Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

objawy zz - jak to bylo u was?

Autor: Maposte • 06.09.2006 03:01 • 26 odpowiedzi

Maposte

06.09.2006 03:01

Odpowiedz

W imieniu moim i zapewne wszystkich odwiedzajacych te strone mam prosbe czy moglibyscie (mam na mysli uczestnikow forum;) napisac jakie mieliscie objawy zz, po jakim czasie otrzymaliscie diagnoze, ilu lekarzy i jakie badania przesliscie po drodze? wiem ze wszystko to mozna znalezc na forum ale nie kazdy ma czas wertowac cale forum a mysle ze warto by to zebrac w jednym miejscu w jednym temacie. Oczywiscie nie prosze w tym miejscu o historie tych ktorzy opisali juz swoje "losy" w opowiadaniach bo to mozna sobie przeczytac.Bardzo dziekuje wszystkim ktorzy zechca sie ze mna podzielic swoimi doswiadczeniami!

Zoisyte

06.09.2006 06:08

Odpowiedz

O 05:01, dnia 2006-09-06 Maposte napisał(-a):

W imieniu moim i zapewne wszystkich odwiedzajacych te strone mam prosbe czy moglibyscie (mam na mysli uczestnikow forum;) napisac jakie mieliscie objawy zz, po jakim czasie otrzymaliscie diagnoze, ilu lekarzy i jakie badania przesliscie po drodze? wiem ze wszystko to mozna znalezc na forum ale nie kazdy ma czas wertowac cale forum a mysle ze warto by to zebrac w jednym miejscu w jednym temacie. Oczywiscie nie prosze w tym miejscu o historie tych ktorzy opisali juz swoje "losy" w opowiadaniach bo to mozna sobie przeczytac.Bardzo dziekuje wszystkim ktorzy zechca sie ze mna podzielic swoimi doswiadczeniami!

Zebrane to jest, w menu obok wybierz sobie "objawy".

Po co tworzyć temat, który już sto razy był poruszany na forum.

maposte

06.09.2006 06:18

Odpowiedz

w menu objawy sa typowe objawy a wiele ludzi nie ma takich objawow tzn "objawow ogolnych" a okazuje sie ze maja zz pomimo ze lekarze ich uspakajaja ze nic im nie jest ze to ich "wezlowa uroda" itp. dlatego jesli ktos moze sie podzielic swoimi doswiadczeniami to prosze (wiedzialam ze z twojej strony padnie "ale":)

baldi

06.09.2006 06:29

Odpowiedz

o objawach ogolnych jest ponad 10 watkow zalozonych na forum. ciekawe czy komus bedzie sie chcialo po raz kolejny je opisywac ;-)

maposte

06.09.2006 06:33

Odpowiedz

Baldi pytanko do ciebie czy wirus Herpes tzn opryszczki wargowej moze powodowac niebolesne stale powiekszenie wezlow chlonnych szyi?

baldi

06.09.2006 07:19

Odpowiedz

O 08:33, dnia 2006-09-06 maposte napisał(-a):

Baldi pytanko do ciebie czy wirus Herpes tzn opryszczki wargowej moze powodowac niebolesne stale powiekszenie wezlow chlonnych szyi?

a dlaczego do mnie?

maposte

06.09.2006 07:34

Odpowiedz

W dziale co to za choroba-rozpoznanaie- jest napisane "Czasem ziarnicę złośliwą naśladują morfologicznie i klinicznie inne procesy chorobowe. i tu jest wymienione zarazenie wirusami herpes" myslalam ze cos wiesz na ten temat:)

baldi

06.09.2006 08:45

Odpowiedz
ZTCP zakazenie wirusem (jakimkolwiek, tym bardziej typu herpes) moze spowodowac podniesienie OB ;-)

Zoisyte

06.09.2006 09:54

Odpowiedz

O 08:18, dnia 2006-09-06 maposte napisał(-a):

w menu objawy sa typowe objawy a wiele ludzi nie ma takich objawow tzn "objawow ogolnych" a okazuje sie ze maja zz pomimo ze lekarze ich uspakajaja ze nic im nie jest ze to ich "wezlowa uroda" itp. dlatego jesli ktos moze sie podzielic swoimi doswiadczeniami to prosze (wiedzialam ze z twojej strony padnie "ale":)

Kiedyś postanowię napisać książkę "Ziarnica - od strony pacjenta"

I wtedy może namówię wszystkich i zbierzemy wątki z forum razem.

