Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

skończone leczenie i WKU

Autor: Yaqbec • 26.07.2006 10:03 • 12 odpowiedzi

Yaqbec

26.07.2006 10:03

Odpowiedz
Witam!
Zdiagnozowano u mnie we wrzesniu zeszlego roku ziarnice zlosliwa II st. Leczenie jakich wiele: 6 razy bea copp (zdaje sie, ze tak sie to pisze), po czwartym zbiorka do auto pbsct, w marcu przeszczep i chwala Bogu koniec. Juz nawet wloski zdazylem zasiac dosyc geste. Jako, ze jestem studentem WKU jakos specjalnie o mnie nie pyta, ale chcialem spytac czy jest mozliwosc, zeby permanentnie pozbyc sie tego problemu? Czy ktos byl w podobnej sytuacji? bynajmniej nie chodzi mi o ziarnice...

Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam,
YaQbeC.

Ewa

26.07.2006 10:58

Odpowiedz

O 12:03, dnia 2006-07-26 Yaqbec napisał(-a):

WKU jakos specjalnie o mnie nie pyta, ale chcialem spytac czy jest mozliwosc, zeby permanentnie pozbyc sie tego problemu? Czy ktos byl w podobnej sytuacji? bynajmniej nie chodzi mi o ziarnice...

Nie jestem facetem :-), ale czytałam na forum wypowiedzi Fantomasza,Badiego i wiem, że lekarz wojskowy musi "zbadać" i wystawić kat. E i dopiero wtedy "Czapka (wojskowa)z głowy:-)"

baldi

26.07.2006 11:06

Odpowiedz
tia, tak jak Ewa pisala po przeczytanie forum [byl nawet watek co mial w nazwie WKU, wiec wystarczy troche poszperac miast pytac raz drugi ;-)]

po ZZ dostajesz bankowo kategorie E. jedyny "problem" to taki, ze i tak wysla Cie na badania lekarskie (znaczy sie - badanie cisnienia) i lekarz wojskowy wystawi Ci papier, z ktorym znowu musisz pojechac do WKU i dopiero wtedy dostajesz wpis do ksiazeczki wojskowej.

trywialne ;-)

Yaqbec

26.07.2006 11:15

Odpowiedz
Wielkie dzieki! Zdecydowanie przydaloby sie jakies

baldi

26.07.2006 11:23

Odpowiedz

O 13:15, dnia 2006-07-26 Yaqbec napisał(-a):

jakich papierow sobie zazycza?

na moim przykaldzie: standardowych.

majac wezwanie do WKU (tez sie uczylem) polazlem z wypisami szpitalnymi o diagnozie choroby, zastosowanym leczeniu. wojak popatrzyl, powiedzial "my panu wierzymy, ale takie sa procedury" i dal skierowanie na komisje lekarska (przejazd na koszt panstwa), na komisji te same papiery pokazalem (diagnoza, leczenie) - w lape dostalem opinie lekarska. z tym dokumentem z powrotem do WKU i luz.

Yaqbec

26.07.2006 11:31

Odpowiedz

"My Panu wierzymy, ale takie sa procedury..."

Szczerze powiedziawszy wezwania nie widzialem na oczy odkad bylem na pierwszym spedzie jeszcze w liceum, ale zawsze to jeden oddech na karku mniej...Dzieki za informacje..Zobaczymy jakie poglady ma na to WKU Oświęcim...

Pozdrawiam,

YaQbeC.

Yaqbec

30.09.2006 23:04

Odpowiedz

Szczerze powiedziawszy wezwania nie widzialem na oczy odkad bylem na pierwszym spedzie jeszcze w liceum

no i prosze...przypomnieli sobie, psia ich dupa, i to jeszcze w srodku tygodnia mam sie stawic..heh...ciekawe dokad dostane bilet i czy dostane :)))

Pozdrawia szeregowy YaQbeC...

zebym sobie tylko nie wykrakal :(

Zoisyte

01.10.2006 05:43

Odpowiedz

O 01:04, dnia 2006-10-01 Yaqbec napisał(-a):

Szczerze powiedziawszy wezwania nie widzialem na oczy odkad bylem na pierwszym spedzie jeszcze w liceum

no i prosze...przypomnieli sobie, psia ich dupa, i to jeszcze w srodku tygodnia mam sie stawic..heh...ciekawe dokad dostane bilet i czy dostane :)))

Napewno nie dostaniesz powołania.

Przebyta choroba nowotworowa daje kat. E

I taką powinieneś otrzymać.

baldi

01.10.2006 15:16

Odpowiedz

Ty chyba nie czytales co pisalismy powyzej..

papiery w garsc, wysla Cie i tak na badanie lekarskie, z papierem idziesz z powrotem i dostajesz kategorie "E". na odchodne mozesz im pokazac brzuch, kolano albo inna czesc ciala

Beciu

01.10.2006 19:06

Odpowiedz

mi zz wykryli w woju bylem tam 2 dni a oni latali przerazeni wiec spoko odrazu dostalem D a ty tylko zanies im papiery ze chorowales i napewno cie niewezma

Yaqbec

07.10.2006 11:44

Odpowiedz
Witam!

Czytac czytalem :)))ale dla mnie paranoja jest to, ze musze jechac z papierami z krakowa do oswiecimia po to zeby odebrac skierowanie na badania, potem spowrotem do krakowa po to zeby mi zmierzyli cisnienie i znowu oswiecim po pieczatke...heh..

Pozdrawiam,
YaQbeC

baldi

07.10.2006 12:21

Odpowiedz
nie przejmuj sie, jezdzisz na koszt panstwa

Yaqbec

13.10.2006 21:49

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2006-10-07 Baldi napisał(-a):

nie przejmuj sie, jezdzisz na koszt panstwa