Monia
30.08.2006 13:03
Mój Tata za miesiąc będzie miał ostatnią chemioterapię. Lekarze powiedzieli mu, że muszą się zastanowić jak będzie wyglądało dalsze leczenie. Jestem ciekawa czy każdy pacjent po chemii ma od razu przypisaną radioterapię?
Autor: Monia • 30.08.2006 13:03 • 2 odpowiedzi
Monia
30.08.2006 13:03
Mój Tata za miesiąc będzie miał ostatnią chemioterapię. Lekarze powiedzieli mu, że muszą się zastanowić jak będzie wyglądało dalsze leczenie. Jestem ciekawa czy każdy pacjent po chemii ma od razu przypisaną radioterapię?
baldi
30.08.2006 13:11
O 15:03, dnia 2006-08-30 Monia napisał(-a):
czy każdy pacjent po chemii ma od razu przypisaną radioterapię?
nie. radioterapie stosuje sie przede wszystkim w stadiach oznaczonych literka A (i/lub X). niektorzy mieli radio przy B, ale to juz sporadyczne przypadki.
glownie radioterapie stosuje sie, by dobic mase resztkowa, ktora zostaje glownie w srodpiersiu.
dalsze leczenie Twojego taty moze polegac na tym, ze przedluza mu chemie z 12 do 16 wlewow, moga zmienic calkiem i podac inna kombinacje, dac radio lub zaproponowac przeszczep.
Zoisyte
01.09.2006 06:43
O 15:03, dnia 2006-08-30 Monia napisał(-a):
Poczekajcie na wyniki kontrolne, wtedy lekarz powie co dalej.
Każdy przypadek jest inny i każdy innaczej na ZZ choruje.
Tu nie ma schematu