Zenek IIA
18.09.2004 13:03
Do tej chwili byłem tylko biernym uczestnikiem forum, ale poniewaz chce wprowadzić na forum troche pozytywnej wibracji, postanowilem opisac swoja historie.
Ziarnice wykryto u mnie na przełomie maja i czerwca po wycięciu węzła z szyji do badania hist-pat.
Węzły powiększone tylko na szyji i w górnym śródpiersiu, brak jakichkolwiek objawów ogólnych. Badania krwi, USG jamy, badania na rózne wirusy - wszystko OK. Byłem i "jestem" stukilogramowym okazem zdrowia ;-)
Do lekarzy nie mam zaufania, ponieważ lekarz rodzinny po obejrzeniu USG szyji nie stwierdził nic podejrzanego, a JA sie uparłem i zacząłem sam drążyc temat. Trwało to miesiąc i wydrążyłem ziarnice.
Na poczatku nie wiedziałem co o TYM wszystkim mysleć ale po wizycie w warszawskim Centrum Onkologii stwierdziłem że mam głęboko w d.... chorobe i nie będę sobie zatruwał jeszcze dodatkowo mózgu. Mam zakręconego lekarza który ciagle sie myli lub cos zapomina jak wypisuje jakiś papier :-)
Jestem po 7 chemiach i jednym TK, wyniki bardzo dobre. Jeżeli chodzi o samopoczucie po chemiach to właściwie
kiepsko sie czuje tylko przez trzy dni po wlewie, a później jest OK i moge robic co chcę.
Nie miałem żadnej infekcji, a przesadnie o siebie nie dbam. Biorę dwa NEUPOGENY w drugim tygodniu po wlewie.
A propos NEUPOGENU czy ktos sie może spotkał z czymś takim: jak zostanie wstrzyknięty w ramię to chodzic sie nie da i bez procha przeciwbólowego tez sie nie da, a jak wstrzyknie się w brzuch obok pepka to nic nie czuć , ŻANDYCH !! objawów ubocznych wszystko normalnie.
Niestosuje zadnych specjalnych diet, zjadam wszystko co tylko uważam za słuszne i pije siemie lniane.
Włosy mi wypadły..........ale pod pachami :-) a na głowie tylko trochę sie przerzedziły.
Z głową wszystko Ok, żadnych problemów psychicznych.
Nie pije, nie palę, a podobno KTO PIJE I PALI TEN NIE MA ROBALI, więc jak skończe leczenie to zaczynam naukę palienia i picia ;-)
Pozdrawiam wszystkich ziarniaków.
PS. Czy wam też każdy współczuje ?
Taki młody a .....
"Ziarnica to NIE rak !!!, nie słuchajcie takich głupot !!!