DDDD
29.01.2008 16:22
Witajcie! Od ok.2 tygodni lekarze podejrzewają ziarnicę lub chloniaka. Trafiłam do lekarza internisty z "kulkami" na wezłach chłonnych ponizej zuchwy. Najpierw, ok. 8 miesiecy temu byla jedna mala kulka po prawwej stronie, w listopadzie zrobila sie wieksza i nowa po lewej stronie.ciagle chodzilam do lekarza pierwszego kontaktu mowiac o tej jednej jeszcze kulce (od bez dotykania mnie stwierdzil ze to migdalki pewnie) i uporczywym kaszlu.antybiotyki, syropki i tak przez pare miesiecy.Nie przechodzilo wiec dalam sobie spokoj.ale kiedy kulki zrobily sie jeszcze wieksze,kaszel trwal nadal i nawiedzaly mnie czasem stany podgoraczkowe i swedzaca skora, poszlam do onkologa.zrobili mi RTG klatki piersiowej - wszystko ok, USG szyi (odczynowo powiększone węzły szyjne: 25mm i 18mm) i brzucha - niby wszystko ok.TK klatki piersiowej - wyniki rowniez w porzadku! Mam skierowanie do reumatologa,jak to nic nie wykaze to pobiora mi wezel chłonny do badania.Powiedzcie czy ktos z Was mial taka sytuacje ze TK i USG było ok a po pobraniu wezla okazalo sie ze to ziarnica?dodam ze od 1,5 tygodnia ciężko mi sie oddycha i pobolewają kosci.