A póki co napiszę jak mój Szwagier: CZYTAĆ FORUM.

maposte

06.09.2006 09:57

Odpowiedz

Baldi sorki ale znow pytanko do ciebie:) bo ty sie najlepiej orientujesz w calym forum a ja naprawde z moimi maluszkami nie mam kiedy spokojnie calego przejrzec, wiec jesli bys zechcial mi odpowiedziec, czy byly na forum osoby ktore mialy niebolesne, powiekszone wezly ok 2cm a nie byly to wezly spowodowane ziarnica ani chloniakiem?

Zoisyte

06.09.2006 10:10

Odpowiedz

O 08:18, dnia 2006-09-06 maposte napisał(-a):

Kiedyś postanowię napisać książkę "Ziarnica - od strony pacjenta"

I wtedy może namówię wszystkich i zbierzemy wątki z forum razem.

A póki co napiszę jak mój Szwagier: CZYTAĆ FORUM.

Zoisyte

06.09.2006 10:16

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2006-09-06 maposte napisał(-a):

Baldi sorki ale znow pytanko do ciebie:) bo ty sie najlepiej orientujesz w calym forum a ja naprawde z moimi maluszkami nie mam kiedy spokojnie calego przejrzec, wiec jesli bys zechcial mi odpowiedziec, czy byly na forum osoby ktore mialy niebolesne, powiekszone wezly ok 2cm a nie byly to wezly spowodowane ziarnica ani chloniakiem?

No z takimi węzłami to chyba nikogo nie było.

2cm to już ładne piłeczki.

baldi

06.09.2006 10:43

Odpowiedz

czy byly na forum osoby ktore mialy niebolesne, powiekszone wezly ok 2cm a nie byly to wezly spowodowane ziarnica ani chloniakiem?

z takimi WIELKIMI raczej na pewno nie bylo.

Zoisyte

06.09.2006 10:48

Odpowiedz

O 12:43, dnia 2006-09-06 Baldi napisał(-a):

czy byly na forum osoby ktore mialy niebolesne, powiekszone wezly ok 2cm a nie byly to wezly spowodowane ziarnica ani chloniakiem?

z takimi WIELKIMI raczej na pewno nie bylo.

Ostatnio coś jednomyślni jesteśmy....

Aż dziwne :)

maposte

06.09.2006 10:53

Odpowiedz

wlasnie dlatego nie rozumiem lekarzy ktorzy mowia ze moga to byc wezly odczynowe trudno BAC mam wyznaczone co bedzie dalej ... pokaze wynik BAC, moze przy okazji zanim zrobia BAC zmierza lub poogladaja je na usg? co ma byc to bedzie... z profilow ozdrowiencow widac ze mozna te walke wygrac! trzeba wierzyc i byc dobrej mysli! (chociaz to jest cholernie trudne:(

baldi

06.09.2006 11:19

Odpowiedz
!! ale Ty nie masz ziarnicy !!

baldi

06.09.2006 11:22

Odpowiedz

O 12:48, dnia 2006-09-06 Zoisyte napisał(-a):

Ostatnio coś jednomyślni jesteśmy....

Aż dziwne :)

ja tez wesze podstep ;-)

ale, zeby nie bylo zbyt milo:

odpisz dziewczynom w watku o opalaniu co po kontroli powiedziala Twoja doktor, bo Ty to zignorowales ;-)

maposte

06.09.2006 11:31

Odpowiedz

"kochany" jestes ale ja jestem zlej mysli... tylko usmiech Michasia i Szymonka mowi mi ze musze byc sila:)! koncze juz to gdybanie jak bede po badaniach to sie odezwe Musze byc zdrow dopiero zaczelam chodzic na prawko:)))

Zoisyte

06.09.2006 11:42

Odpowiedz

O 13:19, dnia 2006-09-06 Baldi napisał(-a):

!! ale Ty nie masz ziarnicy !!

maposte

06.09.2006 11:42

Odpowiedz

nie jestes mam na etacie 24h na dobe:) nie wiesz widze co to brak czasu!!!!! ale z ksiazka niezly pomysl:)))