Mam pytanie, proszę napisać kiedy te bóle przy ziarnicy się odczuwa po wypiciu alkoholu; zaraz po wypiciu, na drugi dzień, przez kilka następnych dni ??????
Poalkoholowe bole wezlow chlonnych odczuwa sie zaraz po wypiciu alkoholu..u mnie wystarczyl maly lyk pifka i juz pojawial sie promieniujacy bol z boku szyji(tak jakby ciagnelo cos od dolu szyji az do ucha)..czasem mialam wrazenie,ze mi ucho zatyka z tego bolu.
Wowczas mialam WIDOCZNIE powiekszony wezel z przodu szyji.Dopiero po 3 latach wywalilo mi WIDOCZNY wezel z boku,na ktorym wystepowaly wczesniej poalkoholowe bole..
Dzis wiem,ze te bole to byl jeden z pierwszych objawow ZZ.Jednak kilka lat temu tlumaczylam je jako alergie na alkohol,i przy roznych okazjach rezygnowalam z "napojow wyskokowych".Bo w sumie co mialam zrobic?:|Zglosic sie z tym do poradni alkoholowej?:|
Jako "ciekawostke" dodam, ze bole ustapily po 1-1,5 roku i nie pojawily sie juz wiecej..a chorobe wykryto dopiero po ponad trzech latach od momentu wystapienia tychze bolow:| Ale kazdy przypadek/organizm jest inny..
Czy bolą ogólnie wszystkie węzły - czy tylko te powiększone???
Jacie:| toz to by byla jazda na maksa jakby tak "ogolnie wszystkie wezly" zaczely bolec. IMO bola "tylko te powiekszone" i to RACZEJ nie wszystkie,tylko takie "wybrance";)To TYLKO takie moje gdybanie,bo w sumie w momencie wykrycia( IIIB z zajeta mocno klatka i brzuchem) NIE MIALAM juz objawu poalkohalowych bolow.A kilka lat wczesniej moze bolaly mnie "tylko te powiekszone"ale "niewidocznie dla oka"?:|