Ogólne
Rocznica - 2 lata remisji, 15 tydzień ciąży
Miły prezent sobie "zmajstrowałam" prawda?Od czasu do czasu donoszę jak się "zaokrągla" moja sprawa... jak na razie wszystko w porządku. Na USG dzidzia fika i macha nogami, chociaż na razie nic jeszcz...
Potrzebny NATULAN
Witam, znowu nawrót... Ale nie jest źle. Potrzebuje leku o nazwie NATULAN (chyba w większości ziarniaki go znają i spożywają), w Gliwicach nie mają :) Zmarł konsultant czy ktoś taki który podpisuje wn...
odszkodowanie
Mam pytanie. Czy ktoś z Was podczas choroby był ubezpieczony prywatnie np w Warcie? Jeśli tak czy staraliście się o wypłacenie świadczenia związanego z nowotworem ZZ? Pytam bo składam wniosek w tej sp...
Przeziębienia , infekcje ehhhh
Czy często zapadacie/łapiecie choróbska ,przeziębienia infekcje? Czy stosujecie w związku z tym antybiotyki?Przyznam ze sama mam juz dosc ,jestem zmeczona chorowaniem -aktualnie juz 2 tydzien nie moge...
remisja po wznowie
Mam remisję. Pet potwierdził, że nic nie świeci. :)Wam wszystkim tego również życzę. Nie było łatwo... Najpierw 7 lat temu błędna diagnoza i leczenie chłonniaka typu "B" i brak remisji. Potem chemia I...
tatoo
jestem po chorobie juz 4lata i chce sobie zrobic tatuaż..ale nie jestem pewna czy moge czy to mi nie zaszkodzi w zwiazku z przebyta choroba... piszcie gg150866 dzieki:) pozdrawiam serdecznie Iwona
trochę o sobie
Cześć Kochani,dziś po raz pierwszy na forum.Ale nie przypadkowo.Jestem dokładnie pięć miesięcy po chemii. Trwało od stycznia do końca kwietnia 2007, 4 razy BICOPP.Gdybym miała całość opisać jednym zda...
ZZ w trakcie białaczki limfatycznej???
Czy ktoś z Was zetknął się z takim przypadkiem??? Od 7 lat choruję na PBL z różnymi zaostrzeniami, wzlotami i upadkami. Liczne chemie i sterydoterapie - aktualnie bez szans na przeszczep (zbyt wiele c...
Koszmarne czekanie na wynik
Witajcie,Własnie dwa dni temu miałam pobierany węzeł z szyi do badania hist-pat. Czy to czekannie na wynik to musi tak długo trwac (aż dwa ttygodnie) ? Jak sobie radziliście z myślami przez ten cały o...
Leczenie
Witam .Chciałam Was zapytać co sie mówi na temat leczenia np.chorób normalnych typu przeziębienie itp u osób Chorych na Ziarnicę.Osobiście jestem za tym aby wszelkie leczenie konsultować ze swoim onko...
wyniki
hej ,w poniedziałek robiłem wyniki krwi ,no i poszalały,ALTL 57 ,ASTL 44,LDHL 612,GGT 214,reszta w normie OB 9,BIL,RBC,WBC,PLT,HGB i inne ,wątroba daje znać ,jutro robię powtórkę ,zobaczymy ,czyżby ?
po badaniu przez biegłego
pytanko:Czy po badaniu przez biegłego przychodzi jakaś informacja do domu , czy jego opinię zobaczę dopiero w sądzie na sprawie?dzięki, pozdr.
szczepienie przeciw grypie
Mam pytanie czy musieliscie sie zaszczepic przeciw grypie po leczeniu? Lekarze powiedzieli ,ze mam zaszczepic moja corke dokładnie poł roku po leczeniu.W jakim celu?
chłoniak a geny
Jeden z moich rodziców po 50 roku życia ma zdiagnozowanego chłoniaka. I mam pytanie czy są jakieś skłonności genetyczne do raka które mogłam otrzymać po tym rodzicu.Jak wygląda sprawa dziedziczności.C...
hematolog
Moi Drodzy,szukam dobrego hematologa w Warszawie. za wszystkie informacje i kontakty z gory dziękuje.mi