Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

klucia pomiedzy zebrami

Autor: angel • 19.08.2006 21:25 • 31 odpowiedzi

angel

19.08.2006 21:25

Odpowiedz

witam wszystkich!kochani jestem juz po8cyklach abvd.ostatni 16wlew mialam trzy tyg.temu!wczoraj udalo sie zrobic tk-dostaly sie do zyly.jedna reka spalona w nadgarstku(a zglaszalam ze boli wlew-wg pielegniarki nic sie nie dzialo)!!!teraz pet.wszystkie tk potwierdzaly prawidlowa remisje.zostalo tylko w srodpiersiu1cm,na plucach nic.mam nadzieje,ze teraz juz nic nie ma!napisze we wtorek lub srode.zmienil mi sie prowadzacy lekarz,ktory chcial dac radio-ten mowi,ze nie.jak myslicie czy powinnam nalegac?CO JESZCZE??momentami czuje klucia pomiedzy zebrami,musze tu dodac o naciekach we wnece i cos nawet bylo na plucku.BOJE SIE NIEDOLECZENIA.ale podobno po 8cyklach nie robia naswietlan.u mnie to juz byl IVSTOPIEN,LECZYLI MNIE ANTYBIOTYKAMI NA ZAPALENIE WEZLOW.czy zostaja tam jakies blizny,ktore tak po chemii daja znac?i mam bardziej plytki oddech?pozdrawiam .

Magga

21.08.2006 08:05

Odpowiedz

O 23:25, dnia 2006-08-19 angel napisał(-a):

witam wszystkich!kochani jestem juz po8cyklach abvd.ostatni 16wlew mialam trzy tyg.temu!wczoraj udalo sie zrobic tk-dostaly sie do zyly.jedna reka spalona w nadgarstku(a zglaszalam ze boli wlew-wg pielegniarki nic sie nie dzialo)!!!teraz pet.wszystkie tk potwierdzaly prawidlowa remisje.zostalo tylko w srodpiersiu1cm,na plucach nic.mam nadzieje,ze teraz juz nic nie ma!napisze we wtorek lub srode.zmienil mi sie prowadzacy lekarz,ktory chcial dac radio-ten mowi,ze nie.jak myslicie czy powinnam nalegac?CO JESZCZE??momentami czuje klucia pomiedzy zebrami,musze tu dodac o naciekach we wnece i cos nawet bylo na plucku.BOJE SIE NIEDOLECZENIA.ale podobno po 8cyklach nie robia naswietlan.u mnie to juz byl IVSTOPIEN,LECZYLI MNIE ANTYBIOTYKAMI NA ZAPALENIE WEZLOW.czy zostaja tam jakies blizny,ktore tak po chemii daja znac?i mam bardziej plytki oddech?pozdrawiam .

tez miałam IV i naciek na opłucną (2xABVD i 6xBEACOPP), po PET-cie stwierdzono brak ognisk wiec nie bylo radio, zostały tkanka martwiczna i blizny ktore klują od czasu do czasu (bo to rozpad ponoc, po roku juz ich nie ma (kluc znaczy

angel

21.08.2006 21:50

Odpowiedz

O 10:05, dnia 2006-08-21 Magga napisał(-a):

tez miałam IV i naciek na opłucną (2xABVD i 6xBEACOPP), po PET-cie stwierdzono brak ognisk wiec nie bylo radio, zostały tkanka martwiczna i blizny ktore klują od czasu do czasu (bo to rozpad ponoc, po roku juz ich nie ma (kluc znaczy

Magga

22.08.2006 07:32

Odpowiedz

O 23:50, dnia 2006-08-21 angel napisał(-a):

O 10:05, dnia 2006-08-21 Magga napisał(-a):

ANGEL

23.08.2006 18:45

Odpowiedz

DZIEKI ZA POZDROWIENIA! I WZAJEMNIE! >NO TAK,TO WSZYSTKO ZALEZY NA REAKCJE INDYWIDUALNA NA CHEMIE.KAZDY ORGANIZM JEST INNY.I MIALYSMY ROZNE CHEMIE.WAGA TERAZ STOI NA 52KG,ALE PRZY WZROSCIE 170 TO MOJE 8 KG ZGUBIONE TO BEDZIE TRUDNO NADGONIC.ALE TAK JAK MOWISZ BEZ ROZMOWY Z LEKARZEM SIE NIE OBEJDZIE.JA ZAWSZE BYLAM ZADOWOLONA ZE SWOJEGO WYGLADU.WYSOKA,ZGRABNA,DELIKATNA AKURAT TU I TAM. >tesknie za dawna soba< >ALE BEDZIE DOBRZE

Asica

24.08.2006 10:25

Odpowiedz

O 20:45, dnia 2006-08-23 ANGEL napisał(-a):

MIALYSMY ROZNE CHEMIE.WAGA TERAZ STOI NA 52KG,ALE PRZY WZROSCIE 170 TO MOJE 8 KG ZGUBIONE TO BEDZIE TRUDNO NADGONIC.

