Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból głowy?

Autor: Carinka • 30.08.2006 20:12 • 8 odpowiedzi

Carinka

30.08.2006 20:12

Odpowiedz

Mam problem,byc może to tylko moje przewrażliwienie bo odkąd jestem w remisji to każą dolegliwosc wiąże z ZZ ale warto zapytac:czy możliwe jest że po leczeniu jestem bardziej wrażliwa na zmiany pogody-odkad pogorszyła się pogoda ok 1,5 co wieczór mam silne bóle głowy i zastanawia mnie to bardzo......aż za bardzo i popadam już złymi myślami w "złe tereny".Co sądzicie?

koot

31.08.2006 06:59

Odpowiedz

O 22:12, dnia 2006-08-30 Carinka napisał(-a):

Mam problem,byc może to tylko moje przewrażliwienie bo odkąd jestem w remisji to każą dolegliwosc wiąże z ZZ ale warto zapytac:czy możliwe jest że po leczeniu jestem bardziej wrażliwa na zmiany pogody-odkad pogorszyła się pogoda ok 1,5 co wieczór mam silne bóle głowy i zastanawia mnie to bardzo......aż za bardzo i popadam już złymi myślami w "złe tereny".Co sądzicie?

Aniu, a ja u mnie też zauważyłem znacznie większą wrażliwość na zmiany pogody (wachania ciśnienia) niż kiedyś. I też częściej niż kiedyś boli mnie wtedy głowa...

Dla uspokojenia myśli mogła byś iść do neurologa... zrobią jakiś tomograf (znowu?:P) głowy, eeg czy co tam jeszcze ;)

Pozdrowienia!

groszek

31.08.2006 12:42

Odpowiedz

Carinko ! Ja także odczuwałam silne bóle głowy i wiązałam je ze zmianą pogody.Postanowiłam jednak poszukać innej przyczyny,więc wybrałam się do okulisty.Wynik badania-mętnienie soczewek(wpływ przebytego leczenia).Odkąd noszę okulary wszystko wróciło do normy.Wcale nie musi byc tak w Twoim przypadku,ale zawsze warto sprawdzić.Pozdrawiam!

121277

31.08.2006 19:21

Odpowiedz
Misiek po chorobie na stałe zaprzyjaźnił się z ibupromem max. Choć ostatnio zdradził go dla Meteo.
Każda zmianę pogody, ciśnienia, przejście frontu - odczuwa bardzo dotkliwie, bóle głowy, czasem stawów, senność..jest po prostu nieprzytomny. Meteo działa chyba aż dobę i naprawde pomaga. Albo to sugestia - ważne, ze nie chodzi po ścianach.

Zoisyte

01.09.2006 06:58

Odpowiedz

Jak moja lepsza połówka napisała, zaopatrz się w METEO, bardzo pomaga.

carinka

01.09.2006 15:22

Odpowiedz

O 08:58, dnia 2006-09-01 Zoisyte napisał(-a):

zakładam ze ten lek jest bez recepty?

Groszku czy odczuwałaś pogorszenie wzroku czy tylko z powodu bolu głowy trafilaś do okulisty?

Ja znalazłam póki co donowy sposób na te bóle-dwa kieliszeczki nalewki porzeczkowej i jestem jak nowo narodzona :)))) wiec zakladam że bóle nogą być związane z ciśnieniem.

AniaBe

01.09.2006 15:53

Odpowiedz

O 17:22, dnia 2006-09-01 carinka napisał(-a):

czy możliwe jest że po leczeniu jestem bardziej wrażliwa na zmiany pogody-odkad pogorszyła się pogoda ok 1,5 co wieczór mam silne bóle głowy i zastanawia mnie to bardzo.......Co sądzicie?

Ja rowniez mialam bole glowy, a przyczyna okazal sie niedobor magnezu. Teraz biore go regularnie i bole glowy, ale takze i inne bole skurczowe minely. Warto moze na to zwrocic uwage przy kolejnej biochemii i sprawdzic poziom Mg.

121277

01.09.2006 19:09

Odpowiedz

O 17:22, dnia 2006-09-01 carinka napisał(-a):

O 08:58, dnia 2006-09-01 Zoisyte napisał(-a):

Meteo jest bez recepty. W Warszawie opakowanie 10 tabletek kosztuje ok. 9 zł. Fakt - przy zmianie cisnienia może bolec głowa.. zresztą po tak cieżkim leczeniu organizm ma prawo byc wrażliwy na wszystko.

zakładam ze ten lek jest bez recepty?

Groszku czy odczuwałaś pogorszenie wzroku czy tylko z powodu bolu głowy trafilaś do okulisty?

Ja znalazłam póki co donowy sposób na te bóle-dwa kieliszeczki nalewki porzeczkowej i jestem jak nowo narodzona :)))) wiec zakladam że bóle nogą być związane z ciśnieniem.

groszek

03.09.2006 11:06

Odpowiedz

No tak nie napisałam tego,że czasem widziałam tak jakbym miała przed sobą "mgłę". Jednak jak widzę znalazłaś już sposób radzenia sobie z bólami głowy