! Mama pytanie do osób które miały progresje choroby po podaniu chemii ABVD. Mi ich podano aż 12(6 kursów) po 3 kursie pet był taki w miare i zadecydowano o kontynuowaniu dalszego leczenia...
limfocyty dawcy
Witam, proszę napiszcie czy ktoś miał po alloprzeszczepie nawrót i leczony był infuzją limfocytów(DLI)???Jakie były efekty?dziekuję
chemia a wątroba
Cześć, wczoraj miałam 10 wlew, radość że jeszcze tylko 2 a tu niespodzianka. Po 5 minutach przyleciał lekarz i kazał czekać z podaniem leków, powód jeden ze wskaźników watrobowych podwyzszony....( bez...
węzeł za uchem...
zaczyna się nakręcać i chociaż jakiś czas temu ktoś na forum miał podobny problem a ja uspokajałam to teraz sama już nie wiem. za uchem lewym, pomiędzy tą poduszeczką gdzie wkłada się kolczyki a szczę...
Nie wiem co myśleć
Witam. Chciałam was prosić o radę. Na przełomie sierpnia i września miałam kilka infekcji- lekko zmokłam pojawił się piasek na nerkach, potem lekko zaczęła boleć szyja. Lekarz stwierdził lekko powięks...
Bóle (ucisk) w brzuchu i klatce piersiowej
Witajcie,jestem przed finalnym PETem.Tomografia z półmetka wskazała znaczną remisję.W oczekiwaniu na PET jakieś 3 tygi temu, zaczęło mnie ściskać w brzuchu i klatce piersiowej. Na tyle mocno, że zakoń...