"Melduje sie" 8xABVD ;) wzrost 167cm,waga w koncowce/dogrywce leczenia poleciala do 48-49kg.Po zakonczonej chemioterapii,juz w czasie radio,me cialko przybralo na wadze :-) Teraz roznie z tym bywa = raz jestem ciezsza,raz lzejsza ;)

PIJE SOKI Z BURAKA,MARCHWI I JABLEK TO NAPEWO JEST OK.

Pij,pij soczek na zdrowko

ANGEL

25.08.2006 17:19

Odpowiedz

CZESC WAM .!!!!OD WCZORAJ MNIE ROZNOSI.ODEBRALAM WYNIK TK. I W OD RAZU W TE PEDY DO LEKARZA.

PISALAM WAM,ZE MOJ PROWADZACY SIE ZMIENIL<

pierwszy chcial,ten nie chcial dac radio<

teraz mi nic sensownego nie chcial powiedziec,dal na krew,bo mu przypomnialam.

czytajac wynik tk (a jest o wiele wiecej widac,bo juz tylko bylo widoczne w srodpiersiu 1cm na poprzednim)to tylko powiedzial,ze to masy resztkowe.

kaze dzwonic do bydgoszczy o przyspieszenie PET.

JA SIE PYTAM CZY TE KONOWALY NIE WIEDZA ZE TAKIE SKIEROWANIE SIE DAJE SZYBCIEJ.SKORO TAM TAK DLUGO TRZEBA CZEKAC!!!CZY ONI NIE ROZUMIEJA ZE TU CHODZI O ZYCIE!!???

DZIS DZWONILAM DO BYDGOSZCZY ALE GLOWNEGO NIE BYLO...

CO MAM ROBIC?CZY UPIERAC SIE I NALEGAC O NASWIETLANIA?

JAK MI SIE NIE DA PRZYSPIESZYC PETA.BOJE SIE.

MOJE TK TYLE POKAZALO.CZY U WAS TEZ TAK NA KONIEC POKAZALO?

jamy oplucnowe wolne.pluca prawidlowo powietrzne,bez zageszczen miazszowych,natomiast podoplucnowo w seg.6 prawym(skan20c)widoczny poj guzek 5mm-(w przebiegu choroby zasadniczej?).we wlocie klatki piers.,w dolach pachowych i wnekach nie widac patologicznych wezlow chlonnych.retrokawalnie ku przodowi od rozwidlenia tchawicy trzy wezly chlonne,dwa o wiel. ponizej 1cm,trzeci 14mm.nie mozna wykluczyc poj.wezla do 1cm w srodpiersiu tylnym,ponizej rozwidl.tchawicy. zamostkowo,w tkancetluszczowej srodpiersia przedniego resztkowa masa 10na8cm.

cholera-sporo tego!

watroba na 2cm wystaje spod luku zebrowego,jednorodna bez cholestazy,normodencyjna.sledziona powiekszona,w przekroju poprz.10na8,bez zmian ogniskowych.

prawidlowy obraz trzustki,nerek,pecherzyka zolciowego.patolog. wezlow za i wewnatrzotrzewnowo oraz w miednicy malej i dolach pachwinowych nie widac.

CO WY NA TO? ONI DAJA RADIO NA KAZDY WEZEL,?BO SIE JESZCZE NIE ORIETUJE///ASICA LADNE ZDJECIA,TEZ CHCE TAM SIE ZNALEZC!!!

ANGEL

25.08.2006 17:29

Odpowiedz
TEN OSTATNI WEZEL OCZYWISCIE W MILIMETRACH A SLEDZIONA W CENTYMETRACH.TO W TYCH NERWACH.I LZY MI NAPLYWAJA DO OCZU,CHYBA ZA DUZO PIJE .POZDROWIENIA

Ela

25.08.2006 18:17

Odpowiedz

O 19:29, dnia 2006-08-25 ANGEL napisał(-a):

