Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

poradzcie

Witam wszystkichprosze o rade, poznałem wspaniałą kobiete jest cudowną osobą zakochałem się....wszystko byłoby cudownie i ok lecz....diagnoza i co.. ziarnica...załamała się strasznie nieodbiera telefo...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

pytanko

co prawda choruje na chlonniaka nieziarnicznego o niskim stopniu zlosliwosci i od roku jestem w remisji przez ten czs przybylo mi sporo zbednych kilogramow apetycik strasznie dopisuje.Chcialabym przep...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

wynik usg

Tak mi napisali:W opisywanej lokalizacji uwidoczniono słabo unaczynione, pojedyncze węzły chłonne podżuchwowe prawe o max wym. 20x8 mm,podżuchwowe lewe 33x7 mm, karkowe przednie po stronie prawej 16x4...

odpowiedzi: 5 18 lat temu

Watroba i nerki

Czy mam sie martwic?Wynik USG:Watroba(12cm) nieco niejednorodnie hyperechogeniczna,bez zmian ogniskowych.A co do nerki to:Nerka lewa mała(70x31mm)słabo odcina sie od otoczenia,ma wyraznie nierowne obr...

odpowiedzi: 2 18 lat temu

Plamienia-ciąża

Czy któraś z mam "ziarniaczek" miała plamienia na początku ciąży?

odpowiedzi: 12 18 lat temu

co sądzicie o tej sytuacji

osoba na chłoniaka w jelicie.ma ona ok 53 lata.po tomografie okazało się że cała reszta jest czysta.na badania szpiku czekamy.Jakie rokowania i scenariusze widzicie w zależności od wyników szpiku.

czy to juz remisja

Witam i znów pytanie do doświadczonych. Dzis wyszłam po ocenie leczenia ze szpitala. Mam na wypisie "w wykonanych badaniach stwierdzono remisję częsciową wymagającą weryfikacji metodą PET przed ew. da...

odpowiedzi: 7 18 lat temu

!!!!!REMISJA!!!!!

A to i ja się pochwalę :) Wyniki CT potwierdziły, że przynajmniej na razie: LADY ZZ IS DEAD!!!! Wprawdzie coby mi nie było za dobrze mam pamiątkę po radio w postaci zapalenia na płucach (od jutra e...

odpowiedzi: 20 18 lat temu

renta po zz

Czy jest ktoś co po (leczenu lub wyleczeniu ) ZZ jest na rencie dłużej jak rok.Głównie chodzi mi o przedłużenie renty i jej orzeczenie czy jest trwała czy częściowa niezdolność do pracy. Wiem że ten t...

odpowiedzi: 12 18 lat temu

Nawroty

Witam..mam taki problem ...jestem po leczeniu 1,5 miesiaca(tzn po chemii i radioterapii)..ale cos nie czuje sie dobrze...dziwnie szczypie mnie skora i dzis ogromne poty nocne..czy moge miec nawrót ch...

przeszczep : Warszawa czy Poznań?

Witajcie ponownie, nie wiem, czy będziecie mogli mi doradzić, ale niestety, histop. potwierdził nawrót u mojej mamy, a ja mam dylemat, bo leczymy się w Szczecinie, a lekarka prowadząca wskazuje przesz...

odpowiedzi: 7 18 lat temu

powiekszone wezly u dwulatki

hej! z gory uprzedzam ze nie prosze tu o diagnoze, ani nie pytam co robic bo w sumie procedure znam na pamiec (jeszcze pamietam jak przechodzilismy przez to z mezem), chodzi mi raczej o to czy ktos sp...

odpowiedzi: 16 18 lat temu

pytanko w sprawie PC-ta

Witam ponownie mam do was pewne pytanko. Ostatnio byłem na komisji do zasiłku pielęgnacyjnego i słyszałem tam na korytazu cos takiego że jesli sie ma umiarkowany stopien niepełnosprawnosci, to jakas i...

odpowiedzi: 18 18 lat temu

Artykuł o chłoniakach w "OLIVII"

Witam serdecznie chciałam przekazać, że w październikowej "OLIVII" jest artykuł o chłoniakach, m.in o ziarnicy. A bohaterka jednego z nich jest koleżanka z Ozdrowieńców...Poczytajcie...

odpowiedzi: 21 18 lat temu

wycięcie węzlów chłonnych

witam. czy wycięcie węzła/węzłów z okolicy pachwiny wiąże się z jakimś dłuższym stanem niesprawności? jak to wygląda w praktyce, ile się po tym dochodzi do siebie, tak by można było chodzić do szkoły,...

odpowiedzi: 6 18 lat temu