Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Interpretacja wyniku

Witam serdecznie;Witam czy ktoś może mi wstępnie pomóc w interpretacji wyniku histopatologicznego.Jestem po zabiegu usunięcia: Pakiet powiększonych węzłów chłonnych szyjnych strony lewej 1,5/1/0,5 i 0...

odpowiedzi: 2 15 lat temu

trudne pytanie... czy nawrót zz jest pewnien?

jestem 8 lat po leczeniu. od roku często bywam na forum. nie wiem dlaczego ale przez wiele lat żyłam w przekonaniu iż im więcej czasu upłynęło od choroby tym jestem bezpieczniejsza a w sumie 7, 8 lat...

odpowiedzi: 10 15 lat temu

Prośba o interpretację wyniku

Cześć wam wszystkim mam prośbę, aby ktoś wypowiedział się na temat mojej morfologii. Martwią mnie trochę podwyższone limfocyty. Co o tym sądzicie. Oto mój wynik:WBC 5,7TYS/ULRBC 4,64MLN/ULHGB 14,00G/D...

odpowiedzi: 5 15 lat temu

ABVD

Hej leczę się na zz...mam pytanko do Was zrobiła mi się w pachwinie krostka kilka dni temu wygląda ona jak pryszcz czy ona jest związana z zz?nie wiem co robić utrzymuje się już od kilku dni.Proszę da...

odpowiedzi: 1 15 lat temu

radioterapia

szukam pomocy na temat radioterapi,moj 4 letni syn zaczyna radioterapie jamy brzusznej czy jest to niebezpieczne?

Straszny wynik OB - POMOCY !!!!!

Witajcie !!!Ja po 12 ABVD, 4 ICE w sierpniu na pecie była nadal progresja choroby a, we wrzesniu miałam zbiórke komórek do przeszczepu i chemię 1xIVE, w październiku 18 lamp po których nie wiadomo ja...

odpowiedzi: 0 15 lat temu

Dziedziczenie ziarnicy złośliwej.

Witam,chciałbym dowiedzieć się, czy ziarnica złośliwa może być w jakikolwiek sposób dziedziczona? Miał już ją mój ojciec, wyszedł po chemioterapi. Po około roku miał ją także mój dziadek, tak samo, ch...

Infekcje bez gorączki

Jestem prawie 5 lat w remisji. Ostatnio wciąż łapię infekcje. Wlasnie przechodzę kolejną i chcialam obronic się przed kolejnym antybiotykiem. Mam niby zapalenie zatok, tyle, ze oprocz duzego dwutygodn...

odpowiedzi: 5 15 lat temu

dałam się spławić ..

tak tylko się żale na naszą służbę zdrowia :( Poszłam w środę na pobranie węzła chłonnego z takim usg (http://ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=8&akcja=showthread&num=25422 ) . Chirurg macał i...

odpowiedzi: 9 15 lat temu

jak powiedzieć rodzicom?

Witam, piszę tutaj, ponieważ sama już nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. Mojego obecnego chłopaka poznałam 1,5 roku temu, kilkanaście dni przed tym, jak dowiedział się, że jest chory na ziar...

odpowiedzi: 18 15 lat temu

choroba nieuleczalna :-)

na Zone Reality właśnie leci program "nieuleczalni", w ktorym jest dziewczyna chora na raka. chloniaka hodgkina w stadium IIA.czekam na koniec programu, gdzie przy kazdej chorobie jest pointa typu "ch...

odpowiedzi: 6 15 lat temu

wyniki po pobraniu węzła

Mąż miał wycięty do badania węzeł.Na kartce z wynikami widnieje coś takiego:Classical Hodgkin lymphoma ( NS2 )Immunofenotyp komórek RS i H : CD30+ , CD15+ , LCA- , CD43- , CD20- LPX: 5

odpowiedzi: 9 9 lat temu

chłoniak grudkowy

witam serdecznie wszystkich i przepraszam w poprzednim wpisie zapisał sie tylko mój nr gg.szukam wiadomości na temat eksperymentalnego leczenia chłoniaka w kraju lub zagranica ( w gliwicach niechca ju...

ABVD

Hej wszystkim jestem w czasie chemioterapii dostałam dziś jakieś krostki pod skórne na szyi...czy to normalne?

odpowiedzi: 2 15 lat temu

ABVD

Hej jestem w trakcie leczenia wzięłam tydz.temu chemie 12 czyli 6 cykl mam jeszcze mieć 2 cykle...boli mnie od wczoraj klatka piersiowa i w śródpiersiu czy te bóle znaczą że się dzieje coś złego???