Apodis
22.06.2006 22:09
Jeśli pozwolicie zamęczyć się pytaniami jeszcze jednej wystraszonej baby to będę zobowiązana.
Mój mąż ma 26 lat, jakis czas temu zauważył, że po alkoholu pulsuje mu coś w okolicy szyi, po 3 razie wybrał się do lekarza, wtedy juz widzieliśmy ten powiekszony węzeł na szyji.Wizyta u lekarza w zeszły poniedziałek, konsultacja u laryngologa we wtorek, w środę biopsja.Wynik, szok.Poniedziałek 19.06.-szpital, wczoraj tj.21.06 operacja -podczas której usunięto 3 węzły chłonne ponoć wielkości jaj kurzych, ostatni pod-obojczykowy. Wyniki RTG klatki piersiowej nic nie wykazują-ponoć czysto po 2 zdjęciach.Krew-OB w laboratorium 20, w szpitalu 10-ale to juz wiem, że oznaczenia OB zależą od przyjętych skal w danym Laboratorium.Uznajmy, że oki.Pozostałę składowe badań krwi tez bardzo dobre w ocenie lekarzy. Dzisiaj było robione USG w szpitalu- wykazało powiększona wątrobę,ale na granicy normy.Ponoć też może być to wynikiem różnych czynników. Jama brzuszna ponoć czysta.
tekst ponieważ nie ufam temu USG w szpitalu bo to grat, na którym nic nie widac, a lekarz tez na ślepego wyglądał. Umówiłam męża jutro prywatnie na USG dopllerowskie jamy brzusznej- w poblizu szpitala.
Chciałabym wiedzieć na co mamy zwrócić uwagę podczas takiego badania, żeby lekarz czegos nie przegapił!!!
Wyniki histopatologiczne węzłow mamy dostać w poniedziałek lub wtorek.Zostały wysłane na CITO do Histamedu w Gliwicach.
tekst gdzie ten wynik najlepiej potwierdzić?
tekst.Co wykazuje tomografia?
Z góry przepraszam,jeśli zadaję pytania głupie i standardowe.Nie zdąrzyłam jeszcze przewertowac całej waszej strony.
Licze na zrozumienie. Jesteśmy na etapie szoku.
Pozdrawiam
Ania