TEN OSTATNI WEZEL OCZYWISCIE W MILIMETRACH A SLEDZIONA W CENTYMETRACH.TO W TYCH NERWACH.I LZY MI NAPLYWAJA DO OCZU,CHYBA ZA DUZO PIJE .POZDROWIENIA

baldi

25.08.2006 18:21

Odpowiedz
Angel,

ja mysle, ze zanim umowia Cie na tego glupiego PETa (to nic, ze dostalas skierowanie "na cito", czesto cito z jednego osrodka nei jest respektowane w drugim - wykonawczym), to moglabys sie umowic z obydwoma lekarzami na konsultacje i zadac im dokladnie takie same pytania, np.:

1. czy rzeczywiscie da sie ocenic po obrazie ct czy to masa resztkowa czy nie, czy rzeczywiscie trzeba peta do tego?
2. co da ewentualna radioterapia? jesli na 80-90% sa to zwloknienia czy nie obciazy ona za mocno Twojego organizmu?
itd, itp.

to powinno dac Ci obraz jaka wiedza i doswiadczeniem kazdy z tych lekarzy dysponuje. bo to taka lekka paranoja, ze dwoch lekarzy twierdzi zupelnie co innego, a za kazdym traci na tym tylko i wylacznie pacjent.

a co do picia Twego - jesli alko wywoluje dolki i placz, to go odstaw i zastosuj inna metode na odstresowanie.

Pozdrawiam :-)

ANGEL

25.08.2006 19:02

Odpowiedz

O 20:17, dnia 2006-08-25 Ela napisał(-a):

O 19:29, dnia 2006-08-25 ANGEL napisał(-a):

angel

25.08.2006 19:43

Odpowiedz

O 20:21, dnia 2006-08-25 Baldi napisał(-a):

Angel,

ja mysle, ze zanim umowia Cie na tego glupiego PETa (to nic, ze dostalas skierowanie "na cito", czesto cito z jednego osrodka nei jest respektowane w drugim - wykonawczym), to moglabys sie umowic z obydwoma lekarzami na konsultacje i zadac im dokladnie takie same pytania, np.:

1. czy rzeczywiscie da sie ocenic po obrazie ct czy to masa resztkowa czy nie, czy rzeczywiscie trzeba peta do tego?

2. co da ewentualna radioterapia? jesli na 80-90% sa to zwloknienia czy nie obciazy ona za mocno Twojego organizmu?

itd, itp.

to powinno dac Ci obraz jaka wiedza i doswiadczeniem kazdy z tych lekarzy dysponuje. bo to taka lekka paranoja, ze dwoch lekarzy twierdzi zupelnie co innego, a za kazdym traci na tym tylko i wylacznie pacjent.

a co do picia Twego - jesli alko wywoluje dolki i placz, to go odstaw i zastosuj inna metode na odstresowanie.

Pozdrawiam :-)

MOGE PODEJSC JAK BEDZIE TEN PIERWSZY,KTORY BYL ZA RADIO.TO ON MI DAL NA PET,AZ MU SZCZEKI CHODZILY.BO NIE CHCIAL DAC,MOWIL,ZE SIE UPARLAM.!

TEN CO MNIE PRZEJAL KAZE POGONIC PETA.ALE MOWI,ZE PRZY DLUGIEJ CHEMII -8 CYKLOW-NIE STOSUJE SIE JUZ NASWIETLAN.

TAKZE NIE WIEM CO O TYM MYSLEC,MAM METLIK .

ACZKOLWIEK NIE JEST ON BALDUNIU SPOWODOWANY PROCENTAMI.

BAREK JEST NIESTETY PUSTY-NIESTETY-

KONSULTACJA BEDZIE.ALE I TAK NIE SPODZIEWAM SIE OTRZYMAC OD NICH SENSOWNYCH ODPOWIEDZI.TO ZNACZY CHCIALABYM....

ROWNIEZ POZDRAWIAM ;-*

Asica

25.08.2006 20:14

Odpowiedz

O 21:43, dnia 2006-08-25 angel napisał(-a):

TEN CO MNIE PRZEJAL KAZE POGONIC PETA.

ALE MOWI,ZE PRZY DLUGIEJ CHEMII -8 CYKLOW-NIE STOSUJE SIE JUZ NASWIETLAN.

Jaja se robia czy jak?:| Zajrzyj do galerii ozdrowiencow i jeszcze raz luknij na moj profil :> tylko nie gap sie tym razem na fote ;) ale na opis leczenia.. widzisz co u mnie bylo?:> 8xABVD+

RADIO

(dodam,ze dowalili mi "konska dawke" radio,bo zostalo troche badziewia i chcieli PORZADNIE wybic) Spojrzyj jeszcze DOBRZE,ze w odroznieniu od Ciebie mialam "TYLKO" III stadium a Ty masz/mialas IV !!!

