Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

PET

Autor: Adi • 20.12.2010 16:34 • 2 odpowiedzi

Adi

20.12.2010 16:34

Odpowiedz
Otoz chodzi o to ze rozpoznano u mnie ziarnice NS II mialem zajete wezly w srodpiersiu i szyjne, leczenie skonczylem w polowie pazdziernika, 2 tygodnie temu odebralem wynik PET i o to co tam jest napisane

Główa i szyja: Zwiekszone gromadzenie F-FDG(obustronnie) w miesniach zwaczach suv=6,3-wariant normy, aktywacja miesniowa,
poza tym reszta wezlow niepowiekszona

Klatka Piersiowa: OK

Jama brzuszna i miednica: Ogniskowo 6mm miernie zwiekszone gromadzenie F-FDG suv=1,8 w nadnerczu lewym-do obserwacji, i wlasnie to mnie tak troche zmartwilo bo nie wiem co to jest??, reszta OK

Uklad kostny: OK

Wnioski:Wynik badania PET nie wskazuje na obecność choroby o wysokiej aktywności metabolicznej.Calkowita odpowiedz na zastosowane leczenie (CR)

no wiec wlasnie zastanawia mnie te nadnercze, co to moze byc?? Pomocy??

Adi

21.12.2010 16:03

Odpowiedz

O 17:34, dnia 2010-12-20 Adi napisał(-a):

Otoz chodzi o to ze rozpoznano u mnie ziarnice NS II mialem zajete wezly w srodpiersiu i szyjne, leczenie skonczylem w polowie pazdziernika, 2 tygodnie temu odebralem wynik PET i o to co tam jest napisane

Główa i szyja: Zwiekszone gromadzenie F-FDG(obustronnie) w miesniach zwaczach suv=6,3-wariant normy, aktywacja miesniowa,

poza tym reszta wezlow niepowiekszona

Klatka Piersiowa: OK

Jama brzuszna i miednica: Ogniskowo 6mm miernie zwiekszone gromadzenie F-FDG suv=1,8 w nadnerczu lewym-do obserwacji, i wlasnie to mnie tak troche zmartwilo bo nie wiem co to jest??, reszta OK

Uklad kostny: OK

Wnioski:Wynik badania PET nie wskazuje na obecność choroby o wysokiej aktywności metabolicznej.Calkowita odpowiedz na zastosowane leczenie (CR)

no wiec wlasnie zastanawia mnie te nadnercze, co to moze byc?? Pomocy??

DZIEKI ZA POMOC ;(

monika26x

23.12.2010 09:55

Odpowiedz
Cześć przeczytaj dobrze wniosek jest tekst, a resztą to się nie martw. Pozdrawiam