Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Rocznica - 2 lata remisji, 15 tydzień ciąży

Miły prezent sobie "zmajstrowałam" prawda?Od czasu do czasu donoszę jak się "zaokrągla" moja sprawa... jak na razie wszystko w porządku. Na USG dzidzia fika i macha nogami, chociaż na razie nic jeszcz...

odpowiedzi: 4 18 lat temu

Potrzebny NATULAN

Witam, znowu nawrót... Ale nie jest źle. Potrzebuje leku o nazwie NATULAN (chyba w większości ziarniaki go znają i spożywają), w Gliwicach nie mają :) Zmarł konsultant czy ktoś taki który podpisuje wn...

odpowiedzi: 0 18 lat temu

odszkodowanie

Mam pytanie. Czy ktoś z Was podczas choroby był ubezpieczony prywatnie np w Warcie? Jeśli tak czy staraliście się o wypłacenie świadczenia związanego z nowotworem ZZ? Pytam bo składam wniosek w tej sp...

Przeziębienia , infekcje ehhhh

Czy często zapadacie/łapiecie choróbska ,przeziębienia infekcje? Czy stosujecie w związku z tym antybiotyki?Przyznam ze sama mam juz dosc ,jestem zmeczona chorowaniem -aktualnie juz 2 tydzien nie moge...

odpowiedzi: 6 18 lat temu

remisja po wznowie

Mam remisję. Pet potwierdził, że nic nie świeci. :)Wam wszystkim tego również życzę. Nie było łatwo... Najpierw 7 lat temu błędna diagnoza i leczenie chłonniaka typu "B" i brak remisji. Potem chemia I...

tatoo

jestem po chorobie juz 4lata i chce sobie zrobic tatuaż..ale nie jestem pewna czy moge czy to mi nie zaszkodzi w zwiazku z przebyta choroba... piszcie gg150866 dzieki:) pozdrawiam serdecznie Iwona

odpowiedzi: 2 18 lat temu

trochę o sobie

Cześć Kochani,dziś po raz pierwszy na forum.Ale nie przypadkowo.Jestem dokładnie pięć miesięcy po chemii. Trwało od stycznia do końca kwietnia 2007, 4 razy BICOPP.Gdybym miała całość opisać jednym zda...

odpowiedzi: 3 18 lat temu

ZZ w trakcie białaczki limfatycznej???

Czy ktoś z Was zetknął się z takim przypadkiem??? Od 7 lat choruję na PBL z różnymi zaostrzeniami, wzlotami i upadkami. Liczne chemie i sterydoterapie - aktualnie bez szans na przeszczep (zbyt wiele c...

odpowiedzi: 1 18 lat temu

Koszmarne czekanie na wynik

Witajcie,Własnie dwa dni temu miałam pobierany węzeł z szyi do badania hist-pat. Czy to czekannie na wynik to musi tak długo trwac (aż dwa ttygodnie) ? Jak sobie radziliście z myślami przez ten cały o...

odpowiedzi: 27 18 lat temu

Leczenie

Witam .Chciałam Was zapytać co sie mówi na temat leczenia np.chorób normalnych typu przeziębienie itp u osób Chorych na Ziarnicę.Osobiście jestem za tym aby wszelkie leczenie konsultować ze swoim onko...

wyniki

hej ,w poniedziałek robiłem wyniki krwi ,no i poszalały,ALTL 57 ,ASTL 44,LDHL 612,GGT 214,reszta w normie OB 9,BIL,RBC,WBC,PLT,HGB i inne ,wątroba daje znać ,jutro robię powtórkę ,zobaczymy ,czyżby ?

po badaniu przez biegłego

pytanko:Czy po badaniu przez biegłego przychodzi jakaś informacja do domu , czy jego opinię zobaczę dopiero w sądzie na sprawie?dzięki, pozdr.

odpowiedzi: 3 18 lat temu

szczepienie przeciw grypie

Mam pytanie czy musieliscie sie zaszczepic przeciw grypie po leczeniu? Lekarze powiedzieli ,ze mam zaszczepic moja corke dokładnie poł roku po leczeniu.W jakim celu?

odpowiedzi: 7 18 lat temu

chłoniak a geny

Jeden z moich rodziców po 50 roku życia ma zdiagnozowanego chłoniaka. I mam pytanie czy są jakieś skłonności genetyczne do raka które mogłam otrzymać po tym rodzicu.Jak wygląda sprawa dziedziczności.C...

odpowiedzi: 11 18 lat temu

hematolog

Moi Drodzy,szukam dobrego hematologa w Warszawie. za wszystkie informacje i kontakty z gory dziękuje.mi

odpowiedzi: 0 18 lat temu