Jakby co, bierz ze soba internetke ;) i udowodnij dla konowala,ze przy osmiu kursach ABVD,stosuje sie jeszcze radio :> Strząchnij ich porzadnie za lep i nie pozwol abys zostala NIEDOLECZONA przy leczeniu pierwszego rzutu :((

Ps.Pierwszy Twoj post przeczytalam nieuwaznie i nie zauwazylam,ze juz tam pisalas o tym,przepraszam...

ANGEL

25.08.2006 20:26

Odpowiedz
WIECIE CO-JA SIE BOJE TYCH NIEDOUCZONYCH LEKARZY.
CO SIE U NICH MOWI?ZE NIEUDANA OPERACJA-TO POLOWA UDANEJ SEKCJI.
BRRRRR...AZ MNIE CIARKI PRZESZLY.
MOZE LEPIEJ JA JUZ DZIS PRZESTANE BO MNIE OD WCZORAJ TO SIE CZARNY CHUMOR MNIE TRZYMA.
NAWET O PICIU,TO BALDI WYWNIOSKOWAL ALKOHOL.

Asica

25.08.2006 20:31

Odpowiedz

O 19:19, dnia 2006-08-25 ANGEL napisał(-a):

ONI DAJA RADIO NA KAZDY WEZEL,?BO SIE JESZCZE NIE ORIETUJE

Nie,nie,ze na kazdy wezel..Na podstawie ostatniego wyniku ct przeprowadzaja symulacje = ustawiaja wiazki promieni tak,zeby "smargaly" te miejsca ciala,gdzie sa jakies pozostalosci/powiekszone wezly.. U mnie np najwiecej zostalo w srodpiersiu..machneli wiec mi tatuaz miedzy piersiatkami i w tym miejscu zbiegaly sie wszystkie wiazki promieni..a lataly po roznych czesciach klaty i szyji,bo tam byly pozostalosci..

ASICA LADNE ZDJECIA,

Łooo matko

angel

25.08.2006 20:40

Odpowiedz

O 22:14, dnia 2006-08-25 Asica napisał(-a):

O 21:43, dnia 2006-08-25 angel napisał(-a):

TEN CO MNIE PRZEJAL KAZE POGONIC PETA.

ALE MOWI,ZE PRZY DLUGIEJ CHEMII -8 CYKLOW-NIE STOSUJE SIE JUZ NASWIETLAN.

Jaja se robia czy jak?:| Zajrzyj do galerii ozdrowiencow i jeszcze raz luknij na moj profil :> tylko nie gap sie tym razem na fote ;) ale na opis leczenia.. widzisz co u mnie bylo?:> 8xABVD+

RADIO

(dodam,ze dowalili mi "konska dawke" radio,bo zostalo troche badziewia i chcieli PORZADNIE wybic) Spojrzyj jeszcze DOBRZE,ze w odroznieniu od Ciebie mialam "TYLKO" III stadium a Ty masz/mialas IV !!!

Jakby co, bierz ze soba internetke ;) i udowodnij dla konowala,ze przy osmiu kursach ABVD,stosuje sie jeszcze radio :> Strząchnij ich porzadnie za lep i nie pozwol abys zostala NIEDOLECZONA przy leczeniu pierwszego rzutu :((

Ps.Pierwszy Twoj post przeczytalam nieuwaznie i nie zauwazylam,ze juz tam pisalas o tym,przepraszam...

NO,NAPRAWDE JAJA.NASWIETLANIA KONIECZNIE.

NAPISZ MI JAK U CIEBIE WEZLY PRZED RADIO,

tj ile ich bylo i gdzie ?

i czy oni robia kilka promieni naraz?

angel

25.08.2006 20:57

Odpowiedz
no dobrabez komplementow,tym bardziej,ze wszyscy fajni.
dalas mi wyczerpujacej i konkretnej odpowiedzi.
takie male disko z toples(dobrze pisze bo nie operuje czesto tym wyrazem).
napisz jak to przechodzilas(jak ci po tym bylo,ze sie tak wyraze).

baldi

25.08.2006 21:12

Odpowiedz
sie wtracac miedzy dwie kobietki nie bede, napisze tylko, ze pewnie bedzie to opis inny niz ten -> http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_opo_radio

Asica

25.08.2006 21:42

Odpowiedz

O 22:57, dnia 2006-08-25 angel napisał(-a):

napisz jak to przechodzilas(jak ci po tym bylo,ze sie tak wyraze).

angel

25.08.2006 21:56

Odpowiedz

O 23:12, dnia 2006-08-25 Baldi napisał(-a):

sie wtracac miedzy dwie kobietki nie bede, napisze tylko, ze pewnie bedzie to opis inny niz ten -> http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_opo_radio